Neler Yeni

Vücut Geliştirmede 12 Tekrar Vs 15 Tekrar

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
Yaklasık 8 aydır agırlık calısıyorum, simdiye kadar hep 15 tekrar calıstım ve verim aldım. fakat sanırım buyuk bir cogunluk 12 tekrar veya daha az calısıyor. sizce hangisi verimli ne dusunuyorsunuz? ikisi arasında gecis yapıp deneyimlediginiz olumlu/olumsuz şeyleri yazarmısınız?

Mkann

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Ağırlık arttırarak tekrar sayını düşürebilirsin

eneskaya6

80+ Silver
benim uyguladığım ve kendi açımdan beğendiğim set şekli şöyle. önce ortalama ağırlikla baslanıp 12 tekrar sonra ağırlık arttirilarak 10 tekrar yine ağırlık arttırıp 8 tekrar şeklinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Tufan Hazar Erdoğan
Şöyle düşünün 15 tekrar yapabildiğiniz ağırlık size artık rahat geliyordur. Kg yükseltip 6 8 10 tekrar olacak şekilde yine ilerleyebilirsiniz. Ama büyük kas grupları için 15 tekrar aralığı gereksiz. Yüksek kg düşük tekrar daha iyi denmekte ama sizin hissiyatınız ve gelişiminizde önemli

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Arif
Yaklasık 8 aydır agırlık calısıyorum, simdiye kadar hep 15 tekrar calıstım ve verim aldım. fakat sanırım buyuk bir cogunluk 12 tekrar veya daha az calısıyor. sizce hangisi verimli ne dusunuyorsunuz? ikisi arasında gecis yapıp deneyimlediginiz olumlu/olumsuz şeyleri yazarmısınız?
Yapabildiğim maksimum ağırlık 6-8 tekrar yapıyorum. En verim aldığım bu oldu.

Erdox

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Erdoğan Aktaş
mevzu 12 ya da 15 değil 5 ile 35 tekrar arası seni geliştirir ama kendi tecrübeme dayanarak 6 10 tekrar arası tutkmak iyidir düzenli ağırlık attırmak için atıyorum bu hafta 9 tekrar 100kg bench attım gelecek hafta ya da bir sonraki hafta 10 tekrar attım sonra ki hafta 5 kg daha eklerim

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
15 tekrar fazla oldugundan agırlıkları cok uzun aralıklarla arttırabiliyorum, buda psikolojik olarak zaman zaman gelişmiyomuyum hissi uyandırabiliyor. ama agır girmeyide pek istemiyorum sakatlanma riskini bi miktar arttırdıgından dolayı

Top Bottom