Neler Yeni

🔥İndirim Hp Victus I5-14500HX 16 GB DDR5 512GB SSD RTX4060 16.1" Laptop 40.000 tl🔥

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Hakan
14. nesil. Her ne kadar BIOS Update ile sorunlar bastırılsa da uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Önermem.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu fiyatta ryzen 7 8845 alınacağına i5 14500hx daha güzel geliyor bana. Bu model birkaç önce 40k da en çok satan modeldi stokları bitti. Şimdi aynı fiyattan satışta stokları fazla sürmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

14. nesil. Her ne kadar BIOS Update ile sorunlar bastırılsa da uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Önermem.
Ne sorunu var 14. nesilin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Rick Grimes

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Hakan
Bu fiyatta ryzen 7 8845 alınacağına i5 14500hx daha güzel geliyor bana. Bu model birkaç önce 40k da en çok satan modeldi stokları bitti. Şimdi aynı fiyattan satışta stokları fazla sürmez.

Ne sorunu var 14. nesilin?
13. ve 14. nesil işlemciler tasarım sorunlu. Çökme sorunlarıyla gündem oldu 1-2 ay önce. i5 şüpheli. i7 ve i9 sorunlu. BIOS update ile fixlediler ama ben sadece ömrünü uzatacağı kanaatindeyim. Intel destek de vermiyor. Önermem.

Hocam pili ne kadar götürür acaba?
Pilde oyun oynayacaksan 1 saat bile götürmez. Bu tüm oyun laptoplarında böyle. Oyunu şarjda oynayacaksın.
Onun dışında günlük işlerde 3-4 saat civarı götürür. Aldıktan sonra işlemci watt limiti koyarsan bilgisayar daha stabil daha performanslı çalışır. Pile de etkisi olur tabi

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Rick Grimes
Pilde oyun oynayacaksan 1 saat bile götürmez. Bu tüm oyun laptoplarında böyle. Oyunu şarjda oynayacaksın.
Onun dışında günlük işlerde 3-4 saat civarı götürür. Aldıktan sonra işlemci watt limiti koyarsan bilgisayar daha stabil daha performanslı çalışır. Pile de etkisi olur tabi
Örneğin office programları ve autocad de kullanırsam tahmini ne kadar götürür?

13. ve 14. nesil işlemciler tasarım sorunlu. Çökme sorunlarıyla gündem oldu 1-2 ay önce. i5 şüpheli. i7 ve i9 sorunlu. BIOS update ile fixlediler ama ben sadece ömrünü uzatacağı kanaatindeyim. Intel destek de vermiyor. Önermem.
Hmm.. 13. 14. nesil işlemciler, i7 i9 lar sorunlu. Peki.

Örneğin office programları ve autocad de kullanırsam tahmini ne kadar götürür?
Pil tasarrufuyla 4 saati zorlar. Bu oyun bilgisayarı bundan batarya performansı beklemen hata olur.
Pil istiyosan ekran kartsız notebooklara yönelmen lazım. Onlar 7-8 saat bazıları 10 saat batarya ömrü sunuyor.

Son düzenleme:

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Hakan

Pil tasarrufuyla 4 saati zorlar. Bu oyun bilgisayarı bundan batarya performansı beklemen hata olur.
Pil istiyosan ekran kartsız notebooklara yönelmen lazım. Onlar 7-8 saat bazıları 10 saat batarya ömrü sunuyor.
Detayını kendin araştırabilirsin dostum. Şuan BIOS update ile sorunlar çözüldü deniyor ama ben denk nesil AMD tercih ederim şahsen. Hatta 8. nesil AMD işlemci düşürebilirse mükemmel olur yapay zeka performansı sebebiyle.

Detayını kendin araştırabilirsin dostum. Şuan BIOS update ile sorunlar çözüldü deniyor ama ben denk nesil AMD tercih ederim şahsen. Hatta 8. nesil AMD işlemci düşürebilirse mükemmel olur yapay zeka performansı sebebiyle.
Yeni nesil intel işlemciler güçlerinden dolayı fazla watt çekip ısınma yapıyordu. Watt limiti ile çözülen bir sorun. Şu an herhangi bir intel işlemcide herhangi bir sorun yok. Kulaktan dolma söylemlerle konuşma.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Hakan
Yeni nesil intel işlemciler güçlerinden dolayı fazla watt çekip ısınma yapıyordu. Watt limiti ile çözülen bir sorun. Şu an herhangi bir intel işlemcide herhangi bir sorun yok. Kulaktan dolma söylemlerle konuşma.
Kulaktan dolma mı? Kulaktan kulağa duyulan bir sorun değil bu sağır sultan duydu bu sorunu öncelikle onu söyleyerek başlayayım.
2. olarak yayınlanan yama bozulan işlemcileri tamir etmiyor. Intel de bozulan işlemciye destek sunmuyor. İşlemcisi bozulan bozulduğuyla kaldı kısaca.
3. olarak ben çekirdek tasarım hatasının watt kısarak çözüleceğini şahsen düşünmüyorum. 1-2 seneye tekrar baş göstereceğini ön görüyorum. Bozulmasını geciktirecek bir önlem bana göre. Bozuk piyasaya sürüldüğünü bile bile almak istiyorum diyen alabilir.

PNSHER

80+ Bronze
AMD alın kafanız rahat olsun. Victuslarda 65Watt işlemci limiti olduğu için zaten HX işlemcinin bir mantığı olmuyor. 8845HS veya 7840HS bu limitler dahilinde tam performansını sergileyebiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Rick Grimes
AMD alın kafanız rahat olsun. Victuslarda 65Watt işlemci limiti olduğu için zaten HX işlemcinin bir mantığı olmuyor. 8845HS veya 7840HS bu limitler dahilinde tam performansını sergileyebiliyor.

Peki bu model nasıl? Pil performansı nasıldır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,099
Üyeler
161,659
Son üye
Keremcan Eyi
Top Bottom