Radeon 9070xt mi Nvıdıa RTX 5070 mi

Framegenden kastım mfg idi hocam. Keza bu kartta lazım değil de bu karttan bahsetmiyorum zaten genel amd konusuna atıfta bulundum. Fsr konusu 5080 ile karşılaştırma da geçerli 9070xt ile karşılaştırmadım. Dlss 4.5 ile fsr 4.1 i karşılaştırmayı geçtim 5 diye bir gerçek var piyasada. Benim demek istediklerim bunlardı açıklama amacıyla yazıyorum. Sürekli amd konularında o önemli değil bu önemli değil konusu sıkmaya basladı. Ben amd haterı değil amd fanboy haterıyım. Gayet objektifim. Suan elime 40 kağıt para saysan gider 2. Elde mercury 9070xt alırım. Ama 5070ti a param yettiği an ona geçerim. 7900xtx tercih etmeme sebebim rt performansı olurdu. Genel kitlenin aksine benim için önemli rt performansı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani yok. Sonuç odaklı gidersin firma yapar yapmaz ben açabiliyor muyum hayir.
Şuanki fiyatlarda 5070 alanın aklını yaşamak isterdim. Kartı aldıgım fiyatın 1.5x ine 2. Elde satabiliyorum ben suan.
5070 30 olsa 9070xt 40 olsa mantikli seçim olurdu. 5070 aliyorsun fiyati uçmuş ve giris model. +70 derece hayırlı olsun. Sicakliktan dilim yandi bir kere o yüzden soğutması kötü model tercih etmemeye ozen gosteriyorum.

5070 30 olsa 9070xt 40 olsa mantikli seçim olurdu. 5070 aliyorsun fiyati uçmuş ve giris model. +70 derece hayırlı olsun. Sicakliktan dilim yandi bir kere o yüzden soğutması kötü model tercih etmemeye ozen gosteriyorum.
Hiç sıcaklık sorunu yasamadım hicbir kartımda. Pulse 6800 üm 4k tlou 50 fanda 52 dereceydi stok ayarlar ile. Fan sesi duyuyordum ama anc kulaklık oldugundan sorun teşkil etmiyordu. Suanki kartın ne zaman calısıp ne zaman durdugunu bile anlamıyorum. Daha eski kartlarımda durum fenaydi ama. Sıcaklık yoktu da uçak kaldırır gibiydi sesler. 400 500 serileri

İhtiyacına göre seç, nasıl olsa ikisi de üzmeyecek. Mesela CS ve Valorant'da 5070 daha fazla FPS veriyor, BF'de 9070XT. Path Tracing ya da DLSS5 istersen 5070, yok ben bunları kullanmam zaten FPS killer, normal açarım oynarım diyorsan 9070XT. İleride Aİ ile bir şeyler yaparım diyorsan 5070. Total'de bakarsam bence 5070 daha üstün.

5070 al geç 9070 xt performans olarak daha iyi ama sizi tatmin etmez 5070 2k da zaten yeter ve dlss de var

Kim ne derse desin ekran kartinda nvidia islemcide amd
adaş olmamdan utandım şuanda

İhtiyacına göre seç, nasıl olsa ikisi de üzmeyecek. Mesela CS ve Valorant'da 5070 daha fazla FPS veriyor, BF'de 9070XT. Path Tracing ya da DLSS5 istersen 5070, yok ben bunları kullanmam zaten FPS killer, normal açarım oynarım diyorsan 9070XT. İleride Aİ ile bir şeyler yaparım diyorsan 5070. Total'de bakarsam bence 5070 daha üstün.
valorantta 9070xt 5070tidan fazla veriyor ama

burdaki malum kitle ve fanboylar için amd hakkında bir şey yazmayacagım yaş 25+ ise 5070 al geç kafan rahat olsun benim kart 4 yaşında ama hala canavar gibi 5070 de bayagı götürür
Ok boomer

Bu forumda bu gözler 5060 ti al diyenleri gördü 9070xt yerine o yüzden nvidia onerenleri son zamanlarda ciddiye alamıyorum hem fiyat anlaminda gereksiz pahali hem donanim yetse dahi kullanacak kapasite yok. İlginç. Dlss5 babasinin hayrina çalışmıyor oda vram yiyecek. 2k ultra da rt acsan vram muhtemelen hata verecek(forza da olduğu gibi) dengeli bir kart istiyorsaniz objektif olun ve 9070xt alin ve önerin.
Ben 9070xt yerine 5050 bile alırım aga.

Bu işin sonu yok. En iyisi siz youtubedan açın izleyin. Bu konular insanlari yormaktan başka bir işe yaramıyor. Agzi olan konuşuyor bilgisi var veya yok fanboy veya değil. Yanlış yonlendirmeler çok oluyor. Acin youtube da karsilastirmalar a dan z ye var karari zaten vereceksinizdir.

9070xt

5070 önde diye hatırladım ama tersi de olabilir o bir örnek oynayacağı oyun göre testlere bakabilir.
9070xt çok dengesiz bir kart bazı oyunlarda 5070den kötü oluyor(rtx oyunlarında)bazılarında ultrada 5080i solluyor

Screenshot_20260911_181637_Chrome.webp
fiyatlar aynı ben çok aman aman oyun oynamıcam ama diyorum ki oyundasa iyi olsun beni üzmesin pişman etmesin yeter

Hoca sonsuz döngüde. 9070xt > 5070 all of time

Geri