Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 ve RX 6900 XT 90-95 Derecelere Varan Sıcaklık

Gurkanpiro

80+ Gold
Sanırım geçen sefer macunu iyi sürememişim ki neredeyse macun yoktu ekran kartının içerisinde. Ekran kartı macun değişiminden sonra 82 dereceye geriledi sanırım 6900 XT için kabul edilebilir, sonuçta 98'leri gördükten sonra 82 normal geliyor.

İşlemci hâlâ varsayılan ayarında bıraktığımda 3.8GHz'e düşüyor sebebini anlayamadım ancak artık 4.4GHz 1.1V'a sabitlediğimde 83 derece yerine 75 derecede kalıyor. Yine de Ryzen 5 5600 için 75 derece bu soğutma sisteminde yüksek olduğunu düşünsem de daha fazla uğraşmayıp 360mm sıvı soğutma yoluna gideceğim sanırım.

Yine de başka öneriniz varsa deneyebilirim.
macunu surun phantom sipirit alın 360mm le gerek yok

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
macunu surun phantom sipirit alın 360mm le gerek yok
Maalesef görüntüye ve marka bütünlüğüne önem verdiğim için 360mm almam gerekecek gibi. Phantom Spirit alsam da QL120 fanları kullandığımda iyi performans verir mi ve kule soğutucunun üzerinde iyi bir görüntü sağlar mı emin değilim. Yüksek ihtimalle Corsair H150 alıp ekstra QL120 fan alarak 6 fanla pull-push yaptıracağım.

Gurkanpiro

80+ Gold
Maalesef görüntüye ve marka bütünlüğüne önem verdiğim için 360mm almam gerekecek gibi. Phantom Spirit alsam da QL120 fanları kullandığımda iyi performans verir mi ve kule soğutucunun üzerinde iyi bir görüntü sağlar mı emin değilim. Yüksek ihtimalle Corsair H150 alıp ekstra QL120 fan alarak 6 fanla pull-push yaptıracağım.
360 lık fazla bu ıslemcı ıcın phantom sipirit uzerındekı fanlar yeterlı

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
360 lık fazla bu ıslemcı ıcın phantom sipirit uzerındekı fanlar yeterlı
Aslında ekstra bir şey satın almayacağım, elimde Corsair H150 var ancak kasanın üst tarafı desteklemediği ve öndeki görüntüyü bozmamak için takmamıştım, hem ekstra fan satın almakla da uğraşmak istememiştim üstte yazdığım şekilde. Şu anda elimdeki fanlar yetmiyor pull-push yapmaya. Sıvı soğutmadan olduğundan da emin olamıyordum ekran kartı da çok sıcak olduğu için ama şu an macunla biraz düzelince onu da değiştireyim dedim. 2 adet daha fan satın alıp o sıvı soğutmayı takmak daha mantıklı sanırsam. Teşekkürler öneriniz için, eğer yine de sorun yaşarsam dediğiniz soğutmaya da bakacağım.

Top Bottom