Anakart için yorumlarım.
MSI markasının düşük ve orta seviye anakartı alınmaz.
MSI alınacaksa yüksek ve top seviye anakartlar alınır.
MSI gaming plus hiç önermem.
MSI çok severdim ancak MSI x570 gaming plus anakartı kalite ve stabilite facialarından sonra MSI anakartlarına sıcak bakmıyorum. O yüzden deneyimlerime göre tercih ve tavsiye etmem. Evet çok güzeller bazen daha da ucuza oluyorlar ancak sıkıntı çıkarıyorlar.
ASUS anakartları BIOS ve bileşen kalitesi olarak stabilitesini koruyor ve TUF ROG gibi modelleri ile üst seviye bileşenler sunuyor. MSI kadar yakışıklı olmasada orta seviyelerde de iyi parçalar üretiyor
SIVI soğutucu için yorumlarım.
Lian li galahad 2 3 sene önce herkes övdü herkes önerdi tavsiye etti ancak çok sesli çok gürültülü evet performanslı ama bu kadar fazla ses çıkaracak kadar bütün fanları dönmesine önünü açarsanız hepsi bunun kadar soğutur ancak hatırladığım kadarıyla da sonradan uzun kullanımlardan sonra sorunları da yavaş yavaş beliren bir modeldir kendisi.
Yani olumsuz yorum olarak sorunsuzu da denk gelse sorunlu olmasını geçiyorum. Sıvı soğutma dediğin sessiz olmalı su sesi ve pompa sesi duymak istemiyorum 5-10k para verince. o sebeple tavsiye etmam.
Çok mükemmel sektörün bir numarası hemde beyaz rengi de türkiyeye gelmişken. Ayrıca pompasına ayrıca anakart mosfet bileşenlerini de soğutacak bir fanı da olması gibi bir artısıyla bu sektör de en iyisi budur.
Eğer kasa uyuyorsa ve bütçeniz varsa 420mm öneririm ama. İşlemci için belki gerekmezdir 360mm de yeterliyse 360mm işini görür ancak 240a 280a düşmeyin ben almıştım bunun 2. bir eski versiyonunu çok bir fark hissetmemiştim. o sebeple sıvı soğutma 360mm den aşağında gerek yok alınacaksa en az 360mm vede arctic alıyorsan kasada kurtarıyorsa almışken 420mm olan mükemmel olur biraz takması uğraşırtırır çok büyük çok kalın çünkü.
Güç kaynağı için yorumlarım.
Aynı PSU nun 850w olanını aldım çok güzel ve o kadar ağır ki eskisine göre en az 2 3 kilo arttırdı resmen kasanın ağırlığını. PSU watt calculator sitelerinden bütün tahmini bileşenlerinizi ekrna kartı wattını falan girip ve ilerleyen zamanda neler ekleyebileceğinize göre max bir sistem specler oluşturup ne kadar watta ihtiyacınız varsa onu alınca çok fazlasına ve pahalısına gerek yok. Aynısını tuf gaming modeliyle de üretiyorlar daha ucuzsa onuda alabilirsiniz.
Tamamen deneyimlerime göre tavsiyelerde bulundum. Sadece sitede gezinip markalara göre değil. O sebeple benlik ve deneyimlerime göre bir konuyken hem tecrübe hemde tavsiyelerimi aktarmak istedim.