SazanSavar
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 17
- İsim
- Jon Snow
Stremio Kurulum Rehberi
Bölüm 1: Stremio
Windows/Mac kullanıcıları:- Stremio istemcisini indirin.
- Stremio uygulamasını Google Play Store'dan yükleyin.
- Resmi web sitesinden veya paket yöneticinizden Flatpak sürümünü kullanın.
- Bir e-posta veya Facebook kullanarak Stremio hesabınızı oluşturun ve giriş yapın.
Torrentio eklentisini kurma (bedava):
- Torrentio sitesine gidin.
Providers
Tümünü işaretledim. Bu, maksimum sonuç almak içindir. Yabancı dildeki sağlayıcıları kaldırmak isterseniz, bu sağlayıcıların işaretini kaldırabilirsiniz.
Sorting
Kaliteye göre ardından boyuta göre sıralama. Eğer bir debrid hizmeti kullanmıyorsanız, kaliteye göre ardından seeders (kaynaklar) şeklinde sıralama yapabilirsiniz. Çünkü debrid hizmeti olmadan kaynak sayısına bağımlısınız. Ancak bir debrid hizmeti kullanıyorsanız kaynak sayısı sizin için önemsizdir.
Priority foreign language
Burada belirttiğiniz dil sonuçlarda öncelikli olarak gösterilir. Eğer belirli bir dilde içerik tercih ediyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz. Ben "Yok" olarak bırakıyorum çünkü İngilizce seslendirme tercih ediyorum.
Exclude qualities
Bu seçenek belirli kalite türlerini arama sonuçlarından kaldırmanıza olanak tanır. Ben Screener ve CAM kaynaklarını hariç tutuyorum. Eğer internet hızınız düşükse veya cihazınız 4K içerik oynatmaya uygun değilse, 4K kaynaklarını da hariç tutabilirsiniz.
Max results per quality
Bu seçenek her bir kalite için gösterilecek sonuç sayısını sınırlar. Ben boş bırakıyorum, böylece tüm sonuçları görebiliyorum.
Video size limit
Bu seçenek videonun boyutunu sınırlamanıza olanak tanır. Eğer internet bağlantınız veya cihazınız büyük dosyaları oynatmaya uygun değilse, bir limit belirleyebilirsiniz. Ben bunu boş bırakıyorum.
Uygulama içerisinde eklentiler bölümüne gelip, resmi eklentiler kisminda arama çubuguna ''open'' yazip çikan sonuçlari yükleyin.
Altyazilarin otomatik olarak türkçe açilmasini bu bölümden seçebilirsiniz
Bu yöntem genel olarak çalişir fakat bazi torrentlerde seeder sayisinin az olmasi sebebiyle videolarda donmalar ve takilmalar meydana gelebilir. Bir debrid servisiyle bu sorunu aşabilirsiniz.
Stremio Hizlandirma Rehberi
Bölüm 2: Torbox servisini kullanma (ücretli)
Bir Torbox hesabı oluşturun:- https://torbox.app/ adresine gidip kaydolun.
- Planlar 2.1$/aydan başlıyor, (1 Araliğa kadar geçerli.) çok sınırlı bir ücretsiz sürüm mevcut.
referans linki
- Satın alım sırasında bu bağlantıyı veya referans kodunu 30b5cc3e-ae9b-4dc1-9ecf-3e6617ffdcf7 kullanarak hem siz hem de ben ücretsiz bonus günler kazanabiliriz.
Bölüm 3: Torbox Eklentisini Yükleme
- Hesabınızı oluşturduktan sonra, Torbox Stremio Eklentisi adresinden Integrations > Stremio Addon kısmına gidin.
- Eklentiyi Stremio'ya yükleyin:
- Yükleme düğmesine tıklayın (Eğer Stremio aynı cihazda yüklüyse).
- Aksi takdirde, manifest URL'sini kopyalayıp Stremio'ya manuel olarak ekleyin.
- Başka bir yapılandırmaya gerek yok. Stremio eklentiyi tüm cihazlarınız arasında otomatik olarak senkronize eder.
Ek Cihaz Talimatları
FireOS Cihazlar (Fire Stick, Fire TV):
- FireOS cihazlarında Stremio kurulum rehberi için bu video kılavuzu izleyin.
- Daha iyi bir kullanıcı arayüzü için Stremio'nun indirme bölümünden Android TV APK'sini kullanın.
iOS Cihazlar (iPhone, iPad):
- Stremio'nun web sürümünü harici bir oynatıcıyla birlikte kullanmanız gerekir. Daha fazla bilgi için ilgili rehbere göz atabilirsiniz.
