Neler Yeni

4060 için ne almalıyım

MeRTClSkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert ÇALIŞKAN
Merhaba arkadaşlar 4060 ekran kartına sahibim 1080p kullanıyorum ileriye dönük bir işlemci almak istiyorum belki ekran kartını büyütürüm diye kafamda intel işlemciler var şu an 14700k düşünüyorum tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim dediğm gibi ileriye dönük olursa şimdiden teşekkür ederim.

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Heisenberg
Merhaba arkadaşlar 4060 ekran kartına sahibim 1080p kullanıyorum ileriye dönük bir işlemci almak istiyorum belki ekran kartını büyütürüm diye kafamda intel işlemciler var şu an 14700k düşünüyorum tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim dediğm gibi ileriye dönük olursa şimdiden teşekkür ederim.
Bence Intel 13 ve 14. nesile bulaşma derim.

MeRTClSkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert ÇALIŞKAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun yeni işlemcilerde çok çıkmıyormuş diye biliyorum ilk çıkan 14lerde olduda
Mesaj otomatik birleştirildi:

14700k alacak kadar bütçen varsa en iyi oyun işlemcisi olan 7800x3d'yi al geç
vallahi kadam biraz karışık çevremde amd kullananlar intel al dediler ama en iyi oyun işlemcisi 7800x3d diye biliyorum bide l3 önbellek avantajı var ama nvidia kartlarla daha stabil çalışıyor diye bilyorum intel

Musa06_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Musa

vallahi kadam biraz karışık çevremde amd kullananlar intel al dediler ama en iyi oyun işlemcisi 7800x3d diye biliyorum bide l3 önbellek avantajı var ama nvidia kartlarla daha stabil çalışıyor diye bilyorum intel
Intel pahalı soğutması için işlemci parası daha vereceksin alacaksın 7800x3d hepsinden iyi olanı bir de fp soğutucu tamam bide anakartlarida pahalı

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat

Hocam amd çok daha avantajlı söyleyim.
-Oyun performansı çok daha yüksek
-Isı değerleri çok daha iyi, 14700K'da 360mm sıvı soğutucu almak gerekirken 7800x3d'de thermalrigth'ın phantom spirit gibi çift kule soğutucuları bile yeterli olacaktır
-Anakart konusunda çok daha rahatsın Intel şuan ki sokete daha işlemci çıkarmayacak ama AMD AM5'e 2027'e kadar destek vereceğini garantiledi, daha uzun sürede destek verebilir
-AMD şuan çok daha stabil intele göre. Intel sorunu çözdüğünü söylüyor yeni bioslarda yakın süreçte tamamen çözüp çözmediklerini anlamak zor.

MeRTClSkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert ÇALIŞKAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıvı soğutma msi mag coreliquid 360r v2 alacağım ve zaten render gibi işlere kalkışmayacağım evet intelin her 2 yılda bir soket değiştirme olayı saçma ama bu işlemnciyi 2027 ye kadar rahat kullanırım yani amd de alsam o yıldan sonra işlemci deiştireceğim için soket değiştirmek zorunda kalacağım

sıvı soğutma msi mag coreliquid 360r v2 alacağım ve zaten render gibi işlere kalkışmayacağım evet intelin her 2 yılda bir soket değiştirme olayı saçma ama bu işlemnciyi 2027 ye kadar rahat kullanırım yani amd de alsam o yıldan sonra işlemci deiştireceğim için soket değiştirmek zorunda kalacağım
biraz dik kafalı gidiyorum gibi oldu ama yanlış anlamayın lütfen. İntel e AMD den biraaz daha sıcak baktığım için bide yakın çevrem nedense memnun değil

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat

biraz dik kafalı gidiyorum gibi oldu ama yanlış anlamayın lütfen. İntel e AMD den biraaz daha sıcak baktığım için bide yakın çevrem nedense memnun değil
Hocam intel istiyorsanız intel alın ama yakın çevreniz sırf intel diyor diye en iyi oyun işlemcisi yerine daha 1 ay önceye kadar bozuk olan bir işlemciyi almak akıllıca değil, sonuçta sizin paranız intel sorunu düzeltini iddia ediyor ama belki 2 yıl kullandıktan işlemciniz bozulacak yakın çevreniz parasını vermeyecek sonuçta böyle bir durumda.

İlk yazdığınıza gelirsek AM5 çıkalı sanırım 2 yıl oldu ama hala am4 sistem alan insanlar var, hatta elinizde iyi anakartlı bir am4 sistem varsa komple satıp am5 sistem almak yerine aynı anakarttan devam etmek daha mantıklı bence. Muhtemelende sizin öngördüğünüz 2027 yılında eğer yeni bir soket çıksa bile en fazla şuanki durum gibi olur. O yüzden amd öneriyorum ama sonuçta sizin paranız en iyisini siz bilirsiniz.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,102
İsim
Ömür

Şuan en iyi oyun işlemcisi 7800x3d yakınlarına bakma sen ve inteller gereksiz ısınıyor 7800x3d yi 2000-1600tl lik thermalright hava soğutma ile bile soğutabilirsin

Ve zaten intelin 13-14 nesil i7 ve i9 işlemcileri sorunlu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,666
Üyeler
159,377
Son üye
onedayyy
Top Bottom