Neler Yeni

İnceleme Deji Max Batarya (Orjinalin'den daha mı iyi?)

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
18.05.2023 (Saat 07:30) - Şarj %100
18.05.2023 (Saat 11:47) - Şarj %69
18.05.2023 (Saat 13:50) - Şarj %58
18.05.2023 (Saat 17:05) - Şarj %21

Saat ve dakika olarak şarjımın ne kadar kaldığını detaylandırıyorum ki anlayabilelim. Oldukça iyi bir performans bu arada bu. Sürekli şarkı dinleyerek ve neredeyse parlaklığımı hiç kısmadım ki diğer batarya da kıstığım halde şu saatlere kadar imkanı yok göremiyordum hatta şarj aletine bağlı yaşıyorduk telefon ile :D Birde bluetooth ile mobil verinin sürekli açık olmasını da düşünürsek harikulade...
Sadece şarkı dinleyerek kullanım maalesef gerçek pil düşüşüne eş değer olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pil kısmından son 10 gün kısmını atar mısın?
Buyur hocam

IMG_3952.png

Ekler

• IMG_3951.png
    IMG_3951.png
    402.9 KB · Hit: 60

şahin doğan

80+ Platinum
Sadece şarkı dinleyerek kullanım maalesef gerçek pil düşüşüne eş değer olmuyor.

Buyur hocam
Hocam 11 berbat pil süresi veriyor diyorsun günde 12 saat telefona bakıyorsun :D 14 Pro Max, 13 Pro Max, S23 Ultra'yı saymazsak %100 pil ile 7-8 saatten fazla ekran süresi veren telefon yok. (Sadece webde gezinmede verir) Kısacası değerler normal, senin kullanımın anormal.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Hocam perşembeden örnek verelim 12 13 saat kullanımda %200 pil dolumu gözüküyor normal mi ?

şahin doğan

80+ Platinum
Hocam perşembeden örnek verelim 12 13 saat kullanımda %200 pil dolumu gözüküyor normal mi ?
Normal. 11'in %100 pil kullanımda ortalama 6 saat ekran süresi var. mesajlarda, webde vs gezinirsen, sadece dizi/film izlersen 8-9 saate kadar çıkar.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Normal. 11'in %100 pil kullanımda ortalama 6 saat ekran süresi var. mesajlarda, webde vs gezinirsen, sadece dizi/film izlersen 8-9 saate kadar çıkar.
Anladım hocam bilgi için teşekkür ederim. Peki pil sağlığının %100 den %90 a düşmesine ne gibi bir şey söyleyebilirsiniz.
Orjinal kablo adaptor 20w
%20 %80 arası şarj etmeye özen gösterdim hep. Şu son zamanlarda sadece biraz saldım bu alışkanlığı.

Ağustos 4 de alınmış bu arada pardon. Neredeyse 10 ay olmuş.

şahin doğan

80+ Platinum
Anladım hocam bilgi için teşekkür ederim. Peki pil sağlığının %100 den %90 a düşmesine ne gibi bir şey söyleyebilirsiniz.
Orjinal kablo adaptor 20w
%20 %80 arası şarj etmeye özen gösterdim hep. Şu son zamanlarda sadece biraz saldım bu alışkanlığı.
Konunun çok dışına çıktık konu sahibi kusura bakmasın.
Bazı cihazlarda pil sağlığı hızlı düşüyor duruyor, bazılarında yavaş düşüp birden hızlanıyor.
Ben 12 kullanıyorum 2022 haziranda aldım hala %98. Bende %20-80 e dikkat ediyorum. Tamamen cihazın pil kalitesine bağlı.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Konunun çok dışına çıktık konu sahibi kusura bakmasın.
Bazı cihazlarda pil sağlığı hızlı düşüyor duruyor, bazılarında yavaş düşüp birden hızlanıyor.
Ben 12 kullanıyorum 2022 haziranda aldım hala %98. Bende %20-80 e dikkat ediyorum. Tamamen cihazın pil kalitesine bağlı.
Anladım hocam teşekkür ederim. Konu sahibi kusura bakmasın hocamın dediği gibi >3

