Öncelikle tarayıcıdan gizli sekmeye giriş yapıyorsun.
Gizli sekme üzerinden amazon.com.tr'ye girip yeni bir Gmail hesabıyla yeni bir Amazon hesabı oluşturuyorsun.
Daha sonra oluşturduğun hesabın ayarlar kısmına girip
"Hesabım" bölümüne geliyorsun.
Açılan ekrandan
"Giriş Yapma ve Güvenlik" kısmına tıklıyorsun.
Daha sonra çıkan ekranda
"2 adımlı doğrulama" kısmına giriyorsun.
Buradan telefon numarasıyla doğrulama yerine
uygulama ile doğrulamayı seçiyorsun. Bunun için telefonuna Google Authenticator indiriyorsun.
Google Authenticator üzerinden Amazon hesabındaki iki adımlı doğrulamayı etkinleştiriyorsun. Bu sayede telefondan hesaba giriş yaparken telefon numarası doğrulaması istemeyecek, Authenticator üzerinden aldığın kodu kullanabileceksin.
Burası önemli: İki adımlı doğrulamayı etkinleştirdikten sonra kesinlikle herhangi bir ürün aratması yapma. Artık telefon kısmına geçiyoruz.
Telefonda mevcut Amazon mobil uygulamasının
tüm verilerini ve önbelleğini sıfırlayıp telefonu yeniden başlatıyorsun. İstersen garanti olması açısından uygulamayı tamamen silip yeniden de yükleyebilirsin.
Daha sonra gizli sekmede oluşturduğun yeni Amazon hesabına, Amazon mobil uygulaması üzerinden Google Authenticator'dan aldığın doğrulama koduyla giriş yapıyorsun.
Almak istediğin ürünü sepete ekleyip adresini yazıyorsun. Adres kısmındaki telefon numarası bölümüne kendi numaranı yazabilirsin, sorun olmuyor.
Bunları yaptıktan sonra uygulamayı kapatıyorsun.
Tekrar bilgisayardaki gizli sekmeye dönüp hesabına giriş yapıyorsun. Sepete girip
ödeme yöntemini ekliyor ve hesaba kaydediyorsun.
Garanti olsun istiyorsan ve imkanın varsa, daha önce farklı Amazon hesaplarında kullanmadığın bir kartın bilgilerini kullanabilirsin.
Ödeme yöntemini ekledikten sonra gizli sekmeyi kapatıyorsun.
Son olarak tekrar Amazon mobil uygulamasına girip sepete geliyorsun. Gizli sekme üzerinden hesaba eklediğin ödeme yöntemini seçerek ürünü sipariş ediyorsun.
Bu şekilde
25O TL indirimle alışveriş yapmış oluyorsun.
Dipnot: Ben gizli sekme işlemlerini bilgisayardan yaptım. Telefonda da aynı şekilde yapılıp yapılamadığını bilmiyorum. Bu şekilde 3,115₺'ye geldi.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle