Rehber AMD Ekran Kartlarında DLSS 5 Nasıl Kullanılır?

Onimusha: Way of the Sword oyununda denedim ve çalıştı RX9070XT ekran kartı ile denedim 190fps'den 30fpse düştü. oynamak için değil zaten nasıl görünecek diye merakımdan indirip deneyim dedim, mod yapan insanlar bile bunu başarıyosa koskoca AMD'de yakında duyurur bunu.

Ekler

• 1789139659869.webp
    1789139659869.webp
    242 KB · Hit: 101
  • 1789139700172.webp
    1789139700172.webp
    229.5 KB · Hit: 96
Onimusha: Way of the Sword oyununda denedim ve çalıştı RX9070XT ekran kartı ile denedim 190fps'den 30fpse düştü. oynamak için değil zaten nasıl görünecek diye merakımdan indirip deneyim dedim, mod yapan insanlar bile bunu başarıyosa koskoca AMD'de yakında duyurur bunu.
Hala bos bos guncelleme yayinlasinlar. Bir demo yapta hipela milleti.

işin enteresan kısmı bunu dual gpu ile yapıp dlss 5 in yükünü ikinci gpu ya verenler var, o zaman belki 9070xt için kurtarıcı olabilir

Yorumlara bakılırsa şuan için 9070XT kartlarda bile efektif olarak kullanılır durumda değil. Modcu dayılar bu işleri bi' şekilde çözüyolar ama AMD şu yazılım olaylarını bi' hızlandıramadı; halbuki arka planda bunların hepsi birbirleriyle bi' şekilde iletişimli çalışıyorlar diye düşünüyorum. Pazar payını da danışıklı dövüşle dolaylı da olsa kullanıcı profiline göre paylaşıyorlar.

Moda çok ciddi güncellemeler geldi. Ben 9060xt 16gb ile resident evil requiem de dlss5 olmadan 90fps aliyorum, dlss 5 acinca ise 45 fps alıyorum, framgeni cakinca da 70-80 fps temizinden geliyor. Nvidi kartlarla aynı ölçeğe geldi nerdeyse bu mod. Ve görsellik muazzam aşırı iyi çalışıyor. Özellikle RE9 da muhteşem çalışıyor. Film izlermis gibi oynuyorum.

Ekler

• 1000070567.webp
    1000070567.webp
    84.4 KB · Hit: 21
  • 1000070565.webp
    1000070565.webp
    93 KB · Hit: 21
  • 1000070568.webp
    1000070568.webp
    87.7 KB · Hit: 21
Geçtiğimiz günlerde DLSS 5 tarafında çok fazla modlama çalışması oldu, hatta RTX 3000/4000 serisinde bile kullandı insanlar. Şimdi ise bağımsız geliştiriciler çağ atlatarak DLSS 5'i AMD Radeon ekran kartlarında aktif etmeyi başardı. Görüntü açısından neredeyse aynı kaliteyi verirken FPS tarafında ise işler bir hayli karıştı. Peki DLSS 5'i AMD ekran kartlarında nasıl kullanabilirsiniz? Bu aslında oldukça kolay bir işlem.

ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYINIZ!

Öncelikle BURAYA TIKLAYARAK DLSS 5'in DLL dosyasını ve mod yapımcısının kurulum dosyasını indirin.

Alıntıyı görüntüle

İndirdiklerinizi bir klasöre çıkarttıktan sonra 2 farklı dosya göreceksiniz, bu iki dosyayı da oyunun kurulu olduğu ve .EXE dosyasının bulunduğu klasöre kopyala/yapıştır yapın. Bu klasör örneğin Cyberpunk 2077'de "SteamLibrary\steamapps\common\Cyberpunk 2077\bin\x64" şeklindedir. Not: Antivirüs yazılımınız uyarı verebilir.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunun klasörüne kopyaladığınız "dlssnr_on_amd_setup.exe" isimli dosyayı çalıştırın. Çalıştırdığınızda yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekran açıldığında klavyenizdeki "Y" tuşuna basın ve "Enter" yapın. Çok kısa bir süre sonra mod oyununuza kurulacaktır.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunu çalıştırın, oyun açıkken klavyenizdeki "END" tuşuna basarak mod arayüzünü aktif edin. Bu menü açıldığında klavyenizin sağ ve sol yön tuşlarıyla DLSS 5'i anlık olarak açıp kapatabilirsiniz.

Bilgilendirme: Eğer klavyenizde "END" tuşu yoksa Windows'un ekran klavyesini kullanabilirsiniz.

Mod yapımcısına göre şu an sadece RX 9000 serisi ve RX 7000 serisi ekran kartlarında çalışmakta. Çok ciddi bir FPS kaybı yaptığı için RX 7800 XT altı ekran kartlarında kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Buna ek olarak FSR 3 ve 4 destekleyen oyunlarda çalıştığını bildiriyor.
9070 xt var bende kursam kaçlara düşer 50 60 veya üstü olsa kullanılır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bide mfg de sızmış amd de çalışıyo mu o çalışıyosa iyi çalışıyomu dlss5 le kullanabilir miyim

Drive linki son sürüme güncellendi, güncellemeleri takip etmek isteyenler için en alta github bağlantısı eklendi.

Yeni gelen güncelleme ile denedim önceki sürümde 30fpse kadar düşüyordu, şuanda 80fps ile akıcı şekilde oynanıyor.

Geri