Neler Yeni

İphone u sık sık şarj etmek zararlı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Samet Temel
Telefonun şarjı 50 lerde olunca boş vaktim var diye şarja takıyorum. Mesela şuan şarjım 75 ama yatağa gitmeden biraz daha doldurup öyle yatmak istiyorum. Gece şarja takıp yatmak istemiyorum. Böyle böyle günde ara ara 5-6 defa şarja takıyorum. Bunu yapmak zararlı mı? İstediğim zaman şarj edebilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Kemal
Zararlı tabii ki kardeşim. Şarjın %20’nin altına düşmediği sürece şarja takma. Şarja takınca da %100 oluncaya kadar bekle ve telefonun şarjdayken telefonla oynama. Böyle kullanmaya devam edersen pil sağlığın düşer ve verim alamazsın.

Mr8ilgin

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,833
İsim
Yavuz
Zararlı tabii ki kardeşim. Şarjın %20’nin altına düşmediği sürece şarja takma. Şarja takınca da %100 oluncaya kadar bekle ve telefonun şarjdayken telefonla oynama. Böyle kullanmaya devam edersen pil sağlığın düşer ve verim alamazsın.
Onlar eskide kaldı diye biliyorum. İstediğin gibi tak çıkar yapabilir ve 20 nin altına düşürmemeli. 100 e kadar şarj etmemeli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Kemal
Onlar eskide kaldı diye biliyorum. İstediğin gibi tak çıkar yapabilir ve 20 nin altına düşürmemeli. 100 e kadar şarj etmemeli.
Sanmıyorum hocam. 1 yıldır anlattığım şekilde kullanıyorum. Pil sağlığı halen %100. Kardeşim arkadaşın anlattığı gibi kullanıyor pil sağlığı %89larda.

Mr8ilgin

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,833
İsim
Yavuz
Sanmıyorum hocam. 1 yıldır anlattığım şekilde kullanıyorum. Pil sağlığı halen %100. Kardeşim arkadaşın anlattığı gibi kullanıyor pil sağlığı %89larda.
iPhone da lityum lon pil kullanıyor bende honor 70 var li po kullanıyor.

Top Bottom