Yardım Bu Modem Yüzünden Sinir Hastası Olmak Üzereyim

Reaksiyon skoru
10
herkese iyi forumlar. son 1 haftadır tt ev interneti ile yaşadığım sorundan bahsetmek ve bileniniz varsa önerilerinizi almak istiyorum. öncelikle modemin modeli Zyxel VMG3313-B10A. tt nin kendi verdiği model, 2020 den beri kullanıyoruz. bugüne kadar birkaç sorun dışında pek canımızı sıkmadı ama son 1 haftadır hakikaten sinir harbine dönüştü her şey. öncelikle bizim internet paketi 50 mbps. bu modemle her hız testi yaptığımda 2-3 den fazlasını göremedim bile. ardından araştırma ve gemini yın yardımıyla yaptığım ayarlarla 20-30 aralığına yükseldi ama belli bir noktadan sonra tekrar başladığı yere geri döndü. şunu da belirteyim modemin arayüzünü açtığımda bellek sürekli %96-97 bandında. ethernet ile pc ye bağlayınca hiçbir sorun yok, 48-50 mbps alıyorum. ben de bağlantı protokolleriyle baya bir uğraştım (20 mHz'e sabitlemek gibi) ama yine de başarılı olamadım. şimdi ben ne yapayım? yeni bir modem mi yoksa router mı alayım?

bende de aynı modem var benim ev büyük diye direk mesh wifi aldım iki kata da koydum baya iyi çekiyor.
ben sanırım 2013den beri kullanıyorum kendim satın almıştım 2020 için fazla eski bir modem olmuş ama kablosuzu dışında iyi modemdir

Merhaba. Ethernet ile test edince hızda bir problem yoksa artık modemi değiştirme zamanı gelmiş gibi duruyor. Oyun oynamıyorsanız F/P TP-Link Archer VR300 bile işinizi fazlasıyla görür. Derseniz ki kullanıcı dostu olsun, kim internete bağlanıyor, kim çıkıyor, QoS ayarı, DNS, VPN vb. ayarları yapabildiğim bir cihaz olsun, o zaman hızınıza göre Keenetic Extra DSL AC1200 (KN-2112) almanızı önerirdim.

bende de aynı modem var benim ev büyük diye direk mesh wifi aldım iki kata da koydum baya iyi çekiyor.
ben sanırım 2013den beri kullanıyorum kendim satın almıştım 2020 için fazla eski bir modem olmuş ama kablosuzu dışında iyi modemdir
bizim ev max 100 metrekaredir. mesh wifi ne oluyor hocam veya önerebileceğin bir şey var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba. Ethernet ile test edince hızda bir problem yoksa artık modemi değiştirme zamanı gelmiş gibi duruyor. Oyun oynamıyorsanız F/P TP-Link Archer VR300 bile işinizi fazlasıyla görür. Derseniz ki kullanıcı dostu olsun, kim internete bağlanıyor, kim çıkıyor, QoS ayarı, DNS, VPN vb. ayarları yapabildiğim bir cihaz olsun, o zaman hızınıza göre Keenetic Extra DSL AC1200 (KN-2112) almanızı önerirdim.
rekabetçi oyun oynamıyorum hiç. indirme yükleme hızlarında takılma olmasın yeterli benim için.

bizim ev max 100 metrekaredir. mesh wifi ne oluyor hocam veya önerebileceğin bir şey var mı?
mesh wifida kutuda birden fazla kablosuzu ileten alet oluyor hepsini aralıklı olarak koyuyorsun çok daha büyük bir kapsama alanın oluyor. benimkinde üç tane çıktı mesela şimdilik iki tanesi oldukça yeterli oldu bahçede bile tam hızda internete girebiliyorum

Geri