Neler Yeni

Ryzen 7 8845hs vs Intel i7 13700hx mühendislik-oyun için hangisi tercih edilmeli

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak Ceylan
Bütçe
55000
Nitro 16 an16-42 Ryzen 7 8845hs ve Predator Helios Neo 16 Intel i7 13700hx bu iki model arasında kaldım. sıvı metal soğutması olması akma gibi konularda beni korkutuyor, fabrika çıkışlı hatalıysa uğraştırır mı beni ?
büyük ihtimal Teknosa'dan alacağım.
benim aklımda Predator var.

en çok merak ettiğim de iki işlemci arasından hangisini tercih etmem gerektiği

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Duman
Ekran kartları aynı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak Ceylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Duman
55 e kadar çıkabiliyorsan 4070 li olanlara bak derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak Ceylan
55 e kadar çıkabiliyorsan 4070 li olanlara bak derim
sağolun hocam da bu bantta kalırsam diye merak etmiştim, 4070 şimdilik köşede dursun bu iki model arasındaki yorumunuz ne olacak onu merak ediyorum

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Musa Topçu
Asus tuf vardı 8945hs rtx4070 li
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasım indirimlerine az kalmışken bekle derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak Ceylan
Asus tuf vardı 8945hs rtx4070 li
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasım indirimlerine az kalmışken bekle derim
60k bandına gidiyor o kadarı çok olacaktır. 4060 yeterli olur diye düşünüyorum, Kasım indirimlerini bekleyecegim zaten

Makca42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mehmet Akca
iki işlemcinin de birbirinden iyi olduğu kısımlar var. Güç olarak elbette i7 13700hx daha güçlü bir işlemci. Progrramlama çizim render işlerinde çok daha iyi performans verir. Rekabetçi oyunlarda da i7 daha iyi. İşlemcilerin yüksek w değerlerimde çalışmasıda termal macunların çabuk pumpout olmasına sebep olur. Yoğun kullanımda 3 4 aylık aralıklarda bence macun değişimi yapılması daha sağlıklı olur. Çok ağır programlar kullanmayacaksanız rekabetçi oyun oynamam single takılıyorum diyorsanız Ryzen daha mantıklı olur. Birde şöyle bir durum var laptobu pil de kullanırken ryzen intele göre çok daha iyi performans verir. Çünkü ryzenlerin temel saat hızları intelden çok çok daha iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak Ceylan
iki işlemcinin de birbirinden iyi olduğu kısımlar var. Güç olarak elbette i7 13700hx daha güçlü bir işlemci. Progrramlama çizim render işlerinde çok daha iyi performans verir. Rekabetçi oyunlarda da i7 daha iyi. İşlemcilerin yüksek w değerlerimde çalışmasıda termal macunların çabuk pumpout olmasına sebep olur. Yoğun kullanımda 3 4 aylık aralıklarda bence macun değişimi yapılması daha sağlıklı olur. Çok ağır programlar kullanmayacaksanız rekabetçi oyun oynamam single takılıyorum diyorsanız Ryzen daha mantıklı olur. Birde şöyle bir durum var laptobu pil de kullanırken ryzen intele göre çok daha iyi performans verir. Çünkü ryzenlerin temel saat hızları intelden çok çok daha iyidir.
sıvı metal soğutması mevcut hocam termal macun yok bunlarda. akma durumu olursa diye de korkmuyor değilim, tabii cihazı teknik servise gönderirim sadece. bu yüzden fabrika çıkışlı hata olursa da suçlu olarak beni gösteremezler.
simülasyon, ansys, simulink gibi uygulamalar kullanılıyor. her türlü ikisi de işimi rahatlıkla görür derseniz Predator serisi Nitro serisinden daha premium olduğu için Intel almayı düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Ali Dogan
hemen hemen her şeyleri aynı işlemci farklı sadece. Ryzen yapay zeka destekli olarak geçiyor Intel geçmiyor. ssd Ryzen da 1 tb Intel de 512 gb ama etkili olacağını düşünmüyorum
uçak mühendisliği için istiyorum

Hocam bence kalite ve kullanım kolaylığı olarak şu uygun.4060 yetersiz kalır.4070 ideal uzun süreli kullanımda.

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Musa Topçu

Makca42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mehmet Akca
sıvı metal soğutması mevcut hocam termal macun yok bunlarda. akma durumu olursa diye de korkmuyor değilim, tabii cihazı teknik servise gönderirim sadece. bu yüzden fabrika çıkışlı hata olursa da suçlu olarak beni gösteremezler.
simülasyon, ansys, simulink gibi uygulamalar kullanılıyor. her türlü ikisi de işimi rahatlıkla görür derseniz Predator serisi Nitro serisinden daha premium olduğu için Intel almayı düşünüyorum
İki işlemcide işini görür elbette intel çoklu çekirdek ve yüksek önbellek değerlerinden dolayı daha performanslı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet sunal
Nitro 16 an16-42 Ryzen 7 8845hs ve Predator Helios Neo 16 Intel i7 13700hx bu iki model arasında kaldım. sıvı metal soğutması olması akma gibi konularda beni korkutuyor, fabrika çıkışlı hatalıysa uğraştırır mı beni ?
büyük ihtimal Teknosa'dan alacağım.
benim aklımda Predator var.

en çok merak ettiğim de iki işlemci arasından hangisini tercih etmem gerektiği
bende i7 13700hx li 4060 lı Dell G16 kullanıyorum rtx 4060 için çok gereksiz düzeyde güçlü bir işlemci zaten 4080li laptoplarda bile var, eğer oyun için alacaksanız biraz daha alt düzey işlemcili 4070 lere bakmanız daha mantıklı olur. ama bana işlemci lazım diyorsanız kesinlikle 13700hx çok güçlü bir işlemci

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,219
Üyeler
161,411
Son üye
Zoka
Top Bottom