Neler Yeni

Yardım ! PCKOLİK'TEN MONİTÖR ALMAYIN, ALDIRTMAYIN !

hamzaersoy

80+ Bronze
4 Ekim'de Teknik özelliklerini farklı zannederek aldığım ve elime geçtikten sonra yanlışlığı fark eder etmez iade etmek istediğim Bu monitörün iadesi için Pckolik bana anlaşmalı kargo numarası veriyor. Özenle hiçbir parçasına zarar vermeden vidasına, kablosuna, monitörün kendisinde bir kusur bırakmadan güzelce ve doğru şekilde yerleştirip Pazartesi olur olmaz götürüyorum veriyorum kargoya.

Ertesi gün bir telefon, "Monitörün ekranında toz ve tüy olduğu için ve monitörün jelatinleri çıkarıldığı için iade koşullarına uymamaktasınız. Ürünü geri gönderiyoruz." Şaka mı yapıyorsunuz ya siz dedim, ben monitöre nasıl davranmalıyım maske mi takayım ameliyat eldiveni mi takayım o ürünü yarım saat kullandıktan sonra tozlanmaması için? Bir de jelatin demişler o daha facia zaten. Ekranın köşelerine koca koca enerji tüketimine dair stickerlar koymuşlar, fotoğrafını da BURAYA bırakıyorum açıp bakın. Ben onu sökmeden kalite kontrolünü nasıl yapacaktım monitörün başka bir fikri olan var mı oradaki ölü pikseli nasıl göreceğime dair?

Bu saçma, ilgisiz ve asla geçerliliği olmayan sebeplerden ötürü 5 telefon görüşmeme(her biri 5-15dk arası),5 de mail atmama rağmen bana ısrarla her yerden monitörün ekranı tozluydu ve jelatinleri yoktu o yüzden biz bunu satamayız diyip duruyorlar. Ya sen monitörü deponda kontrol etmiyor musun? Jelatin ve toz mu senin o monitörü satmana engel oluyorlar?

Ben de 175'i arayarak Tüketici Hakem Heyeti adına ve hukuksal olarak böyle bir iade reddinin sadece iç çamaşırı, bebek emziği gibi hijyen isteyen ürünlerde olabileceğine dair bilgi aldım. Sonrasındaysa THH'ye başvurumu yaptım ve gerekirse 4-5 ay bekledikten sonra paşa paşa o tozlu ürünlerini alıp peçeteyle silip o 1tl'ye mâl olacak jelatini tekrardan yerleştirip o ürünü satışa koyup paramı da iade alacağım. Böyle bir saçma bahane daha önce hiçbir iademde karşılaşmadım ve paylaşmak istedim.

Eğer aklınızda Pckolik'ten bir ürün alma düşüncesi varsa tekrar gözden geçirin veya hatta hiç aklınızdan geçirmeyin.

hamzaersoy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mail ss.png

Unutmuşum. Aramızda geçen diyaloglardan biri de böyleydi. Utanma yok

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Ben onu sökmeden kalite kontrolünü nasıl yapacaktım monitörün başka bir fikri olan var mı oradaki ölü pikseli nasıl göreceğime dair?
Gaipten* ölü pixelin olup olmadığına dair onay sesi gelecek herhalde bunların anlayışında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Hüseyin
Geçmiş olsun monitör kesinlikle büyük firmadan alınmalı bence sinrji ile benzerini yasadim

hamzaersoy

80+ Bronze
Geçmiş olsun, klasik saçmalanmış iade reddi.
en azından içim rahat hocam thhnin el atacağını düşünüyorum. hayır o kadar thhye başvuru yapacağımı söylememe rağmen asla geri adım da atmıyorlar. bir bildikleri mi var diye düşünüyor insan

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,665
İsim
Yavuz
Mesele toz kalmak değil açılmış ürünün bidaha 0 olarak satamayışı.

Siz neden iade ettiniz tam olarak?

hamzaersoy

80+ Bronze
Geçmiş olsun monitör kesinlikle büyük firmadan alınmalı bence sinrji ile benzerini yasadim
teşekkür ederim kesinlikle öyle. 200-300tl fazla verip trendyoldan alırım da şu rezilliği çekmem bu saatten sonra
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesele toz kalmak değil açılmış ürünün bidaha 0 olarak satamayışı.

Siz neden iade ettiniz tam olarak?
Ben siparişi verene kadar monitör konusunda çok cahildim. Ana monitörüm viewsonic 1080p 144hz ve ikinci monitör arayışındayken viewsonic 1440p yazıp en üstlerde çıkan linke baktım, içime sindi aldım. Buraya kadarı tamamen benim kusurum fakat teknik özelliklerini yanlış zannettiğim için iade etmek istiyorum dediğimde hiç arıza çıkarmadan iade kodu bile vermişlerdi.

Açılmış bir monitörü asla bir daha satamıyorlar diyorsunuz öyle mi? Neye dayanıyor acaba bu

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,680
İsim
.
teşekkür ederim kesinlikle öyle. 200-300tl fazla verip trendyoldan alırım da şu rezilliği çekmem bu saatten sonra
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben siparişi verene kadar monitör konusunda çok cahildim. Ana monitörüm viewsonic 1080p 144hz ve ikinci monitör arayışındayken viewsonic 1440p yazıp en üstlerde çıkan linke baktım, içime sindi aldım. Buraya kadarı tamamen benim kusurum fakat teknik özelliklerini yanlış zannettiğim için iade etmek istiyorum dediğimde hiç arıza çıkarmadan iade kodu bile vermişlerdi.

Açılmış bir monitörü asla bir daha satamıyorlar diyorsunuz öyle mi? Neye dayanıyor acaba bu
Reis bu rezilliği çekmeyeceğinizin garantisini veren 2 firma var

1-Amazon
2-Orj Hepsiburada Satıcısı

Trendyol un karnesi de pek iyi değil 2 firma hiçbirşekilde mağdur etmiyor.
Sen hakkını ara kral sakın peşini bırakma ne demek tüy var almıyorum zorunda almak zorunda.
Hak hukuk tamamen senin yanında sadece ne kadar süreceği belli olmaz THH nin.

Top Bottom