Neler Yeni

SSD olduğu halde yavaş dosya aktarımı

Pulsar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Doğanay ALTINTAŞ
1727303844809.png

Arkadaşlar FM24 oyununa png dosyalarından oluşan bir yama atıyorum i5 12450h 16gb ram ve samsung m2 ssd kullanıyorum laptop prize takılı ancak kağnı arabası gibi 10 saniyede 1-2 dosyayı anca atıyor. Ben bunu masaüstü bilgisayarımda 15 dakikada tamamlamıştım yine bir m2 ssd ile sebebi ne olabilir?

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Talat
Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar FM24 oyununa png dosyalarından oluşan bir yama atıyorum i5 12450h 16gb ram ve samsung m2 ssd kullanıyorum laptop prize takılı ancak kağnı arabası gibi 10 saniyede 1-2 dosyayı anca atıyor. Ben bunu masaüstü bilgisayarımda 15 dakikada tamamlamıştım yine bir m2 ssd ile sebebi ne olabilir?
%80 dolu ise vaad ettıgın hızıları veremez aptallaşır cok daha düşük degerler alıyorum anlık olarak degişiyor ama seninki kadar yavasını görmedim bozuk ssd var bende o bile daha hızlı bundan..

Farex

80+ Silver
%80 dolu ise vaad ettıgın hızıları veremez aptallaşır cok daha düşük degerler alıyorum anlık olarak degişiyor ama seninki kadar yavasını görmedim bozuk ssd var bende o bile daha hızlı bundan..
Kardeşim bilmiyorsan da sıkma bari.
Alıntıyı görüntüle

Kardeşim ssdlerde farklı okuma yazma hızları vardır kendi içinde de bak sana örneklerle anlatayım.
  • SEQ1M (Sequential 1M): Bu, 1 MB boyutundaki verilerin sıralı olarak okuma ve yazma hızını ölçer. Büyük dosyaların transfer hızını temsil eder.
  • SEQ128K (Sequential 128K): 128 KB boyutundaki verilerin sıralı olarak okuma ve yazma hızını ölçer. Orta boyutlu dosyalar için kullanılır.
  • RND4K (Random 4K): 4 KB boyutundaki verilerin rastgele okuma ve yazma hızını ölçer. Küçük dosyaların performansını ve çoklu görev senaryolarını temsil eder1
Yani yazdığın dosyanın içindeki verilere bağlı olarak da hızı değişir.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
874 bin dosya normal değil . dosya içinde işe yaramaz dosyalar olabilir onları kontrol et 11 gb alanda 874k dosya demek içeriğin kb lar boyutlarında olduğu anlamına gelir buda aktarım hızını inanılmaz yavaşlatır. Burada okuma yazmadan ziyade İOPS hızı baz alınır düşükse normal. Ki dünyanın en hızlı ssd si bile olsa yine uzun sürer.

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Talat
Kardeşim bilmiyorsan da sıkma bari.

Kardeşim ssdlerde farklı okuma yazma hızları vardır kendi içinde de bak sana örneklerle anlatayım.
  • SEQ1M (Sequential 1M): Bu, 1 MB boyutundaki verilerin sıralı olarak okuma ve yazma hızını ölçer. Büyük dosyaların transfer hızını temsil eder.
  • SEQ128K (Sequential 128K): 128 KB boyutundaki verilerin sıralı olarak okuma ve yazma hızını ölçer. Orta boyutlu dosyalar için kullanılır.
  • RND4K (Random 4K): 4 KB boyutundaki verilerin rastgele okuma ve yazma hızını ölçer. Küçük dosyaların performansını ve çoklu görev senaryolarını temsil eder1
Yani yazdığın dosyanın içindeki verilere bağlı olarak da hızı değişir.
Abim daha dün dendim % 80 doluluk oranı fark ediyor bilmiyorsan ögren.

The Semih

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle

Öğe sayısı çok fazla olduğu için hızlar normal 1 milyon PNG var neredeyse hepsini anlık atması imkansız.

Pulsar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Doğanay ALTINTAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu dosyayı kioxia nın m2 ssdsinde de masaüstü pcmde kopyaladım 15 dakikada hepsini atmayı başardım dediklerinizi anlamadım açıkçası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,221
Üyeler
163,126
Son üye
Thwror
Top Bottom