Bergee

80+ Silver
Batarya performansı böyle ölçülmez. Ayarlarda pile girince son 10 gün kısmında %100 kullanımda ortalama 5 saat üzeri ekran süresi varsa iyidir.
Hocam elbette ki biliyorum böyle ölçülmeyeceğini. Ben telefon elinden düşmeyen birisiyim kendimce pil performansını böyle ölçmeye çalıştım. Açık ekran süresi için ayrıca bir içerik hazırlayacağım yine bu konu üzerinden zaten. Bu arada 12 saat ekran açık süresi rekorum var redmi note 8 pro ile blissrom yüklemiştim aosp tabanlı :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Halil Çiftci
İphone 11 6 ayda %90 pil sağlığı gösteriyor :D Günde minimum 3 kere şarja takıyorum. Rezalet ötesi İphone11 birde ekran kalitesi vesaire rezalet kötü buna rağmen böyle bir pil kullanımı olması berbat verdiğim parayı haketmeyen bir telefon. Deji ile orjinal batarya arasında kaldım bende.
Bende iphone 11 pil değiştireceğim kararsız kaldım orijinal le arasında

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Orjinal Nokia Bl4-c yada Bl-5c bataryalar ile tuşlu telefonlar 1 haftaya kadar şarj süresi sunabiliyordu. Modele göre kullanıma göre bu süre 3 gün e kadar düşebiliyor. Nokia firması bu tip bataryaları üretmeyi bırakınca , piyasa yan sanayi markalara kaldı çok yan sanayi batarya aldım. Simex dir vs dir çok kullandım. Hiçbirinden orijinal batarya verimini alamadım.

Sonunda dejinin merkezinden elden Bl-4C batarya aldım. Garanti belgeli şekilde (bir konuda paylaşmıştım) . Telefon 3 gün süre şarjı gider oldu. Telefonu Uzun süre kullanmadığım halde batarya halen 1-1,5 gün gidiyor.

Aklıma takılan perfonmansını kaç yıl sürdürebilecek.

Bergee

80+ Silver
ED992E4A-1F1F-4DCE-8396-9AA553A8F94D.png
8E395571-CD2E-4BC2-AB9B-3B1A0902413D.png

Evet aldığım günden beri herhangi bir performans düşüklüğünü cihazda yavaşlama vs. görmedim aksine daha da performans artışı ve yavaşlıklar geçti. Şarjım şuan %55 ve şarjdan çektiğimden beri neredeyse telefon elimden hiç düşmedi. Whatsapp instagram youtube music zaten arkada hep çalışıyordu. Gördüğünüz gibi %55 şarj kalmış haliyle 5 saati geçkin bir açık ekran süresi alıyorum. Büyük bir fark var sabahtan öğleyi göremiyordum hiç sürekli şarja takıyordum cihazı artık şarj aletini yanımda bile taşımıyorum siz düşünün..

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
hala %100 maksimum kapasitede olduğu gözüküyordu.
Apple harici hangi batarya takarsan tak 100 yıl kullan yine %100 gösterir. Keramet bataryada değil, orijinal olmamasında. Apple ürünü olmayan bataryaların pil ömrü verisi ve döngü verisi okunamaz.

Pilin değeri normalin olağan üstü dışında olduğu için kapasite düşmüyormuş gibi gözüküyor düşüyor lakin oraya yansımıyor bu sebepten dolayı sürekli %100 gözüküyor lakin cihazınızın orjinalinde desteklediği mAh değeri ne ise oralara kadar düştüğünde artık o maksimum kapasiteside düşüyor. Bazıları çakma bataryalarda böyle sorun olduğunu yazmış aksine çakmalar %100'de 1 gün durup ertesi gün yavaş yavaş düşüş başlıyor :D
Her neyse ufaktan incelemeye geçip alınabilirliğini ve orjinal bataryasından daha mı iyi olduğu konusuna geçeceğim.
Yok maalesef düşmüyor direkt. Çünkü o veri alınamıyor ve %100 olarak size gösteriliyor.

Bergee

80+ Silver
Apple harici hangi batarya takarsan tak 100 yıl kullan yine %100 gösterir. Keramet bataryada değil, orijinal olmamasında. Apple ürünü olmayan bataryaların pil ömrü verisi ve döngü verisi okunamaz.

Yok maalesef düşmüyor direkt. Çünkü o veri alınamıyor ve %100 olarak size gösteriliyor.
Hocam dejide alınıyor mAh değeri yüksek olduğu için düşmüyor. Eş değer değere düşünce kapasitesi düşüyor yavaş yavaş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,212
Üyeler
163,443
Son üye
UMİDİPOWER
Top Bottom