cugulibabapro
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Merhaba iyi günler. Yaklaşık üç senedir kullandığım ve biraz kurcalamaktan bunalttığım bilgisayarımın bana yarattığı sorunlardan biriyle ilgili yardım isteyeceğim. Normalde sorunsuz çalışan sistem dün oda düzeni değiştirirken yerde çektikten sonra gece oyuncu koltuğunun minder kısmının hafifçe temas etmesi sonucu elektrik git gel yaptı. Sonrasında bilgisayarı manuel kapat aç yaptım ve ertesi gün bir daha çarptı ve bu sefer kapattığımda geri açamadım. Dram ışığı yandığı için ramleri kurcaladım fark ettim ki tek tek çalışıyor. denediğim şeyler şunlar;
-işlemci sök tak ve fanı gevşek sıkma (işlemcinin soketinde yamulma göremedim)
-bios pili ile bios sıfırlama
-ramleri ve slotları temizleme
-slotların hepsini test etme (hepsi çalışıyor)
-ramlere windowstan bellek testi yapma (sorun gözükmedi)
Bunları uyguladım fakat sonuç alamadım. Lütfen beni bu bataklıktan kurtarın sevgili forum sakinleri…
Güncelleme: şuan sistem iki ramle çalışıyor üstteki yazdıklarımın hepsini yapmıştım normalde hep tek rami b2 slotta çalıştırırken bide a2de açıyım dedim sonra açılınca kapadım b2 slota diğer rami taktım baktım dram ışıksız kasa açılıyo ama ekran ve diğer çevre birimlerine elektrik gelmiyor gaflete geldim tüm herşeyi denemeye başladım en son baktım olmuyo tüm ramleri söktüm kasaya güç vermeden statik elektriği(elektrik yokken power tuşuna basılı tutup) boşaltıp bios pilini söktüm ve 10 dk sonra iki rami ve pili takıp çalıştırdığımda düzelmişti nasıl oldu nasıl yaptım bilmiyorum ama düzeldi umarım tekrar olmaz fakat tekrar olmasına karşın bilgisi olan varsa daha fazla yöntem söylerse hem benim hemde çözüm arayan insanlar için yararlı olur. İyi forumlar.
-işlemci sök tak ve fanı gevşek sıkma (işlemcinin soketinde yamulma göremedim)
-bios pili ile bios sıfırlama
-ramleri ve slotları temizleme
-slotların hepsini test etme (hepsi çalışıyor)
-ramlere windowstan bellek testi yapma (sorun gözükmedi)
Bunları uyguladım fakat sonuç alamadım. Lütfen beni bu bataklıktan kurtarın sevgili forum sakinleri…
Güncelleme: şuan sistem iki ramle çalışıyor üstteki yazdıklarımın hepsini yapmıştım normalde hep tek rami b2 slotta çalıştırırken bide a2de açıyım dedim sonra açılınca kapadım b2 slota diğer rami taktım baktım dram ışıksız kasa açılıyo ama ekran ve diğer çevre birimlerine elektrik gelmiyor gaflete geldim tüm herşeyi denemeye başladım en son baktım olmuyo tüm ramleri söktüm kasaya güç vermeden statik elektriği(elektrik yokken power tuşuna basılı tutup) boşaltıp bios pilini söktüm ve 10 dk sonra iki rami ve pili takıp çalıştırdığımda düzelmişti nasıl oldu nasıl yaptım bilmiyorum ama düzeldi umarım tekrar olmaz fakat tekrar olmasına karşın bilgisi olan varsa daha fazla yöntem söylerse hem benim hemde çözüm arayan insanlar için yararlı olur. İyi forumlar.
Son düzenleme: