Neler Yeni

MSİ G2412 170hz 4699TL!

Adriatique

80+ Silver
Katılım
6 Haziran 2022
Mesajlar
2,694
En İyi Cevap
2
hocam iiyama olayı ne herkes öneriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:


hocam iiyama olayı ne herkes öneriyor
IIyama'nın bu modeli Panda/BOE LC238LF2F paneline sahipken bu modelin Panda/BOE LC238LF4F paneline sahip olduğu iddia ediliyor ama muhtemelen doğru değil. Monitörün sunduğu renk aralığı LC238LF4F panelinin renk aralığı ile örtüşmüyor, daha çok IIyama'nın kullandığı LC238LF2F paneline benziyor.

Diğer IPS panellerden farklı olarak Panda/BOE'nin bu panel serisinde IGZO transistörüne sahip IPS panel kullanıyor, farkı bu.
 
Katılım
23 Ocak 2024
Mesajlar
109
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Halil
Sanırım iddialarınızı kanıtlayan bir kaynağınız yok ki yazmıyorsunuz, ben size anlatayım o halde.


IC'nin açılımı Integrated Circuit olarak geçer ve monitörlerde bu yarı iletken çip için DDIC terimi kullanılır, açılımı Display Driver Integrated Circuit'dir. DDIC'nin amacı basitçe AP(Application Processor)'den gelen görüntü sinyallerini paneldeki alt piksellere doğru bir şekilde aktarmaktır.

DDIC'yi Telefona Bluetooth ile bağlanmış kulaklık olarak düşünebilirsiniz. Telefon(AP) kulaklığa(DDIC) işlemesi için sinyaller gönderiyor, kulaklıkta(DDIC) telefondan gelen veriyi işleyip sese(görüntüye) dönüştürüyor. Eğer kaynak sesini hızlandırmak(yenileme hızını arttırmak) isterseniz hızlandırmak için telefonu(AP) mu yoksa kulaklığı(DDIC) mı kullanırsınız? Telefonu öyle değil mi? Yani burada yenileme hızını etkileyen temel faktör DDIC değil AP'dir.

Daha kaliteli AP daha yüksek yenileme hızı anlamına da gelmez. AP'ler üretim amaçları doğrultusunda çalışır, kaliteleri ancak monitörün maksimum overclock miktarını etkileyebilir belki. (tabi ki monitör üreticileri ilgili monitöre hertz kilidi koymaz ise)


Monitör IC'si yani DDIC hakkında konuşurken daha iyi anlamamız için floresan ampul diyagramı paylaşıyorsunuz :D
DDIC, CFL IC ile aynı görevi görmez. Biri monitör için, biri floresan ampul için.



COF'un açılımı ise Chip On Film'dir ve DDIC'yi içerisinde barındırır, COF'un temel amacı panel ile FPCB'yi birbirine bağlamaktır. Dolayısıyla daha fazla COF sayısı daha yüksek yenileme hızı anlamına gelmez.


İddia ettiğiniz gibi monitörün native '170Hz' olması için tüm elektronik aksamların daha en baştan bu yenileme hızına göre ayarlanması gerekirdi. Monitörde 170Hz overclock ile sağlanıyor.


Ayrıca G2412 modelinin G24F-2 ile aynı paneli kullandığı bilgisini displayspecifications sitesinden aldıysanız o site her zaman doğruyu söylemiyor, yeterince güvenilir bir kaynak değil haberiniz olsun.


Anlattıklarımın aksini iddia eden bir kaynağınız varsa, belirtin. Eğer yoksa lütfen bilginiz olmayan konularda bilgili gibi gözükmeye çalışıp yanlış bilgiler vermeyin. Diğer forumdaki Dexter Morgan profilli arkadaşa da selam söyleyin, uyarı verme konusunda daha adaletli moderatörlere sahip forumumuza beklerim kendilerini. Sizlerle de kibir ve egosuz bir forum ortamında görüşme temennisi ile iyi forumlar dilerim.
hocam neden bu kadar bilgilisiniz
 
Top Bottom