Am5 Sistemin Yavaş Açılması

Cihan55

80+
Reaksiyon skoru
3
Sistem bileşenleri
MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi DDR5
Kingston 32 GB 6400mt/s DDR5 CL32
9100 Pro SSD
9850X3D
am5 sistem açılış hızı video
Denediğim çözümler
BIOS güncel
Memory context enable denedim
EXPO açsamda kapatsamda bir şey değişmedi
Power down enableyide açtım
Bir şey değişmedi yalnız dikkatimi çeken şu var bilgisayarı kapatsamda BIOS'daki çalışma zamanı sıfırlanıyor, bilgisayar açılırken kendini yeniden başlatıyor galiba, çünkü bilgisayarı kapatınca çalışma zamanının sıfırlanmaması gerek diye biliyorum... Artı olarak bilgisayarı yeniden başlatınca da aynı sürede açılıyor

Hızlı başlatmayı açınca açılış hızı 15-20 saniyelere düştü. Artık çalışma zamanı sıfırlanmıyor, sanırım düzeldi. Aslında çok basitmiş.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-09-25 153116.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-25 153116.webp
    18.9 KB · Hit: 22
Benim sistemimde çok benzer özelliklerde ve yaklaşık 15-16 sn sürüyor açılışı. Daha da düşüremiyoruz sanırım :)

sisteme eski diskler baglimi? eski ssd ler eski hddler sistem acilis zamanini etkiler. windows 11 in kendiside oldugundan dahada hizli acilamiyor ne yazikki. ayrica ssd hangi pcie slotunda calistigida az olsada etki eder. direkt cpu yerine anakart slotunda olabilir. cok azda olsa etkiler

Hızlı başlatma kapalı halde açılması 7-8 saniye sürüyor bende. Yani hızlı başlatma çözüm değil aslında hatta açıkken pcnin kapanması uzun sürüyor nedense o yüzden kapattıydım

Hızlı başlatma kapalı halde açılması 7-8 saniye sürüyor bende. Yani hızlı başlatma çözüm değil aslında hatta açıkken pcnin kapanması uzun sürüyor nedense o yüzden kapattıydım
Benim de yaklaşık 8-10 sn civarında bu konudaki videodaki kadar beklediğim olmadı hiç

Geri