Neler Yeni

Yardım MODEM BAĞLANTISI KOPUYOR

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
Arkadaşlar selam,

Daha önce de bir çok kez araştırmama ve konu açmama rağmen şu sorunu bi türlü çözemedim. Aynı sorunu rastlayana da rastlamadım desteklerinizi bekliyorum;

Geçen sene eski bilgisayarım MSİ GE60 ile modemden kopma sorunu yaşıyordum. Çok araştırma yaptım, ip çakışır vb dediler bir çok yöntem denedim ama özüm bulamadım. En son bilgisayarı değiştrdim şuan Acer Nitro var. Aynı sorunu yaşamaya devam ediyordum ve modemi değiştirme kararı aldım. Modemi de değiştirdim ama hala sorun tam anlamıyla çözüme kavuşmadı.

Bilgisayar ile modeme bağlayıp aktif olarak interneti kullanırken modem bi anda kapanıyor gibi oluyor ama aslında kapanmıyor. Modemin ışıkları sönmüyor ama wifi bağlantısı bilgisayardan ve telefonumdan kesiliyor. Bağlantı yaklaşık 1dk sonra tekrardan geliyor. Bi nevi modem resetleniyor gibi. Telefondan modeme bağlanıp internet paylaşımı yaptığım zaman (dolaylı yoldan modeme bağlanıyorum, telefon sadece aracı oluyor) herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Bi süre bilgisayar kullanmadım. Ardından tekrar denediğimde sorunu yaşamadım. Valorant indirdim ertesi gün aynı sorun :D Sanırım internete yüklenince böyle bi sorun oluyor ama net bi cevabım ve fikrim yok.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1732396282487.png

Modeme telefon aracılığı ile bağlıyken
----------------------------------------------
1732396405698.png

Modeme direkt bağlıyken

Farex

80+ Silver
Maalesef sanırım adsl kullanıyorsun bunların olamsı normal çünkü hattın kötü durumdadır ve hız çok düşük.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Maalesef sanırım adsl kullanıyorsun bunların olamsı normal çünkü hattın kötü durumdadır ve hız çok düşük.
Vdsl hat kullanıyorum. Ayrıca eksiden böyle bi sorun yoktu. Bi anda ortaya çıktı ve modemin kendi kendine res atması gibi bi durumun bununla alakalı olmadığını düşünüyorum. Eğer hız ile alakalı olsa telefondan köprü yaptığım zaman yine kendini resetlerdi

Farex

80+ Silver
Vdsl hat kullanıyorum. Ayrıca eksiden böyle bi sorun yoktu. Bi anda ortaya çıktı ve modemin kendi kendine res atması gibi bi durumun bununla alakalı olmadığını düşünüyorum. Eğer hız ile alakalı olsa telefondan köprü yaptığım zaman yine kendini resetlerdi
Hayır. hat değerlerin düşmüş internetinde bu yüzden kopmalar mevcut sanırsam. modem arayüüzne gir ve dsl bölümünü at hat değerlerine bakalım.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Hayır. hat değerlerin düşmüş internetinde bu yüzden kopmalar mevcut sanırsam. modem arayüüzne gir ve dsl bölümünü at hat değerlerine bakalım.
1732396853691.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hattımda kopma olabilir tamam ama böyle bi kopma mevcut ise telefonla köprü yaptığım zaman niye internet kopmuyor

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Hat değerlerin iyi değil maalesef. Eğer 10 sene ve üzeri bir evde oturuyorsan kablolar eksimiş veya kalielti bir hat yok demektir. kendin bina kutusundan kablo çektir düzelecektir büyük ölçüde ama 10 sene ve altı ise internet sağlayıcına arıza bırak.
evet ev biraz eski internet sağlayıcım da kablolara ihtimal verdi ama telefondan bağlantının kopmaması beni çok şaşırttı o yüzden ona pek ihtimal vermedim

Farex

80+ Silver
evet ev biraz eski internet sağlayıcım da kablolara ihtimal verdi ama telefondan bağlantının kopmaması beni çok şaşırttı o yüzden ona pek ihtimal vermedim
Yani ben sana diyeyim hattın hiç iyi değil 5 üzeirnden 2 durumda ve berbat sayılacak şekilde.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Yani ben sana diyeyim hattın hiç iyi değil 5 üzeirnden 2 durumda ve berbat sayılacak şekilde.
Fiber gelse süper olacak ama o da gelmeyecek galiba bir süre daha en iyisi kendi kablomu çekmek nasıl olur bilmiyorum bakalım

Top Bottom