Merhaba, yaklaşık 1 sene içinde araç almayı düşünüyorum. Her ne kadar teoride her şeyi bilsem de henüz önce 3-4 kere sürdüm. Fakat acemi bir şoför olarak düşünebilirsiniz. Bu 1 sene içerisinde aşağı yukarı 200.000 TL gibi bir para olacak elimde ve üzerine de para ekleyip, 1997-2001 yılları arasında çıkan Honda Civic hatchback 3 kapı modeline bakıyordum ve bayağı beğeniyordum. Arkadaş şunu söyledi; bu araçlarda kilometre beyni yok ve göstergeyi söküp kilometreyi geri sarabiliyorlar o yüzden sen çok inanma o 90 bin km de 100 bin km de olan araçlara dedi. Ardından albealara falan bakmaya başladım. Netice olarak soruma geleyim, ben öncelikle yedek parçası ucuz, herhangi bir yokuşa geldiğimde "bu yokuşu çıkar herhalde" diye düşünmemi gerektirmeyecek, bastığımda ise beni üzmeyecek bir araç bulmaya çalışıyorum. Albea ile alakalı da şunları söyleyeyim; görünüş idare eder, yokuşlarda düşündürür mü emin değilim, yedek parçası kesinlikle ucuz, 1.6ları kötü gitmiyor diye biliyorum. Araç tavsiyelerinize açığım, gerekirse 2-3 araç da önerebilirsiniz.