Neler Yeni

Her gün 1 saat tempolu koşunun yararları nelerdir ?

ege222

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ege Ozturk
merhaba hergün tempolu koşu yapacağım 1 saat amacım yağ kaybedip az zayıflamak ve kondisyonumu ayarlamak bunlar için günlük 1 saat tempolu koşu işime yarar mı

K1Y0H1M3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Batın Rasim Dikoğlu
Instagram
https://www.instagram.com/k1y0h1m3/
Steam
https://steamcommunity.com/id/K1Y0H1M3/
Twitter
batrasoglu
Facebook
K1Y0H1M3
Discord
@k1y0h1m3
YouTube
K1Y0H1M3 - Batın Rasim Dikoğlu
Yarar. Koşudan 1 saat öncesinden başlayıp 1 saat sonrasına kadar sıvı tüketme. Koşu sırasında elinden geldiğince burnundan nefes alıp vermeye bak. Eğimli yolları kullanmaya özen göster, yukarı doğru en az 10 derece eğimli olursa harika olur.

Mevsim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Fettah Özalp
Yarar. Koşudan 1 saat öncesinden başlayıp 1 saat sonrasına kadar sıvı tüketme. Koşu sırasında elinden geldiğince burnundan nefes alıp vermeye bak. Eğimli yolları kullanmaya özen göster, yukarı doğru en az 10 derece eğimli olursa harika olur.
hocam bende hafta sonları koşu yapıyorum ve dediğiniz gibi bir eğimli yola doğru koşuyorum. ama su neden içmemeliyiz, koşuda mola verdiğim zaman içiyorum. zararı nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
merhaba hergün tempolu koşu yapacağım 1 saat amacım yağ kaybedip az zayıflamak ve kondisyonumu ayarlamak bunlar için günlük 1 saat tempolu koşu işime yarar mı
Ciğerin açılır
Kan dolaşımın artar
Bacak bağların ve bacak kasların güçlenir ve büyür
Yağ oranın azalır
Damar tıkanıklığı riskin azalır
Kalp krizi riskin azalır
Kalp odacıkların genişler

K1Y0H1M3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Batın Rasim Dikoğlu
Instagram
Steam
Twitter
batrasoglu
Facebook
K1Y0H1M3
Discord
@k1y0h1m3
YouTube
hocam bende hafta sonları koşu yapıyorum ve dediğiniz gibi bir eğimli yola doğru koşuyorum. ama su neden içmemeliyiz, koşuda mola verdiğim zaman içiyorum. zararı nedir
Kilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.

Mevsim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Fettah Özalp
Kilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.
Doğru diyorsunuz hocam şimdi anladım.

En İyi Cevap
1
Doğru diyorsunuz hocam şimdi anladım.
Hocam su içmeden yağ yakmak falan yok az biraz diyet yaparsan iyi olur yapmadan bile muhtemelen günlük 1 saat koşu ile kalori açığın oluşabilir ama yine de şekerli yağlı şeyleri tuketmemeye özen gösterin suyu da bol bol içmen gerekli ki vücudun su tutmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vücut sıvı yakar falan diye bir şey yok o sıvı olarak terden bahsediyo terlemek ile yağ yakamazsınız nefes alıp vererek yağ yakarsiniz terlemek sadece deri altındaki suyu atar yani öyle su icmiyim vücut suyu yaksın sonra yağ yakar gibi bir şey yoktur

K1Y0H1M3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Batın Rasim Dikoğlu
Instagram
Steam
Twitter
batrasoglu
Facebook
K1Y0H1M3
Discord
@k1y0h1m3
YouTube
Hocam su içmeden yağ yakmak falan yok az biraz diyet yaparsan iyi olur yapmadan bile muhtemelen günlük 1 saat koşu ile kalori açığın oluşabilir ama yine de şekerli yağlı şeyleri tuketmemeye özen gösterin suyu da bol bol içmen gerekli ki vücudun su tutmasın

