Neler Yeni

Bu sistem kaç yıl gider ?

Olum nasıl o kadar az olabilir ? Bence kasası çok iyi , bende 4060 8 GB - 16 GB ram (32 ye çıkaracağım) - AMD RYZEN 5 5600 falan var , bana en azından 7-8 yıl gider gibi geliyor . Nasıl 4 yıl gidebilir,cidden meraktan soruyorum . 4 yıl sonra nasıl bir oyun çıkar ki bu kasa kaldırmaz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam nasıl 4-5 yıl gider? Bende de aynı tip bir sistem var ve ben en az 6-7 yıl gider diyorum. Nasıl bir oyun çıkar ki bu sistem kaldırmaz ? Şuan en yeni olan ps5 pro belli oyunlarda 60 FPS veremezken , aynı oyunlarda ben 120-130 alıyorum, meraktan soruyorum, 4-5 yıl az değil mi cidden ?
Yok Değil 4 Ve 5 Sene İdeal Çünkü Gta 6 Çıkıcak Call Of Duty 150 200 Gb Oyunları Çıkaçak

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,860
İsim
yusuf ecer
Olum nasıl o kadar az olabilir ? Bence kasası çok iyi , bende 4060 8 GB - 16 GB ram (32 ye çıkaracağım) - AMD RYZEN 5 5600 falan var , bana en azından 7-8 yıl gider gibi geliyor . Nasıl 4 yıl gidebilir,cidden meraktan soruyorum . 4 yıl sonra nasıl bir oyun çıkar ki bu kasa kaldırmaz ?

Hocam nasıl 4-5 yıl gider? Bende de aynı tip bir sistem var ve ben en az 6-7 yıl gider diyorum. Nasıl bir oyun çıkar ki bu sistem kaldırmaz ? Şuan en yeni olan ps5 pro belli oyunlarda 60 FPS veremezken , aynı oyunlarda ben 120-130 alıyorum, meraktan soruyorum, 4-5 yıl az değil mi cidden ?
Farkında mısınız bilmiyorum ama 4060-4060Ti oyunculuk için giriş seviye ekran kartları ki 2 yaşındalar. Eğer hedefiniz 30+ fps ise 5-6 sene gider. Şuan bile çok tatmin edici performans sunmuyorlar. Ps5 pro çıktı, daha yeni konsollar çıkcak oyunlar da o güçlere optimize olcak.

Merhaba arkadaşlar başlıktaki gibi bu sistem kaç yıl gider ? : Intel 12th 12700 Nvidia 4060 Tİ VENTUS 3X OC RAM 2x 32 GB Neo Forza Ana kart : B760 GAMİNG PLUS WİFİ SSD SAMSUNG 4 TB 990 PRO
Bu sistem 64gb ram ve 4tb ssd haketmiyor. Onlardan kısıp ekran kartı işlemciye yüklen.

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda

Bende ki sisteme bile, 4 yıl gitmez diyorum yani sen düşün.

kkeha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
akif üçok
Merhaba arkadaşlar başlıktaki gibi bu sistem kaç yıl gider ? : Intel 12th 12700 Nvidia 4060 Tİ VENTUS 3X OC RAM 2x 32 GB Neo Forza Ana kart : B760 GAMİNG PLUS WİFİ SSD SAMSUNG 4 TB 990 PRO
en güçlü ekran kartları 8-9 sene sonra maksimum yenilemek istiyor bu firmalar durmadan ürün üretiyor seninki eskiyecek ki sana ürün satacak 4090 bile alsan 8-9 sene ilk çıktığı yıldan sonra

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Uğur Yalçın
değil hocam seneye gta 6 çıkıcak nvdia için söyleyeyim önerilen ekran kartı 3080 civarında sizde 4-5 yıl sonra daha iyi görüntü kalitesi olan oyunlar çıkacağı zaman 120-130 alabilcek misiniz? Şuan cs2'de problem çekiliyor o zamanı düşünün bence
Önerilen ekran kartı 3080 civarında falan değil. Muhtemelen 2060 ve üzeri rahatça oynatacak.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Budak
Bende ki sisteme bile, 4 yıl gitmez diyorum yani sen düşün.
Kanka nasıl gitmiyor ben onu anlamıyorum, ps5 pro çıktı, PS5 pronun özellikleri , PC olarak neye denk geliyor ? , şuan bile en sağlam 3-4 tane en sağlam sistem isteyen oyun var GTA 5 , RDR 2 , Elden ring ... , PS 5 pro bunları 60 FPS oynatıyor , ben GTA ultrada 90 falan alıyorum, diyelim 5 seneye PS 6 çıktı, maksimum onun özellikleri , PC olarak bakarsak benim PC ile aynı olabilir (ki bence yine düşük olucak ) ( benim sistem 4060 - Ryzen 5600 - 16 GB ram (32 yapacağım)) . Yani mantıken benim PC, ps6 nin oynayacağı tüm oyunları , onun kalitesinde oynatması lazım . Bu arada sistemimi övmek için falan söylemiyorum, öyle çok matah bir şey değil , ama 4 yıl gitme mantığını çok anlayamadım. Çok bilgili değilim , anlatırsanız sevinirim.

Keyfen

80+ Bronze
dlss açmadığında dahi ultrada 60 fps zor bela yakalar sağlam oyunlarda o sistem, 2 yıl diyorum ben. 2 yıl sonra 5000x serisi çıktığında 5070 gibi bir kart çekersen ( örnek veriyorum ) o zaman bi 3-4 yıl daha götürür işte ama günümüz için giriş seviyesi 4060 dan başlıyor sendeki 4060ti dostum

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Budak
değil hocam seneye gta 6 çıkıcak nvdia için söyleyeyim önerilen ekran kartı 3080 civarında sizde 4-5 yıl sonra daha iyi görüntü kalitesi olan oyunlar çıkacağı zaman 120-130 alabilcek misiniz? Şuan cs2'de problem çekiliyor o zamanı düşünün bence
Hocam , bence şöyle bir hata yapıyorsunuz, GTA 6'dan 4-5 yıl sonra , GTA 6'dan daha iyi grafikli oyun çıkacağını varsayiyorsunuz , ama hiç sanmıyorum. GTA 5, 12 senedir hala top tier grafikli bir oyun , şuan bana , son 1-2 yılda çıkan ve GTA 5' den daha iyi gözüken , ve daha sağlam sistem isteyen kaç oyun sayabilirsiniz ? 1 mi 2 mi ? Benim aklıma bile gelmiyor . Bakın 12 yıl diyorum , GTA 5 , PS3 e çıkmıştı, ve hala PS3 tr oynanabiliyor. Yani GTA 6'yı oynatabilen bir sistem , bence GTA 6'dan sonra 10 yıl içinde çıkacak her oyunu oynatır. Çok bilgili değilim, aydınlatırsanız sevinirim, saygılar.

dlss açmadığında dahi ultrada 60 fps zor bela yakalar sağlam oyunlarda o sistem, 2 yıl diyorum ben. 2 yıl sonra 5000x serisi çıktığında 5070 gibi bir kart çekersen ( örnek veriyorum ) o zaman bi 3-4 yıl daha götürür işte ama günümüz için giriş seviyesi 4060 dan başlıyor sendeki 4060ti dostum
Kanka benim sisteminin aşırı iyi bir sistem olmadığının farkındayım,bunu gurur meselesi de yapmıyorum. Merak ettiğim şu (aşırı bilgili de değilim sistemler konusunda) , 1- Neden DLSS açmayayım ? Sonuçta bu teknoloji FPS'i uçuran ve 4000 serisi ekran kartlarına sunulan bir özellik. 2- Şuan PS5 pro , güncel oyunları 60 FPS oynatıyor, ve benim bildiğim PS5 Pro ,Aman aman özellikleri olan bir sistem değil ( mesela en basiti , en kötü sistem (benimkinden örnek verelim) 4060 - Ryzen 5 5600 vs , Ps5 pro bu sistemden daha iyi değil) , Ps6 çıktığında da , en baba benim sistemime eşit bir sistem olucak bence. Yani bu sistem , neden 3-4 sene sonra bu kadar eskimis olacak. Bilmediğimden soruyorum, ama dediğiniz şeyler bana mantıklı gelmiyor. Aydinlatirsan sevinirim. Saygılar.

Son düzenleme:

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Hocam Eğer bu sistemi alacaksanız bence Almayın Aşırı mantıksız parçalar var

Keyfen

80+ Bronze
Hocam , bence şöyle bir hata yapıyorsunuz, GTA 6'dan 4-5 yıl sonra , GTA 6'dan daha iyi grafikli oyun çıkacağını varsayiyorsunuz , ama hiç sanmıyorum. GTA 5, 12 senedir hala top tier grafikli bir oyun , şuan bana , son 1-2 yılda çıkan ve GTA 5' den daha iyi gözüken , ve daha sağlam sistem isteyen kaç oyun sayabilirsiniz ? 1 mi 2 mi ? Benim aklıma bile gelmiyor . Bakın 12 yıl diyorum , GTA 5 , PS3 e çıkmıştı, ve hala PS3 tr oynanabiliyor. Yani GTA 6'yı oynatabilen bir sistem , bence GTA 6'dan sonra 10 yıl içinde çıkacak her oyunu oynatır. Çok bilgili değilim, aydınlatırsanız sevinirim, saygılar.

Kanka benim sisteminin aşırı iyi bir sistem olmadığının farkındayım,bunu gurur meselesi de yapmıyorum. Merak ettiğim şu (aşırı bilgili de değilim sistemler konusunda) , 1- Neden DLSS açmayayım ? Sonuçta bu teknoloji FPS'i uçuran ve 4000 serisi ekran kartlarına sunulan bir özellik. 2- Şuan PS5 pro , güncel oyunları 60 FPS oynatıyor, ve benim bildiğim PS5 Pro ,Aman aman özellikleri olan bir sistem değil ( mesela en basiti , en kötü sistem (benimkinden örnek verelim) 4060 - Ryzen 5 5600 vs , Ps5 pro bu sistemden daha iyi değil) , Ps6 çıktığında da , en baba benim sistemime eşit bir sistem olucak bence. Yani bu sistem , neden 3-4 sene sonra bu kadar eskimis olacak. Bilmediğimden soruyorum, ama dediğiniz şeyler bana mantıklı gelmiyor. Aydinlatirsan sevinirim. Saygılar.
Şimdi şöyle söylim nvidia kart ve amd kart 2 sinide kullandım ikisindede yapay zeka tabanlı pixel oluşturarak gittiği için görüntü tam olarak net olmuyor misal verim
2560x görüntü kaliten var fps yükseltmek için görüntüyü 1080 miş gibi fps vermesini sağlıyor ama görüntüyü 2000 gibi veriyor ufakda olsa görüntü kalite kaybı yaşatıyor, o yüzden dlss fsr gibi özellikleri açtığın zaman oyunu ultra 4k ya bile alsan sen oyunu hala en yüksek ayarlarda oynamış olmuyorsun dlss-fsr açmadan doğal güce bakmak lazım karta umarım anlatabilmişimdir.
ilaveten şunuda söylim gururluk bişi yok benim sistemimde imzamda yazıyor yakın sistemlerimiz var hatta seninki biraz daha iyi,
son olaraktan playstation gibi konsollarla karşılaştırma adamlar exclusive oyunlarmış gibi çıkan tüm oyunları konsollarda daha iyi çalışacak şekilde optimize ediyorlar ne kadar güçsüz olursa olsun optimizasyonu iyi olduğu için asla kullanıcısını üzmüyor ( kötü optimizasyonlu oyunları es geçerek)
umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,745
İsim
Emir
4-5 yıl ne la.Bizim millet harbiden abartmayı seviyor.Kendim 1650e sahibim.Fps+moba oyunları oynadım.Şu an sadece moba oynuyorum.1650bile bana yetiyor.Sıradan bir oyuncuysanız.1080p de uzun vadede götürür.Ek olarak 1650de dlss bile yok.4060ti de var.Onun için uzun vadede götürür diyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Merlin
4-5 yıl ne la.Bizim millet harbiden abartmayı seviyor.Kendim 1650e sahibim.Fps+moba oyunları oynadım.Şu an sadece moba oynuyorum.1650bile bana yetiyor.Sıradan bir oyuncuysanız.1080p de uzun vadede götürür.Ek olarak 1650de dlss bile yok.4060ti de var.Onun için uzun vadede götürür diyorum.
Harbiden hocam ya katılıyorum

Top Bottom