Neler Yeni

SSD PC'yi çökertiyor

isra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Yücel İsra TEMİR
Kioxia Exercia PRO 1 TB var, itopya'dan aldım. İlk gelen 3 ay sonra önce oyunu 2-3 saat oynayınca sonra 1 saat sonra 30 dk sonra oyunu açarken PC'yi çökertmeye başlamıştı. Eski SSD'mi takınca oyunlarda sorun yaşamıyorum. Garantide değiştirdiler, bu yeni gelende 2 hafta sonra aynı sorunları yaşatıyor , tekrar yolladım kabul etmediler.
Olay şu, bu garantiden gelen SSD'yi Laptopuma takınca sorunsuz oynayabiliyorum. Anlamadım sorun ne.
Var mı sorunun ne olabileceğini bilen ?

Ekran kartı = SAPPHIRE 6600
İşlemci = 5600
Anakart = b450m s2h
RAM = Corsair VENGEANCE 2x8
Sorun yaşamadığım SSD = INTENSO 4034303026654 HIGH 480GB
NOT = Kioxia'nın sağlık 3 ayda 96 olmuştu, 2.5 yıllık SSD'm ise 96'ydı en son.

Son düzenleme:

artsahin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
aras şahin
dostum konu senin anakartın ile ilgili ,ssdler de sorun yok , pcie gen 3 anakart kullanıyorsun , ama ssd gen4 , evet ürün çalışır ( backward compatatbility) ancak vaadetttiği değerlere ve bu tip sorunlara yol açabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Eray kalafat
Kioxia Exercia PRO 1 TB var, itopya'dan aldım. İlk gelen 3 ay sonra önce oyunu 2-3 saat oynayınca sonra 1 saat sonra 30 dk sonra oyunu açarken PC'yi çökertmeye başlamıştı. Eski SSD'mi takınca oyunlarda sorun yaşamıyorum. Garantide değiştirdiler, bu yeni gelende 2 hafta sonra aynı sorunları yaşatıyor , tekrar yolladım kabul etmediler.
Olay şu, bu garantiden gelen SSD'yi Laptopuma takınca sorunsuz oynayabiliyorum. Anlamadım sorun ne.
Var mı sorunun ne olabileceğini bilen ?

Ekran kartı = SAPPHIRE 6600
İşlemci = 5600
Anakart = b450m s2h
RAM = Corsair VENGEANCE 2x8
Sorun yaşamadığım SSD = INTENSO 4034303026654 HIGH 480GB
NOT = Kioxia'nın sağlık 3 ayda 96 olmuştu, 2.5 yıllık SSD'm ise 96'ydı en son.
Ssd ile bir hata olması imkansız anakartına uygun olmayabilir anakartına uygun ssdyi almanı tavsiye ediyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: isra

isra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Yücel İsra TEMİR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum konu senin anakartın ile ilgili ,ssdler de sorun yok , pcie gen 3 anakart kullanıyorsun , ama ssd gen4 , evet ürün çalışır ( backward compatatbility) ancak vaadetttiği değerlere ve bu tip sorunlara yol açabilir.
Evet anakart 3.0, hatta 7200 almam gerekirken 3600 falan alıyordum okuma/yazma da. Ama anakart ssd'yi bozabilir mi ? Çünkü garantide değiştirdiler hatalı diyip.

DirtyBlue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
DirtyBlue
Evet anakart 3.0, hatta 7200 almam gerekirken 3600 falan alıyordum okuma/yazma da. Ama anakart ssd'yi bozabilir mi ? Çünkü garantide değiştirdiler hatalı diyip.
Gen 3 7000 göremez hiçbir zaman o kadar hız desteği yok 3000 civarlarında kalır o sorun değil SSD nin uygulaması varsa sıcaklık değerleri nedir kendi logunda hata veya ısı kaynaklı hataları görebilirsin.

isra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Yücel İsra TEMİR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gen 3 7000 göremez hiçbir zaman o kadar hız desteği yok 3000 civarlarında kalır o sorun değil SSD nin uygulaması varsa sıcaklık değerleri nedir kendi logunda hata veya ısı kaynaklı hataları görebilirsin.
anakart ssd iyle uyumsuz olduğu için bu sorunları yaşatır dostum , marka politika gereği direkt değişim yapıyor kioxia , başka markalarda sana daha uzun bir süreç olur . gen3 bir ssd almanı tavsiye ederim dosutm https://www.vatanbilgisayar.com/kio...e-m-2-ssd-bulk-3400mb-okuma-3200mb-yazma.html
65 falan max gördüğü OCCT testlerinde. Ama yüksek ihtimalle sorun SSD'de ya da anakartta değil çünkü eski SSD geçtim ve bunda da kapanmalar başladı (not olarak düşeyim; garantiye göndermeden önce eski SSD'yi taktığımda sorun çıkartmıyordu, ama şuan çıkartmaya başladı). Benim düşünceme göre sorun Ekran kartı. Çünkü Undervolt yapınca kapanmıyor artık AMA, bir ama daha garantiye yolladığım SSD takılıyken Undervolt yaptığımda yine kapanıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum... Ekran kartı 85 dereceleri görüyor 120W çektiğinde. Yine OCCT testleri ve benchmark yaptığımda 70-80w arası çekiyor, 80 görüyor ekran kartı ve kapanmıyor. Neyin sorun çıkardığını parça değiştirmeden bulmamın yolu yok gibi. Asıl soru ilk PSU mu ? Ekran kartı mı değişmeli.
NOT : Eski SSD başta sorun yaratmıyorken sorun yaratmaya bu konuyu açtığım günün akşamı başladı, yani 2 gündür devam ediyor.

DirtyBlue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
DirtyBlue
PSU da olabilir güç olarak sınırda olabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: isra
Top Bottom