Gpon Cihazı Alma. Fiber Baglantı.

yusufman

80+
Reaksiyon skoru
8
İyi forumlar arkadaşlar. aktif olarak vdsl kullanıyorum ve 1 hafta içinde mahallemdeki fiber kablo döşeme işi bitiyor. fiber kullanmak için almam gerekn gpon cihazını nasıl temin edebilrim ve türktelekom hattı üzerinden turknet 1gbs fiber kullanımında kendi modem ve gpon u benmı kurmam gerek. modemim wan girişli 1gbs desteklıyor ayrıyetten modem almak istemıyorum ve fiber sonlandırmanın sorumlugu kimde? genel bi vdsl fiber geçişi hakkında bilgilendirimisniz?

İyi forumlar arkadaşlar. aktif olarak vdsl kullanıyorum ve 1 hafta içinde mahallemdeki fiber kablo döşeme işi bitiyor. fiber kullanmak için almam gerekn gpon cihazını nasıl temin edebilrim ve türktelekom hattı üzerinden turknet 1gbs fiber kullanımında kendi modem ve gpon u benmı kurmam gerek. modemim wan girişli 1gbs desteklıyor ayrıyetten modem almak istemıyorum ve fiber sonlandırmanın sorumlugu kimde? genel bi vdsl fiber geçişi hakkında bilgilendirimisniz?
Gponu onlar verir istesen de kendininkini kullanamazsın (farklı bazı yöntemler hariç)

Modemi de onlar verir ve kurar o da zorunludur ama sonrasında istersen onu söküp kendi modemini verdikleri kullanıcı adı şifre ile takabilirsin sorun olmaz.

Kısacası sadece iş bitince firmana fiber dönüşüm için başvur zamanı gelince ekip gelip halleder geçişi.

turknet kendi cihazlarını verecek. isteğe bağlı modemi siz değiştirebilirsiniz. ben vaktinde öyle yapmıştım.

türknet modemını red etsem bile turktelkom mu takacak gpon u yani

Kankam gpon cihazı fiberi internete dönüştürür bir nevi. Hangi firmadan internet bağlatacaksan (altyapı kiminse) onun gpon cihazı takılıyor genelde senin gpon cihazı vs hiçbirşey almana gerek yok modemide çoğu firma veriyor. İlerde modemi değiştirmek istersen değiştirirsin. Ancak fiber gelmeden önce hiçbirşey alma önce gelsin sonra al paran gitmesin boşa :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer eski binada oturuyorsan dilekçe ver bu arada. Mahallene fiber geldi diye binana çekmezler

Geri