70-90k Bandında Üniversite İçin Laptop Önerisi

Reaksiyon skoru
70
Bütçe
95000
Selamlar geçen günlerde bununla ilgili bir konu açmıştım ama karar verdiğim modelin fiyatı başta olmak üzere birçok ürünün fiyatı arttı:
hani bu artışlar hiç normal değil belirli bir piyasa fiyatı yok ürünlerin ve her satıcı kendi fiyatını belirliyor.

Asıl meseleye gelecek olursak metalürji ve malzeme mühendisliği okuyacağım. Normalde kasa toplayacaktım ama 2. 3. sınıftan itibaren laptopa çok ihtiyacım olacağı için tekrardan para harcamamak adına laptop almayı düşündüm. kullanacağım uygulamalar gereği çekirdek sayısı yüksek bir işlemci ve 32gb ramli bir laptop almam lazım. verimliliği yüksek olmalı kısaca. oyun olarak da inanılmaz oyun delisi değilim ama oynamak için beklettiğim birkaç tane oyun var kütüphanemde. 5070 ideal olur diye düşünüyorum ama ekran kalitesi daha iyi olan bir 5060 için de laf etmem.

Batarya meselesine gelirsek de gameraider model laptoplar fiyatına göre kağıt üzerinde daha iyi olsalar da 3 saat ve aşağı bir batarya süresine sahip olduğu için eledim. bana 4-6 saat arası normal kullanım süresi veren bir laptop lazım.
1788337813421.webp

4-6 saat pil süresi alamazsın istediğin özelliklerdeki bir sistemde.
Benim gibi zenbook s14 gibi premium book alırsan o süreleri görürsün ve geçersin aksi halde zor. Tabi premiumbook alırsan oyun kısmı azalmış olur baya yani gidip gta 5 gibi yüksek grafikli oyunlar oynayamazsın.

4-6 saat pil süresi alamazsın istediğin özelliklerdeki bir sistemde.
Benim gibi zenbook s14 gibi premium book alırsan o süreleri görürsün ve geçersin aksi halde zor. Tabi premiumbook alırsan oyun kısmı azalmış olur baya yani gidip gta 5 gibi yüksek grafikli oyunlar oynayamazsın.
R7 350 veya R9 365 işlemcili 80+Wh bataryalı laptoplarda düşük ayarlarda kullanırsa alır nasıl alamaz?

Son düzenleme:
Hocam o istedikleriniz bile çok zor. Bence 2. el mac'lere yönelmeniz daha iyi olacaktır.

R7 350 veya R9 365 işlemcili 80+Wh bataryalı laptoplarda düşük ayarlarda kullanırsa alır nasıl alamaz?
hocam 16 inç %100 srgb model var mı acaba? hp omen 16 serilerinde %100 srgb model arıyorum ama genelde özellikleri uygun olanların ya fiyatı çok yüksek ya da %62,5 çıkıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o istedikleriniz bile çok zor. Bence 2. el mac'lere yönelmeniz daha iyi olacaktır.
hocam kullanacağım uygulamalar maalesef mac desteklemiyor desteklese düşünmeden macbook air m2 ya da m3 alırdım

hocam 16 inç %100 srgb model var mı acaba? hp omen 16 serilerinde %100 srgb model arıyorum ama genelde özellikleri uygun olanların ya fiyatı çok yüksek ya da %62,5 çıkıyor

hocam kullanacağım uygulamalar maalesef mac desteklemiyor desteklese düşünmeden macbook air m2 ya da m3 alırdım
%100 sRGB U7 255H Omen laptop vardı ama stokları kalmamış. Omen 17'lerin de ekranı %100 sRGB ama Omen 16'lara göre 400G'a yakın daha ağır işte. Bu bütçede düzgün 16 inç laptop kalmamış çok yazık.

%100 sRGB U7 255H Omen laptop vardı ama stokları kalmamış. Omen 17'lerin de ekranı %100 sRGB ama Omen 16'lara göre 400G'a yakın daha ağır işte. Bu bütçede düzgün 16 inç laptop kalmamış çok yazık.
hocam olanlar da maalesef 1 haftada deli gibi zamlandı. okullar açılacak diye satıcılar fiyatlara zam getiriyor indirim yapacaklarına cidden komedi gibi durum. normal olsa neyse de 95klık ürünü 133kya satmak, ne bileyim...

https://amzn.eu/d/03nzwntR bu modele ne dersiniz hocam. bu iki model arasında hangisinin sıcaklık ve batarya değerleri daha iyidir ve oyun performansı daha iyidir

https://amzn.eu/d/03nzwntR bu modele ne dersiniz hocam. bu iki model arasında hangisinin sıcaklık ve batarya değerleri daha iyidir ve oyun performansı daha iyidir
İşlemci gücü olarak yakın güçteler. Sıcaklık olarak Katana 15 HX işlemci olduğu için çok daha sıcak çalışır ve HX işlemcilerden batarya performansı beklemeyin büyük ihtimal 2.5 saatin üstünü göremezsiniz. Elimde R9 9850HX işlemcili 5070 laptop var max 2 saat 15 dakika gördüm. Oyun performansı olarak Katana 15 QHD ekran yüzünden daha az FPS verir ve VRAM yetmeme sorunu yaşarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,607
Üyeler
202,663
Son üye
erdemmertt
Geri