Yardım DLSS Açınca Görüntünün Rezil Görünmesi

Reaksiyon skoru
22
Beyler merhaba.

Yaklaşık 1 senedir RTX 5070'e sahip bir laptop kullanıyorum. Ondan öncesinde ise Xbox Series S kullanıcısıydım. 1 senedir oyunları laptoptan ve Nvidia'nın teknolojilerinden faydalanarak oynuyorum, ancak hâlâ teknoloji editörlerinin dediği gibi ne dlss'ten faydalanabildim ne de frame generation'dan faydalanabildim.

Ne zaman hangi oyunda dlss açsam görüntü acayip kötü geliyor gözüme. Editörlerin dediği gibi "abi 100 kişiye sormuşlar hangisi daha iyi görünüyor diye, 70'i ai ile dlss ile oluşturulan görüntünün daha iyi olduğunu söylemiş" dalgasına bir kapılamadım, kapılmayı geç, göremedim. Dlss'i perfomansta kullandım, dengelide kullandım, kalitede kullandım; hiçbirinde de görüntü gözüme hiç gelmiyor. Hem laptopun 300 hz ekranında hem de 2k 165 hz monitörde denediğimde ya görüntüyü bozacak şekilde ghosting oluyor ya gölgeler piksel piksel oluyor ya da nispeten uzaktaki yerler çizilirken karıncalanmalar oluyor. Mesela attığım görsel forza horizon 6'da dlss kalite modunda iken çektim. Aracın radyo antenine bakın mesela, dehşet ghosting ve bozulmalar mevcut.

Frame generation'a gelirsem, 2x'te bile açsam bir türlü oynayamıyorum, gecikmeyi hissediyorum. Hatta "acaba frame gen açtığımı bildiğim için mi gecikme olduğu ilüzyonuna kendimi inandırıyorum" diye düşünerek de random şekilde frame gen açık-kapalı bilmeden oyun oynadım, gerçekten 2x'te dahi hissettiğim için oyunu oynayamaz oluyor.

Teknolojide bir problem var desem, "millet yana döne ai, dlss ve frame gen övmezdi" diyorum ve sorunun kendimde olduğunu düşünüyorum. Ben bu durumdan nasıl çıkabilirim, nasıl bu teknolojilerin büyüsüyle keyifle oyun oynayabilirim?

Ekler

• 20260930233303_1.webp
    20260930233303_1.webp
    535.1 KB · Hit: 95
Temiz bir şekilde tekrar son sürücüyü kurup nvidia app üzerinden dlss geçersiz kılmayı Ön ayar K. Ray Reconstruction'ı Ön ayar F. Kare oluşturmayı ön ayar B yapıp dener misin. Oyun içinde alt+z ve alt+r yapıp istatistikleri ayarla ön ayarlar çalışıyor mu onu da kontrol et. Klavye mouse ile mi oynuyorsun yoksa gamepad mi baz fps'in 60 altındaysa ve klavye mouse ile oynuyorsan fg kötü gelir. Ayrıca 1080p için kalite altına düşmeyin.

Ben forzada dlss dışındakileri denedim özellikle native kötü duruyordu dlss düzeltti. Ddu ile silip tekrar sürücü kur

Temiz bir şekilde tekrar son sürücüyü kurup nvidia app üzerinden dlss geçersiz kılmayı Ön ayar K. Ray Reconstruction'ı Ön ayar F. Kare oluşturmayı ön ayar B yapıp dener misin. Oyun içinde alt+z ve alt+r yapıp istatistikleri ayarla ön ayarlar çalışıyor mu onu da kontrol et. Klavye mouse ile mi oynuyorsun yoksa gamepad mi baz fps'in 60 altındaysa ve klavye mouse ile oynuyorsan fg kötü gelir. Ayrıca 1080p için kalite altına düşmeyin.
Hocam temiz kurulum yapıp dediğiniz ayarları yaptım (sanırım) oyunu 2k high+rt ayarlarda dlss kalite modunda 2x frame gen ile çalıştırdım ancak yine aynı durum var. Ekran görüntüsünü steamden alınca nvidia'nın istatistiklerini göstermiyordu, ben de ayrıca ekran görüntüsü aldım.

Ekler

• 20261001001841_1.webp
    20261001001841_1.webp
    677.7 KB · Hit: 46
  • Ekran Görüntüsü (351).webp
    Ekran Görüntüsü (351).webp
    17.2 KB · Hit: 47
Hocam temiz kurulum yapıp dediğiniz ayarları yaptım (sanırım) oyunu 2k high+rt ayarlarda dlss kalite modunda 2x frame gen ile çalıştırdım ancak yine aynı durum var. Ekran görüntüsünü steamden alınca nvidia'nın istatistiklerini göstermiyordu, ben de ayrıca ekran görüntüsü aldım.
Motion blur açıksa kapatırmısın? 65ms aşırı bir gecikme değil klavye mousela oynasan bile ben 100ms geçmediği sürece sorun değil. FG ön ayarı değişmemiş.

Son düzenleme:
Motion blur açıksa kapatırmısın? 65ms aşırı bir gecikme değil klavye mousela oynasan bile ben 100ms geçmediği sürece sorun değil. FG ön ayarı değişmemiş.
Kapattım hocam ancak hâlâ grafikte böyle bozulmalar oluyor. Özellikle de devreye gölgeler girdiğinde paint'ten %500 zoom yapıp düz çizgi çekince çizginin etrafında karelenmeler olur ya, aynı o şekilde bozulmalar oluyor.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (352).webp
    Ekran Görüntüsü (352).webp
    795.4 KB · Hit: 26
hocam hic ugrasmadan ddu kurup komple kaldırıp sıfırdan kursana.

hocam hic ugrasmadan ddu kurup komple kaldırıp sıfırdan kursana.
Denedim hocam. Ddu ile ekran kartı sürücüsünü tamamen silip, ardından nvidia'nın sitesinden son sürücüyü (617.14) kurdum ancak hiçbir değişiklik olmadı.

Acaba siz mi çok beklentiye girdiniz ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dynamic resolution varsa kapatin.

Oyunun ayarlarinda dinamik olceklendirme olarak geciyor olmalı

Acaba siz mi çok beklentiye girdiniz ?

Dynamic resolution varsa kapatin.

Oyunun ayarlarinda dinamik olceklendirme olarak geciyor olmalı
hocam ben basit bir adamım, editörlerin anlattığından öte bir beklentim olmadı, kaldı ki şu ekran görüntülerinde attığım bozulmalar yüksek beklenti ya da düşük beklenti ile açıklanabilecek tarzda değiller takdir ederseniz.

hocam ben basit bir adamım, editörlerin anlattığından öte bir beklentim olmadı, kaldı ki şu ekran görüntülerinde attığım bozulmalar yüksek beklenti ya da düşük beklenti ile açıklanabilecek tarzda değiller takdir ederseniz.
Dedigime bir bakin hocam

dlss zaten böyle bi' şey. xess deneyin. dlss her şeyi over smooth eder. insanlar neyini seviyor anlamıyorum.

Dedigime bir bakin hocam
hocam baktım da dediğiniz gibi bir ayara denk gelemedim sanırım. nvidia app'te bir dsr var (kapalı), onun dışında oyunun içinde dinamik ölçeklendirme dlss-fsr ve intel xess'te var.

Geri