Aklında bir model var mı? Kasayı ve ekipmanları dizdim. Açma tuşuna basıp kullanmak için sadece monitör eksik.Kesinlikle monitör alırken IPS panel tercih etmelisin bence, RGB oranına da bak eğer %100 den yüksek veya düşükse fabrika çıkışlı kalibrasyonu veya modu var mı kontrol et, yoksa doğru renkleri elde edemeyebilirsin.
www.itopya.com
Harici hoparlör kullanıyorum. Monitörde hoparlör çok kalitesiz olur genellikle zaten.AOC ve Gigabyte'ın bu iki modelini önerebilirim. İkisi de 2k ikisi de HDR 10bit destekliyor.
AOC - Fabrika çıkışlı renk kalibrasyonuyla geliyor, Fast IPS panele sahip.
Gigabyte - Daha yüksek Hz'e sahip, SuperSpeed IPS panele sahip ve dandik de olsa işini görebilecek hoparlörü var. Doğru renkler için ayarlardan sRGB moduna geçmen gerekir.
![]()
AOC Q27G4XF 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync Pivot HDR10 QHD Fast IPS Gaming Monitör | ITOPYA
AOC Q27G4XF 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync Pivot HDR10 QHD Fast IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile Q27G4XF ITOPYA'dawww.itopya.com
ben ikisi arasındaki farkları söyledim, benim tercihim Aoc olur şahsen.Harici hoparlör kullanıyorum. Monitörde hoparlör çok kalitesiz olur genellikle zaten.