Vücut sıvı yakar falan diye bir şey yok o sıvı olarak terden bahsediyo terlemek ile yağ yakamazsınız nefes alıp vererek yağ yakarsiniz terlemek sadece deri altındaki suyu atar yani öyle su icmiyim vücut suyu yaksın sonra yağ yakar gibi bir şey yoktur
Şefim sikletlere ayrılan sporlarda ayarı fazla kaçırıp kendi sikleti için fazla kilolu çıkan insanlar kendilerini streç film ve poşetler ile sararak çılgın seviyelerde terleyerek bir kaç günde asıl siklet ağırlıklarına geri dönüyolar. Bunu ben bir tarafçıklarımdan uydurmuyorum spor işine profesyonel olarak giren herkes bu yöntemi az çok biliyor. Dehidrasyon riski vardır ama etkilidir.

En İyi Cevap
1
Şefim sikletlere ayrılan sporlarda ayarı fazla kaçırıp kendi sikleti için fazla kilolu çıkan insanlar kendilerini streç film ve poşetler ile sararak çılgın seviyelerde terleyerek bir kaç günde asıl siklet ağırlıklarına geri dönüyolar. Bunu ben bir tarafçıklarımdan uydurmuyorum spor işine profesyonel olarak giren herkes bu yöntemi az çok biliyor. Dehidrasyon riski vardır ama etkilidir.
Dediğini biliyorum hocam kısa sürede kiloyu düşürüp maça kadar geri alıyorlar kilo kesme yöntemi o 1 günde 5,6 kilo veriyorlar ama bu 3,4 günlük bir süreç adamlar bitmiş halde tartıya çıkıyor bu adamlar o kiloyu yağ yakarak vermiyor ödem atarak veriyor yağ yakmak için vücuda giren kalori yakılan kaloriden az olmak zorundadır diyelim günde 2500 kalori yakıyorsan 2000 gibi bir kalori almak gerekli ki 500 kalori açık olsun bu açık bir haftada 3500 kalorilik bir açığa denk geliyor ve 3500 kalori de yarım kilo yağ yakmak demek iki hafta sonunda 2x3500=7000 kaloriden 1kg yağ yakmış olunur sizin dediğiniz şekilde maksimum 1 haftalık ödem atmak için yapılır ama su içmeden yaparsa vücut ertesi güne tekrar o ödemi tutar önemli olan ödem atma döneminde az miktar tuz tüketip bol yeşillik yiyerek yapılan kardiyolardır

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Görkem çetinkaya
Su icin bol bol diyorlardi haraket edip su gommuoz o zaman

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Dostum lisede biyoloji dersi gordun mu. Yaglarin hidrolizi icin aradaki baglari kirmak gerekiyor onun icin de su gerekiyor vucut zaten sinirli sayidaki su molekulunu yag parcalamaya harcamayacak aksine bol su tuketilmeli yag yakimi icin. Dediginiz bilimsel olarak dogru bir yani yok

He bu dediğin olay da yanlis zaten birazcik profesyonel sporcuyu acip dinlersen sporcularin son bir hafta veya iki hafta kala suyu gunde 7-8 litre civarina cikarip vucutta su tutulmasini engelliyor son gunde suyu kesiyor ve vucutta kalan su da atilinca sifir sulu bir fizik cikiyor ortaya yani dedigini yapmak icin bile suyu abarti derecede arttirarak uygulamak gerekiyor en son gun strec ve sauna isi ise kalan son sularin atilmasi vucuttan

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,682
İsim
Selim
Boks yaptığım dönem arazi koşusu çok yapardım en büyük faydası beyaz kaslar gelişiyor vücut oksijen seviyesi yükseliyor buda hem beyin için hem de kaslar için çok faydalı kondisyon artıyor ama en önemlisi nefes alıp vermek burundan alacaksın ağızdan vereceksin ileri seviye olduğun da her ikisiyle alıp vereceksin aynı anda ama şuan için burundan al ağızdan ver koşudan önce 10dk hızlı tempo yürü nabız yükselsin ondan sonra koşmaya başla 3 4 ay sonra imkanın varsa arazi koşusu yap park filan varsa koşu sonrası barfix ve mekik cekebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,714
Üyeler
160,875
Son üye
tantunicemiyeti4862
Top Bottom