Neler Yeni

Sistemime ne uygulayabilirim veya yapabilirim?

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
Sistemim
MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB
Intel Core i3-8100 @ 3.60GHz
8GB RAM + 8GB Sanal RAM
SSD @ 500MB/s Okuma & Yazma

Sistemim aynen böyle, bir kaç yazılımsal optimizasyonlarla God of War Ragnarok gibi oyunları bile 60fps oynayabiliyorum FSR ile, ancak son dönemde bir sıkıntıyla karşılaştım.

Ekran kartıma aylar önce overclock yapmıştım, gayet iyiydi ama gpu kullanımının düşük olma sorunları falan başladı. Bende overclock'u devre dışı bıraktım ama işe yaramadı, format attım, yazılım yeniledim. Farklı işletim sistemleri denedim ama asla düzelmedi. Performansı aşırı düşürüyor ve GPU kullanımı %70'leri pek geçemiyor ve çok dalgalanıyor, ısınma gibi bir problem yok teker teker kontrol ediyorum ve 60 dereceyi bile geçmiyor işlemci ve ekran kartı.

Muhtemelen VRAM arızası var, ekran kartı çalışır durumda ama arada bir yeşil çizgiler çıkıp ekran gidiyor 2 saniyeliğine falan.

Asıl soruya geliyorum, sizce GTX 1050'yi ve işlemciyi satıp yerine 8GB RX550 ve AMD Ryzen 5 5500 mü alayım, yoksa tamir mi ettireyim? Düşüncelerinizi açıklayıcı bir şekilde aktarabilirseniz sevinirim.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal
+ 8GB Sanal RAM
sanal dediğin eğer depolama biriminden verdiysen onun hiçbir anlamı yok, o zaten her windows kurulumunda belli bir miktar var ve sana bir katkısı yok.
Muhtemelen VRAM arızası var, ekran kartı çalışır durumda ama arada bir yeşil çizgiler çıkıp ekran gidiyor 2 saniyeliğine falan
vram arızası olsa ekran hep o şekilde olurdu kartın ısınınca oluyorsa reball yapılması gerekebilir.

Asıl soruya geliyorum, sizce GTX 1050'yi ve işlemciyi satıp yerine 8GB RX550 ve AMD Ryzen 5 5500 mü alayım, yoksa tamir mi ettireyim?
gtx 1050 rx 550 arasındaki farkı işlemci değiştirsende fayda etmiyecek. ekran kartının tamirinede bir hayli para gidecektir.
kablodan vs. ekranda renksel bozulmalar olabilir.

bana sorarsan 8gb daha ram al, ekran kartını bozulana kadar kullan(siyah ekrana düşene kadar) ve kabloyu bir kontrol et. 2. el piyasa çok durgun ve hayal ettiğin paralara alıp satamazsan kalakalırsın

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sanal dediğin eğer depolama biriminden verdiysen onun hiçbir anlamı yok, o zaten her windows kurulumunda belli bir miktar var ve sana bir katkısı yok.

vram arızası olsa ekran hep o şekilde olurdu kartın ısınınca oluyorsa reball yapılması gerekebilir.

gtx 1050 rx 550 arasındaki farkı işlemci değiştirsende fayda etmiyecek. ekran kartının tamirinede bir hayli para gidecektir.
kablodan vs. ekranda renksel bozulmalar olabilir.

bana sorarsan 8gb daha ram al, ekran kartını bozulana kadar kullan ve kabloyu bir kontrol et. 2. el piyasa çok durgun ve hayal ettiğin paralara alıp satamazsan kalakalırsın
Kral peki bu az gpu kullanımının bir çözümü var mı bios güncellemek dışında? RAM almayı zaten düşünüyorum, Sanal RAM'i serverlarım için kullanıyorum zaten.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Murat Cemal
Kral peki bu az gpu kullanımının bir çözümü var mı bios güncellemek dışında? RAM almayı zaten düşünüyorum, Sanal RAM'i serverlarım için kullanıyorum zaten.
vallahi sen kullanıyor sanıyor olabilirsin 5 - 6 senedir forumlarda takılırım sanal ram'in bir işe yaradığını senden duyuyorum. o genelde ani kapanmalarda kaybolmaması gereken verileri tutar.
darboğaz, grafik ayarların sistemine göre dengeli değil.

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vallahi sen kullanıyor sanıyor olabilirsin 5 - 6 senedir forumlarda takılırım sanal ram'in bir işe yaradığını senden duyuyorum. o genelde ani kapanmalarda kaybolmaması gereken verileri tutar.
darboğaz, grafik ayarların sistemine göre dengeli değil.
Evet, işlemci performansı çok düşürüyor, Sanal RAM gerçekten işe yarıyor RAM kullanan oyunlarda bile.

7 yıldır kullanıyorum ben bu sistemi baya bi yaşlandı yani, kaç kere bir çok parçası değişti ama artık yavaş yavaş ölüyor gibi geliyor bana artık zamandı dolmuş gibi.

Şuan en önemli sorunlar işlemci ve GPU'nun anlayamadığım %100 kullanamama sorunu, kuzenimde GTS 450 var onu takında %100 kullanıyor benim GTX 1050 bir türlü %100'e çıkamıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,669
Üyeler
159,526
Son üye
Neuksing
Top Bottom