Neler Yeni

1000'LİK MOTOR KONUSUNDA SİZCE HANGİSİ?

iamgkmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Musa Gökmen
Bütçe
950000
Dostlar selamunaleyküm, 2017 ve üstü model bir 1000 CC motor almayı düşünüyorum. Kawasaki ZX10R - Yamaha R1 - Honda CBR 1000RR arasında sürekli gidip geliyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?
Teşekkürler <3

CoNKeR

80+ Bronze
3 marka da kendini kanıtlamış Japon abiler.
Ben Kawasaki kullanıcı olmama rağmen bu fiyat bandında ZX10R almazdım, neden?
Yamaha ve Honda kendi başına servisi ve satış bayisi olan, Türkiye'de ağı geniş olan (her anlamda, satış, satış sonrası destek, servis vs) markalar.
Ama Kawasaki kendi motorunun haricinde SYM'nin de satış ve servisi, hatta bazı yerlerde Peugeot da var.

Yamaha crossplane motoru sebebiyle sıralı 4 silindir sesinden biraz farklı sese sahip, seveni var, ben gibi sevmeyeni var, tercih meselesi.
Ben olsam servis Honda alırdım.

Peak2Core

80+
SS klasmanında bir çok makine kullandım. 600cc sınıfında R6'yı, 1000cc sınıfında zx10r'ı tek geçerim. Kendi fikrim bu yönde. Hem gazlama anlamında hem frenaj olarak çok sağlam makine. Fakat yedek parça ve servis olarak yamaha ve hondanın gerisinde.

Bunlarda ek olarak favorim MT09. Naked-SS arasında mükemmel bir alet yapmışlar.

GirayHan

80+ Platinum
Dostlar selamunaleyküm, 2017 ve üstü model bir 1000 CC motor almayı düşünüyorum. Kawasaki ZX10R - Yamaha R1 - Honda CBR 1000RR arasında sürekli gidip geliyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?
Teşekkürler <3
Bir kawasaki kullanıcısı olarak bende supersport'a geçmek isteseydim eğer motor bloğunun kendini ispatlamış olması 2004 yılından beri üretimde olması işçilik kalitesi ve çekiciliği ile herkesin altında olmaması sebebi ile ZX10R'ı tercih ederdim kawasaki heavy industries sonuç olarak bu adamlar motosikleti bir kenara koyun uçak jet motorundan tutun da uluslararası uzay istasyonuna kadar bir çok alanda üretim yapıyor. Bir kawasaki hayranı ve kullanıcısı olarak bu marka japonların ducatisi'dir ve bana göre sek erkek motorları üretir. Bir çok kişi de bilir kawasaki gelenekçidir taviz vermez. Tercih edenler de genelde eski genelekçi motorcudur ve bu motorcular da kawasaki'den taviz vermez :)

ek olarak yedek parça servis hizmeti konusunda en ufak bir sorun yaşamadım z motor son 5.5 yılda kendini toparladı bu konuda. Aksesuarlarından tutun istediğim herşeyi 1 ay gibi kısa sürede yurtdışından temin ettim.Kawasaki alacaksanız eğer bölgenizde yetkili servisinin olmasına dikkat etmeniz lazım.

Hondaya gelirsek; Bir sonra ki tercihim de honda olurdu açıkçası. Ben hondaya her zaman biraz geriden bakıyorum. Sebebi de genel işçilik kalitesini yeterli bulmamam ayrıca ürettiği motorlarda ki estetiğin bana itici gelmesi. Çok zor durumda kalmadığım sürece honda tercih etmezdim. Ek olarak, şu açıdan bakılırsa; yedek parça servis ağı ve bakım maaliyetlerinin ucuzluğu dersen eğer honda da tercih edilebilir. Ben tercih etseydim sadece bu sebep'ten dolayı tercih ederdim.

Listeye yamaha'yı ben şahsen eklemiyorum çünkü bu klassman'da yamaha geçmişte bana çok çektirdiği için uzun yıllardır yamaha almıyorum ve önermiyorum. Hele ki şu son motosiklet kıtlığında tüketiciye aksesuar dayatmalı motor satmaya çalıştıklarından beri. Kapıma gelip motor getirdik biner misin deseler red ederim. Öyle kuruldum yamahaya son 3.5 yıldır.

Golf 4 R32

80+ Silver
Teşekkürler <3
Kawasaki abi

Top Bottom