Torbox’un Temel Özellikleri
- API Yapılandırması Gerekmez: Real-Debrid'e kıyasla kurulumu basitleştirir.
- Korsanlık Karşıtı Yasalar: Real-Debrid'in çöküşüne neden olan Fransa merkezli düzenlemelere tabi değildir.
- Uygun Fiyatlandırma: 2.1$/aydan başlar ve test için ücretsiz bir katman sunar. (2.1$ fiyatlama 1 Araliğa kadar geçerli)
- Hesap Paylaşımı: Torbox hesabınızı arkadaşlarınızla/aile üyelerinizle paylaşabilirsiniz ve birden fazla IP'den yayın yapmak artık yasak değildir.
Bilinen Sınırlamalar
- Medya Önbelleği: Şu anda Real-Debrid’e göre daha küçüktür ancak kullanıcı göçüyle birlikte iyileştirmeler bekleniyor.
- Biraz Daha Kötü İndeksleme: Şu anda, Torbox Real-Debrid kadar çok medya kaynağı bulamıyor, özellikle anime içeriklerinde.
Sorun Giderme
- Hiçbir Akış Bulunamadı:
- Torbox aboneliğinizin aktif olduğunu veya ücretsiz katmanı kullanmadığınızı kontrol edin.
- Birkaç dakika bekleyin ve tekrar deneyin; sunucu sorunları kendiliğinden çözülebilir.
- Siyah Ekran ama Ses Var:
- Farklı bir çözünürlük veya akış kaynağı seçin.
- Genel Eklenti Sorunları:
- Torbox eklentisini yeniden yükleyin ve hesabınızı doğrulayın.
Neden real debrid kullanmadik:
Real-Debrid kısa süre önce Fransız anti-korsanlık organizasyonu FNEF'in yasal baskısı sonucunda büyük değişiklikler yaptığını duyurdu. Bu değişiklikler şunları içeriyor:
- Torrentler üzerinde daha sıkı filtreleme.
- Telif hakkına sahip medyaya referans veren dosya adlarının otomatik olarak silinmesi.
- Torrentio eklentisi kullanan Stremio gibi uygulamalar için kritik API özelliklerinin devre dışı bırakılması.
Bu rehber, Stremio'yu eskisi gibi sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam etmenizi sağlayacak Torbox adlı alternatifi tanıtıyor. Real-Debrid'in aksine, Torbox'un kendi Stremio eklentisi bulunuyor ve bu da API anahtarlarına veya ek yapılandırmalara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
Aşağıdaki süreç çoğu cihazda çalışır, ancak iOS cihazlar (iPhone ve iPad) hariçtir.
Bu rehberi, Windows, Mac, Android, iOS, FireOS (Fire Stick/TV), Linux, AndroidTV ve Steam Deck gibi platformlarda yayın izlemek için kullanabilirsiniz. İlk kurulumu Windows, Mac, Linux veya Android cihazında yaptığınızdan emin olun.
Son Notlar
- Bir VPN asla gerekmez. Kurulum veya yayın sırasında bulunduğunuz ülkeye bakılmaksızın VPN kullanmanıza gerek yoktur.
- Destek almak veya herhangi bir hata/sorunla karşılaşırsanız, yardım merkezini ziyaret edin veya Torbox Discord sunucusuna katılın.
Keyifli seyirler!
Referans Hatırlatması: Bu bağlantıyı veya referans kodunu 30b5cc3e-ae9b-4dc1-9ecf-3e6617ffdcf7 kullanarak ikimiz de ücretsiz bonus günler kazanabiliriz!
Not: Torbox şu anda Real-Debrid’den gelen kullanıcı göçü nedeniyle sunucu kesintisi yaşıyor. Akış/indirme işlemleri önümüzdeki birkaç saat çalışmayabilir. Güncellemeler için lütfen Torbox Discord sunucusuna katılın.
Ödeme:
Torbox'a ödeme şu an için kredi karti ile ancak paypal üzerinden mevcut. Vpn ile deneyebilirsiniz belki çalişiyordur. Bu süre zarfinda Binance ve ya BtcTürk hesabiniz varsa kripto ile ödeyebilirsiniz.
Reddit'te bulunan rehberi ChatGPT ile Türkçe'ye çevirttim bazi çeviri hatalari olabilir.
Son düzenleme: