Acil Beyler Fikriniz Lazım

Gördün mü doğru bilgi vermek nasıl işe yarıyor. Israrla hdd dedirtmek için sordum soruyu 2 defa. Oyunu SSD kur düzelecektir.
Bundan 2 hafta önce SSD deydi yine aynı sıkıntı oluyordu hatta ssd çok dolu olduğu için o kasma yapıyordur diye fikirler oldu bende gittim HDD aldım yinede fayda olmadı

Bundan 2 hafta önce SSD deydi yine aynı sıkıntı oluyordu hatta ssd çok dolu olduğu için o kasma yapıyordur diye fikirler oldu bende gittim HDD aldım yinede fayda olmadı
Eğer söylediğimi ciddiye alacaksan eğer yapman gerekeni paylaşayım, tekrar yazmayacağım konuna. Bilgisayarının ısılarını baştan yük altında kontrol et, bir sorun olmadığına emin ol. Sistemine sağlam bir format at, gerekli sürücüleri kendi sitesinden yükle. Ekran kartının son sürümünü sitesinden edin, DDU kullanarak eski sürücüyü kaldırdıktan sonra kur. Oyunu SSD hariç bir yere kurma SSD'de en az %10 alan boş kalsın. Son olarak BIOSa gir bak docp (expo) aktif olsun. Eğer bütün her şeyi eksiksiz yaparsan sorun çözülür. Eğer dersen hepsini yaptım olmadı, geçmiş olsun başka yapabileceğin bir şey yok.

Eğer söylediğimi ciddiye alacaksan eğer yapman gerekeni paylaşayım, tekrar yazmayacağım konuna. Bilgisayarının ısılarını baştan yük altında kontrol et, bir sorun olmadığına emin ol. Sistemine sağlam bir format at, gerekli sürücüleri kendi sitesinden yükle. Ekran kartının son sürümünü sitesinden edin, DDU kullanarak eski sürücüyü kaldırdıktan sonra kur. Oyunu SSD hariç bir yere kurma SSD'de en az %10 alan boş kalsın. Son olarak BIOSa gir bak docp (expo) aktif olsun. Eğer bütün her şeyi eksiksiz yaparsan sorun çözülür. Eğer dersen hepsini yaptım olmadı, geçmiş olsun başka yapabileceğin bir şey yok.
Hocam çok güzel açıklamışsın müsadenle ben de kabaca 1 2 şey ekleyeyim.
Windows, ram dolduğunda sanal bellek olarak depolama birimini kullanır. Genelde ssd varsa hdd yi pas geçer ama bunu ayarlardan kontrol etmekte fayda var. Sanal bellek her türlü performans düşürür ama hdd den se ssd daha az sorun yaratır.

BIOS update bazen oyunlarda güzel stabilite artışı yaşatıyor, bunu bizzat eski sistemimde cs2 için yaşamıştım. BIOS güncellerken ayarların sıfırlanacak, hocamın söylediği ayarlar ve kendi yaptığın ayarları tekrar uygulamayı unutma.

Bunların hiçbiri fayda etmezse kendim sorun çözmek için daha önce kullandığım ancak herkesin çok hoşuna gitmeyebilecek bir yöntem önereyim:

HW Monitör kur, oyun açıkken kayıt (log) başlat, sorunu en az 3-4 defa yaşayana kadar oynayıp kaydı çok uzatmadan durdur. Log dosyasını bir yapay zekaya at (ben gemini pro uzatılmış kullandım, hangi modeller destekliyor bilmiyorum). Sorunu kabaca tarif ettiğin bir prompt ile dosyayı iliştirip loglardan sorunun neden kaynaklandığını tespit etmesini iste. Sorunu tespit ettikten sonra uygun çözüm adımları atabilirsin.

İyi geceler.

600w 250 gb ssd var fakat oyun 1tb lik hdd kurulu sadece o var diyebilirim başka yüksek dosyalarim yok anakartim MSI A320M-A PRO
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kral benim sorunum FPS değil pek anlık takilmalar var tam anlamıyla böyle https://drive.google.com/file/d/1phG9OHCUuJ7RlgWADEdphQE6vlyOXDvL/view
PUBG bildiğim kadarıyla 16GB RAM ile sorun çıkaracak bir oyun değil. Senin sorunun büyük ihtimalle depolama kaynaklı yani videodaki durum ondan oluyor genelde. Diğer ihtimal darboğaz ama yazdığın bileşenler darboğaz yapmayacağı için o ihtimali eliyorum.

Ha bir de sorunun yazılımsal olma ihtimali var. Ekran kartı sürücünü o oyuna optimize farklı bir sürümle değiştirmeyi dene, bir oyundaki anlık takılma sorunumu direkt çözmüştü 6600XT kullanırken.

PUBG bildiğim kadarıyla 16GB RAM ile sorun çıkaracak bir oyun değil. Senin sorunun büyük ihtimalle depolama kaynaklı yani videodaki durum ondan oluyor genelde. Diğer ihtimal darboğaz ama yazdığın bileşenler darboğaz yapmayacağı için o ihtimali eliyorum.

Ha bir de sorunun yazılımsal olma ihtimali var. Ekran kartı sürücünü o oyuna optimize farklı bir sürümle değiştirmeyi dene, bir oyundaki anlık takılma sorunumu direkt çözmüştü 6600XT kullanırken.
oyun 1tb hdd kurulu sadece o var diyebilirim bence depolamada bir sıkıntı yok. Yazılımsal olabilir eski driver kuracağım inşallah çözülür en tutulan 23,11,1 imiş kurup deniyeceğim teşekkürler cevaplar için

Cevaplar için sağol kardeşim ısılara baktim ısı genel olarak normal görünüyor işlemci sıcakliği 75-77 civari. AMD ekran kartlarında eski dirivlar daha verimli en çok tutulan olan 23,11,1 sürümünü kurup deniyeceğim inşallah işe yarar. Tekrarlar cevaplar için teşekkürler

oyun 1tb hdd kurulu sadece o var diyebilirim bence depolamada bir sıkıntı yok. Yazılımsal olabilir eski driver kuracağım inşallah çözülür en tutulan 23,11,1 imiş kurup deniyeceğim teşekkürler cevaplar için

Cevaplar için sağol kardeşim ısılara baktim ısı genel olarak normal görünüyor işlemci sıcakliği 75-77 civari. AMD ekran kartlarında eski dirivlar daha verimli en çok tutulan olan 23,11,1 sürümünü kurup deniyeceğim inşallah işe yarar. Tekrarlar cevaplar için teşekkürler
Rica ederim dostum 20 yılda sayısız bilgisayar kullanmış biri olarak söylüyorum. Boşa kürek çekmeden önce en temele in ve her adımı aklında soru işareti kalmadan tik atarak devam et. Yoksa sürekli sorun nerede diye düşünürsün.

HDD ile drop çok normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,297
Üyeler
203,387
Son üye
Yang
Geri