hocam bende hafta sonları koşu yapıyorum ve dediğiniz gibi bir eğimli yola doğru koşuyorum. ama su neden içmemeliyiz, koşuda mola verdiğim zaman içiyorum. zararı nedirYarar. Koşudan 1 saat öncesinden başlayıp 1 saat sonrasına kadar sıvı tüketme. Koşu sırasında elinden geldiğince burnundan nefes alıp vermeye bak. Eğimli yolları kullanmaya özen göster, yukarı doğru en az 10 derece eğimli olursa harika olur.
Ciğerin açılırmerhaba hergün tempolu koşu yapacağım 1 saat amacım yağ kaybedip az zayıflamak ve kondisyonumu ayarlamak bunlar için günlük 1 saat tempolu koşu işime yarar mı
Kilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.hocam bende hafta sonları koşu yapıyorum ve dediğiniz gibi bir eğimli yola doğru koşuyorum. ama su neden içmemeliyiz, koşuda mola verdiğim zaman içiyorum. zararı nedir
Doğru diyorsunuz hocam şimdi anladım.Kilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.
Hocam su içmeden yağ yakmak falan yok az biraz diyet yaparsan iyi olur yapmadan bile muhtemelen günlük 1 saat koşu ile kalori açığın oluşabilir ama yine de şekerli yağlı şeyleri tuketmemeye özen gösterin suyu da bol bol içmen gerekli ki vücudun su tutmasınDoğru diyorsunuz hocam şimdi anladım.
Şefim sikletlere ayrılan sporlarda ayarı fazla kaçırıp kendi sikleti için fazla kilolu çıkan insanlar kendilerini streç film ve poşetler ile sararak çılgın seviyelerde terleyerek bir kaç günde asıl siklet ağırlıklarına geri dönüyolar. Bunu ben bir tarafçıklarımdan uydurmuyorum spor işine profesyonel olarak giren herkes bu yöntemi az çok biliyor. Dehidrasyon riski vardır ama etkilidir.Hocam su içmeden yağ yakmak falan yok az biraz diyet yaparsan iyi olur yapmadan bile muhtemelen günlük 1 saat koşu ile kalori açığın oluşabilir ama yine de şekerli yağlı şeyleri tuketmemeye özen gösterin suyu da bol bol içmen gerekli ki vücudun su tutmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Vücut sıvı yakar falan diye bir şey yok o sıvı olarak terden bahsediyo terlemek ile yağ yakamazsınız nefes alıp vererek yağ yakarsiniz terlemek sadece deri altındaki suyu atar yani öyle su icmiyim vücut suyu yaksın sonra yağ yakar gibi bir şey yoktur
Dediğini biliyorum hocam kısa sürede kiloyu düşürüp maça kadar geri alıyorlar kilo kesme yöntemi o 1 günde 5,6 kilo veriyorlar ama bu 3,4 günlük bir süreç adamlar bitmiş halde tartıya çıkıyor bu adamlar o kiloyu yağ yakarak vermiyor ödem atarak veriyor yağ yakmak için vücuda giren kalori yakılan kaloriden az olmak zorundadır diyelim günde 2500 kalori yakıyorsan 2000 gibi bir kalori almak gerekli ki 500 kalori açık olsun bu açık bir haftada 3500 kalorilik bir açığa denk geliyor ve 3500 kalori de yarım kilo yağ yakmak demek iki hafta sonunda 2x3500=7000 kaloriden 1kg yağ yakmış olunur sizin dediğiniz şekilde maksimum 1 haftalık ödem atmak için yapılır ama su içmeden yaparsa vücut ertesi güne tekrar o ödemi tutar önemli olan ödem atma döneminde az miktar tuz tüketip bol yeşillik yiyerek yapılan kardiyolardırŞefim sikletlere ayrılan sporlarda ayarı fazla kaçırıp kendi sikleti için fazla kilolu çıkan insanlar kendilerini streç film ve poşetler ile sararak çılgın seviyelerde terleyerek bir kaç günde asıl siklet ağırlıklarına geri dönüyolar. Bunu ben bir tarafçıklarımdan uydurmuyorum spor işine profesyonel olarak giren herkes bu yöntemi az çok biliyor. Dehidrasyon riski vardır ama etkilidir.
Su icin bol bol diyorlardi haraket edip su gommuoz o zamanKilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.
Dostum lisede biyoloji dersi gordun mu. Yaglarin hidrolizi icin aradaki baglari kirmak gerekiyor onun icin de su gerekiyor vucut zaten sinirli sayidaki su molekulunu yag parcalamaya harcamayacak aksine bol su tuketilmeli yag yakimi icin. Dediginiz bilimsel olarak dogru bir yani yokKilo vermek için vücuttaki yağ veya kas oranını azaltması gerekir. Kas oranını azaltmak için az yemek, yağ oranını azaltmak için az sıvı tüketilmesi gerekir. Vücut terlerken sıvı yakmak zorunda yani su biterse bu sefer yağları yakmaya başlayacak.
He bu dediğin olay da yanlis zaten birazcik profesyonel sporcuyu acip dinlersen sporcularin son bir hafta veya iki hafta kala suyu gunde 7-8 litre civarina cikarip vucutta su tutulmasini engelliyor son gunde suyu kesiyor ve vucutta kalan su da atilinca sifir sulu bir fizik cikiyor ortaya yani dedigini yapmak icin bile suyu abarti derecede arttirarak uygulamak gerekiyor en son gun strec ve sauna isi ise kalan son sularin atilmasi vucuttanŞefim sikletlere ayrılan sporlarda ayarı fazla kaçırıp kendi sikleti için fazla kilolu çıkan insanlar kendilerini streç film ve poşetler ile sararak çılgın seviyelerde terleyerek bir kaç günde asıl siklet ağırlıklarına geri dönüyolar. Bunu ben bir tarafçıklarımdan uydurmuyorum spor işine profesyonel olarak giren herkes bu yöntemi az çok biliyor. Dehidrasyon riski vardır ama etkilidir.
Boks yaptığım dönem arazi koşusu çok yapardım en büyük faydası beyaz kaslar gelişiyor vücut oksijen seviyesi yükseliyor buda hem beyin için hem de kaslar için çok faydalı kondisyon artıyor ama en önemlisi nefes alıp vermek burundan alacaksın ağızdan vereceksin ileri seviye olduğun da her ikisiyle alıp vereceksin aynı anda ama şuan için burundan al ağızdan ver koşudan önce 10dk hızlı tempo yürü nabız yükselsin ondan sonra koşmaya başla 3 4 ay sonra imkanın varsa arazi koşusu yap park filan varsa koşu sonrası barfix ve mekik cekebilirsinmerhaba hergün tempolu koşu yapacağım 1 saat amacım yağ kaybedip az zayıflamak ve kondisyonumu ayarlamak bunlar için günlük 1 saat tempolu koşu işime yarar mı