Neler Yeni

Öneri İntel İ7 3610QM'mi Yoksa İntel İ3 8130-U mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Melis Korkmaz
Instagram
MelisKorkmazki
Arkadaşlar eskiden tüm sorun bilgisayarın belleğinde(4gb) sanıyordum. Ama MEMREDUCT isimli uygulamayı indirdikten sonra ram kullanımı kısmen azaldı ve uygulama arkaplanda çalışırken anlık ram kullanımını görmek mümkün oldu. Bu gün ramın 60% kullanıldığı takdirde oyunda kasma olduğunu gördüm ve Ctrl+Shift+Esc kullanarak Görev Yöneticisini Açdım. Görev Yöneticisinde işlemcinin 100% da olduğunu gördüm (İ3 8130-U). Ve ram alma fikrimden vaz geçtim. Arkadaşım bilgisayarını iş için Kullanıyor ben ise oyun için işlemcisini bana vere biliceğini söyledi ama İ7 olmasına rağmen 3 cü nesil olduğunu görünce bi sormak istedim hangisi daha iyidir 8. ci nesil bir İ3 mü yoksa 3 cü nesil İ7 mi?

(Bu arada arkadaşımın da benim de bilgisayarımız Laptop. Benimki HP markalı onunki Toshiba, benim laptop 2021 den var ama o bilgisayarını 2014 te almıştı yani baya işlenmiş bi işlemci ama bunun da altını çizeyim arkadaşım bilgisayarı ayda 1 kere bile kullanmıyor(yılda maks.15 kere) ihtiyacı olduğunda kullanıyor yani bilgisayar 2014ten olsa da baya az kullanıldı hepsini bi yere yığsak 6 ay kullandı diye biliriz, ama ilk aldığı dönemde bilgisayarı uyku modunda saklıyodu kapatmak yerine ondan işlemci yorulmuş da ola bilir tabi uyku modu dediğim aldığı ilk 1 yıl dönemine ait. Bense 3 yıldır nerdeyse her gün bilgisayarı kullanıyor gücü zor yeticek oyunlar oynuyorum yani benim işlemcim daha fazla kullanıldı .Yani bu olanları deme sebebim aklınızda bulundurarak seçim yapmanız.)

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Tekli çekirdek olarak i3 iyidir ama çoklu çekirdek te 2 kata yakın i7 dir
Biri 2 çekirdek diğeri 4 çekirdek

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Melis Korkmaz
Instagram
MelisKorkmazki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben olsam i7 3610qm seçerim.

Eski laptop vardı işlemciyi çıkardım i7 3630qm aldım 2 yıl önce gündelik işlerde çok işe yarıyor hp pavilion g7 2200 et 17.3 model

Ve bu arada 6gb ram ve 250 GB SSD ile Windows 11 harika çalışıyor
bana oyun için lazım ondan diyorum i7ama 3 cü nesil digeri i3 ama 8 ci nesil
bu nesil meselesi yüzünden karar veremiyorum birisi eski digeri orta

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Melis Korkmaz
Instagram
MelisKorkmazki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hangisi yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi oyun hocam bu laptop değil mi?

Oyun için ekran kartı da önemli oyun ismi ve kullanacak olduğunuz ekran kartı nedir.
evet laptop ama laptopda da deyişmek oluyo komponentleri Hoi4 gibi cpuya yüklenen oyunlar denemek istiyorum cpu gücüm yetmiyor bazı oyunlarda da maks performans alabilecekken cpu gücü yetmediğinden orta ayarlar kullanmak zorunda kalıyorum ekran kartımdan pek memnunum nvidia mx110(2gb vram) çok da kötü değil cpu gücü yeterse idare edebilecek gücte . 4 gb ramım var memreduct kullanıyorum 50 % kullanıyor oyunda memnunum ama onu da parayla yenisini alıp artırmayı düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İ7 3610QM daha iyi bi işlemci İ3 8130-U dan​

emin misin? sonra gidip mal mal kendi işlemcimi geri istemek istemiyorum

Son düzenleme:

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
birincisi kardeşim senin işlemcin değişmez sabittir,nedeni senin işlemcin anakartına özel cihazlarla lehimleniyor.yani sök işlemci al tak gibi bir soket yapısı mevcut değil ve değişemez. laptop anakartlarında 4.nesil intelden itibaren lehimlemeye geçildi.sökülen soket yapısı bırakıldı.amd ise çok daha önce zaten lehimlemeli işlemci üretiyordu. arkadaşının laptopunun anakartı soketli ve ancak 3.nesil intel işlemcili anakarta atkılabilir işlemcisi.evet performans olarak eskide olsa i7 3.nesil daha güçlü. sonu u ile biten işlemciler ultracore işlemcilerdir. daha az güç tüketir ama daha az performans verirler. bence siz laptopunuzu komple değiştirmelisiniz. alırkende harici ekran kartlı işlemci sonu u ile bitmeyen bir model tercih edin. performanslı olurlar.

RoDilSu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Ahmet OKTAY
yok yok

Ekler

• Screenshot_68.png
    Screenshot_68.png
    230.3 KB · Hit: 28
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
doğan yücel
Ben anlamadım şimdi sen 8. Nesik olan bir işlemci soketine gidip ddr3 3. Nesil işlemci mi takacaksın bunu yapabilirsen gel herşeyimi sana vericem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,652
Üyeler
159,656
Son üye
rtuiopkl987
Top Bottom