Neler Yeni

Evde meyve suyu ile yapabileceğiniz en basit şarap tarifi

Leilike JR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ahmet
HDP binasına fırlatmalık pipe bomb tarifi ne zaman gelir hocam

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Ben ayran söyledim ihtiyar.

Omnissiah

80+ Bronze
Arkadaşlar fermantasyo sırasında havalandırmada sorun yaşarsanız ,ki amatörsünüz ve gerekli ekipmanlarınız yok çok olası, dümdüz sıçarsınız. Etil değil metil alkol çıkar ve zehirlenirsiniz. Ölüm çok kolay olur.
metil alkol tahtadan yapılmaktadır yani bu ekipman ile istesen bile metil alkol üretemezsin, metil alkole odun ruhu denir bu yüzden odunu alıp damıltmadığın sürece metil alkol çıkmaz

RONALDINHO

80+ Silver
Muhtemelen 2. yudumdan sonra lavaboya dökeceksiniz çocuklar. Bunun yerine keyifle bir gazoz içebilirsiniz. Ayrıca şarap günahtır. İyi forumlar çocuklar.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
çoluk çocuk zehirlenecek şimdi

FrankEnsQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,033
İsim
''FrankEnsQ'' Derler.
Ekran görüntüsü 2024-07-23 191620.png

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
Arkadaşlar fermantasyo sırasında havalandırmada sorun yaşarsanız ,ki amatörsünüz ve gerekli ekipmanlarınız yok çok olası, dümdüz sıçarsınız. Etil değil metil alkol çıkar ve zehirlenirsiniz. Ölüm çok kolay olur.
şarapta metanol üretilmez dolayısıyla havalandırma iyi yapılmasa bile tadı dışında çok sorun olmaz anca mideyi bozabilir belki

FurkanIIy

80+ Bronze
Yapmayın arkadaşlar, sürekli ev yapımı şarap içerseniz iç organlarınızı bitirir. Gidin adam akıllıca tekelden alın. Kaç TL oğlum bir şarap?
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDP binasına fırlatmalık pipe bomb tarifi ne zaman gelir hocam
Sil kanka, sorunlunun bir tanesi çıkar CİMER'e atar. Yanan sen olursun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berat
Bunun için dikkat edilmesi gereken şeyler var. Öncelikle alacağınız meyve suyu kesinlikle yüzde yüz meyve konstantresi ile yapılmalı yani yüzde 30 veya yüzde 80 vb olanları asla almıyoruz zira içine katkı maddeleri vb katıyorlar o yüzden şarabımız iyi olmaz zaten biz bunu yaparken anlatacağız.

Şimdi burada üzüm,elma,karadut,vişne veya nar suyu kullanabilirsiniz fakat yüzde yüz meyve konstantresi olması kaydıyla.
bunu aldıktan sonra ilk yapacağımız şey öncelikle bir hava kilidi olacaktır bunu en basit şekilde 1.5 litrelik bir kola şişesi yada su şişesinin kapağını ufak bir şekilde delin ve içine çok girmeyecek şekilde serum hortumu takın ama hortum ince olmalı

şu şekilde

erişte basmakalıp Örnek serum hortumu imalatı Parazit saygılı Göreceli boyut

zaten bunu internet veya eczanelerde rahatça bulabilirsiniz fiyatı ucuzdur. Sonra yapacağınız şey hortumu içine soktuktan sonra onu silikon tabancasıyla iyice mühürlemeniz olacaktır hem yukarıdan hem aşağıdan ama dikkat edin hava kaçırıyorsa silikonun delik yerlerini mühürleyin burada tek hava çıkışı borudan olmak zorunda.

Sonra Nar suyunu deniş bir kaseye dökün zaten 1 litre oluyor onların hacmi. İçine bi su bardağı toz şeker atıp iyicene karıştırın, ardından huni yardımıyla karışımı şişeye koyun sonra bakın miktarı çok önemli fazla olmayacak 1 çay kaşığının yarısı civarında ortalama 5gr falan toz maya alıp içine serpin sonra güzelce çalkalayın ardından hava kilidini takıp hortumun boşta kalan diğer ucunu ufak pey şişe veya bardağa doldurğunuz suya sokun bu sayede istenmeyen biriken hava dışarı taşmadan rahat bir şekilde boşaltım yapacaktır. Bu kadar ama durun bekleme süresi 20 ila 25 gün arası ama daha lezzetli olmasını istiyorsanız serin karanlık bir ortamda en az 30 gün bekletin sonra şarabı pet şişeden temiz başka bir şişeye alın içime hazırdır. Bu arada şarabınızı içmeden önce güzelce soğutun derim

Bir sonraki tarifte gerçek üzümle şarap yapımı gelecektir emin olun şarap yapımı hatta bira yapımı çok basittir zaten antik çağlarda bunlar evde yapılan içkilerdir biz en basit ekonomik haliyle yapacağız kesinlikle zararlı değildir sadece hijyene dikkat edin.

yapımın video hali budur

Toplam hacmin %30 u kadar etil alkol (içilebilir alkol diye hatırlıyorum kesinlikle tibbi alkol kullanmayın) karıştırılırsa %30 alkole sahip güzel bir içki oluşur tebrik ederim.

Yapacağınız yanlış karışımlardan ben sorumlu değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok doğru tıbbi alkol (metil alkol) ile kör olma ve komaya girme olasılığı daha yüksektir heleki artislik yapacağım diye dikerseniz alkol çarpar ki buda tıbbi alkol kalıcı körlük, baygınlık, alkol koması , alkol zehirlenmesi ve ölüm ile sonuçlanır

Omnissiah

80+ Bronze
şarabımız hazır bugün mayanın dibe çökmesi ve sıvının berraklaşması nedeni ile fermentörden aldım ayrı şişeye filtreleyip mayayı ayırıp koydum şimdi dolapta 3-4 gün dinlenicek belki daha uzatabilirim zira şarap ne kadar beklerse o kadar iyi olur ama kokusu itibari ile bildiğiniz marketten alınan şarap ile aynı zira maya bütün şekeri yemiş alkol kokusu ortaya çıkmış

Top Bottom