Inno3d RTX 5070ti Furmark Sonuçları

Doğukan

80+
Reaksiyon skoru
38
Kasa ve kart tertemiz durumda, Dark Maxima V30 kasa kullanıyorum. Bazen oyun oynarken ekran gidip GPU fanları son hız çalışıyor. Power tuşundan kapatmam gerekiyor PC'yi. Furmark testlerinde bu sonuçları elde ettim. Kartta bir arıza mı var? Kaynak aldığım videoya göre yanlış ayar yapmadıysam ısı ve RPM konusunda ciddi sorunlar yaşıyorum. Sıcaklık 81-85 arası oynuyor.
Kıyasladığım Video:
1789043175678.webp
1789043185638.webp

Son düzenleme:
Fanlar %100 iken 83 derece mi?

Yav inno3d falan diyoruz genelde en ucuzu bu olduğu için tercih ediyorlar ama insan ne biliyim şu soğutmaya neden biraz daha kasmaz ki? 3 fanlı model bide. Kartı alalı ne kadar oldu?

Bilemedim hocam bence soğutma işini göremiyor gibi. fan %100 değilken 83 desem neysede ama yine fazla? Hangi gpu 80 derece üzerinde çalışma potansiyelinde şuan piyasada?

Kart alırken biraz fazla verip adam akıllı soğutmalı alma sebebi bu yüzden insanların

Başka arkadaşlarımızda fikirlerini paylaşır şimdi

Fanlar %100 iken 83 derece mi?

Yav inno3d falan diyoruz genelde en ucuzu bu olduğu için tercih ediyorlar ama insan ne biliyim şu soğutmaya neden biraz daha kasmaz ki? 3 fanlı model bide. Kartı alalı ne kadar oldu?

Bilemedim hocam bence soğutma işini göremiyor gibi. fan %100 değilken 83 desem neysede ama yine fazla? Hangi gpu 80 derece üzerinde çalışma potansiyelinde şuan piyasada?

Kart alırken biraz fazla verip adam akıllı soğutmalı alma sebebi bu yüzden insanların

Başka arkadaşlarımızda fikirlerini paylaşır şimdi
Test videosuda aynı marka model aslında. Hatta 300W çekiyor orda kart RPM ve Isı çok daha düşük. Kart 6 aylık daha.

Test videosuda aynı marka model aslında. Hatta 300W çekiyor orda kart RPM ve Isı çok daha düşük.

Kartta bi problem olduğundan şüpheleniyor musun?

%100 fan hızına rağmen 83 olması furmarkta olsa bile fazla geldi bana

Ki 5070ti güç canavarı değil çektiği watt gayet makul ısı konusunda rtx 30 lar kadar sıkıntı yaratmayacak bi gpu

Bu kart SFF mi ?
Evet hocam SSF
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kartta bi problem olduğundan şüpheleniyor musun?

%100 fan hızına rağmen 83 olması furmarkta olsa bile fazla geldi bana

Ki 5070ti güç canavarı değil çektiği watt gayet makul ısı konusunda rtx 30 lar kadar sıkıntı yaratmayacak bi gpu
1789044250866.webp

1080P- MSAA X8 testi buda.

Kasa ve kart tertemiz durumda, Dark Maxima V30 kasa kullanıyorum. Bazen oyun oynarken ekran gidip GPU fanları son hız çalışıyor. Power tuşundan kapatmam gerekiyor PC'yi. Furmark testlerinde bu sonuçları elde ettim. Kartta bir arıza mı var? Kaynak aldığım videoya göre yanlış ayar yapmadıysam ısı ve RPM konusunda ciddi sorunlar yaşıyorum. Sıcaklık 81-85 arası oynuyor.
Kıyasladığım Video:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ben de aynı ekran kartını kullanıyorum furmarkda (1440p) 78-79 derece oluyor %80 rpm ile. UV yapmıştım ama ucundan
Senin sıcaklıklar biraz yüksek %100 RPM için

Son düzenleme:
Ben de aynı ekran kartını kullanıyorum furmarkda (1440p) 72-73 derece oluyor %68-69 rpm ile. UV yapmıştım ama ucundan
2850mhz 250-260w arasında gidip geliyor. Senin sıcaklıklar biraz yüksek %100 RPM için
Hangi ayarlarda test ettiniz hatırlıyorsanız deneyeyim. Furmarkın her testi farklı sonuç çıkarıyor.

Colorful Battle AX RTX 5070 TI OC, 2k test sonucu

Ekler

• WhatsApp Image 2026-09-10 at 15.50.49.webp
    WhatsApp Image 2026-09-10 at 15.50.49.webp
    623 KB · Hit: 31
Evet hocam SSF

Alıntıyı görüntüle
1080P- MSAA X8 testi buda.

Şimdi burda biraz daha dengeli 1080p olduğu için ama;

76 derecede tutabilmek için %77 fan çalıştırmış

Ya soğutma bloğu efektif değil yeterince yada fanlarda yeterli mühendislik yapılmamış ısıyı dağıtmak için

Siz yine bi bakmaya araştırmaya devam edin son nihai sonuç oyunlardaki ısılar ne alemde ona bakmak. Önümüz kış en azından çok kafaya takmazsınız

Durumlar böyle bende
1789045086794.webp

Colorful Battle AX RTX 5070 TI OC, 2k test sonucu

Şimdi burda biraz daha dengeli 1080p olduğu için ama;

76 derecede tutabilmek için %77 fan çalıştırmış

Ya soğutma bloğu efektif değil yeterince yada fanlarda yeterli mühendislik yapılmamış ısıyı dağıtmak için

Siz yine bi bakmaya araştırmaya devam edin son nihai sonuç oyunlardaki ısılar ne alemde ona bakmak. Önümüz kış en azından çok kafaya takmazsınız
Sıkıntı oyun oynarken arada ekranlar gidip gpu fanlar tam devir çalısıyor. Bir oyunda oldu şuana kadar ama genelde o oyun açık PCde

Hangi ayarlarda test ettiniz hatırlıyorsanız deneyeyim. Furmarkın her testi farklı sonuç çıkarıyor.
Standart ayarlar 1440p QHD AA off ama Nvidia app de v-sync açık unutmuşum kapayıp düzelttim yukardaki değerleri, %78-80 civarı RPM ile 78-79 derecelerde çalışıyo. Fan curve e ellemedim hiç bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,584
Üyeler
203,189
Son üye
Corvea
Geri