İş Korkusunu Nasıl Yenerim?

Reaksiyon skoru
7
Yeni işe başlayacağım, bende aşırı sosyal anksiyete ve bir tık beceriksizlik korkusu var. İş görüşmesinde bile bir tık rezil oldum. Şu an işe başlamadım, ona rağmen içimde titreme var. Normalde çalışmak istemem ama mecbur para lazım. Psikiyatri ilaç yazdı, içiyorum ama hala faydasını görmüyorum. Sizde de bu oldu mu? Hiç olduysa nasıl yendiniz?

reisim 16 yaşındayım son yaz öyle dümenden bi işe gireyim dedim bi kaç yere görüşmeye gittim arayacağız diyip aramayan oldu en son tavuk dünyasına girdim. İlk hafta baya baya yabancılık çektim, üstüne iş yerinde anlaşabildiğim tek adamı işten attılar 😁. Ama gerçekten zamanla alıştım, günümün en az9-10 saati orada geçiyordu ama ben kendimi hiç ezdirmedim valla yalan yok. Bana ters davranan müdür olmadığı sürece herkese gereken cevabı verdim önerim o olur sakinleşmek için de şöyle diyeyim hiç kimse hiç bi işi annesinin karnında öğrenmiyorlar bu hangi meslek olursa olsun oradaki insanlar sana ılımla yaklaşacaklardır eğer baktın ılımla da yaklaşmıyorlar işi öğretmeye niyetleri yok ama seni eziyorlar hemen başka bi iş yeri ara kendine. Yani demem o ki insanlarla konuşmaya biraz yeltensen en azından gözlerinin içine bakıp ben de buradayım tarzı olsan elbet bir işin ucundan tutarsın, işi sormadım ama kimsenin senden süper bi el becerisi bekleyeceğini sanmıyorum, canını sıktığına değmez reisim Allah a emanet dikkat et kendine

Ilk gün ve ertesi gün çok zor oluyor ama buraları atlattiktan sonra zaman nasıl geçmiş farketmiyorsun. Çok rahat geçiyor sonrası.

Geri