Neler Yeni

FFTX-V1 internet altyapısına rağmen max 100mb desteği

anilmai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
anilmai
Yaklaşık 2 haftadır altyapımı sorgulamakla uğraşıyorum, 100 metre uzağımdaki binada bir misafirliğe gitmiştim sohbet sırasında altyapısının 1000mb desteklediğini söylemişti bende daha önce bunu sorgulayıp internet hızımı yükseltme girişimi yaptığımda Türk Telekom müşteri hizmetlerinin bana altyapımın maksimum 100mb desteklediğini belirttiğini söyledim. Misafirlikten sonra Türk Telekom mobil uygulamasından hızımı yükseltmeye çalıştım fakat otomatik olarak reddediyordu bende Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Türk Telekom müşteri hizmetleri ile olan ilk konuşmamı pek bir şeyi kontrol etmeden yaptığım için basitçe "Yakımında gigafiber var benim hanemde destekliyor mu?" diye sorduğumda hayır dediklerinde konuyu uzatmayıp çağrıyı sonlandırdım. Bugün ise modeme bağlanan kablo türüne bakınca kablonun "CAT 5E" olduğunu gördüm, internette biraz araştırınca bu kablonun 1000mb internete kadar desteklediğini öğrendim. Ardından forumlarda altyapı sorgu sitesi önerilerinde "Göknet" sitesine denk geldim, ekde gösterdiğim gibi orada sorgu yapınca altyapımın "FTTX-V1" olduğunu gördüm. Altyapı tipimi internette arattığımda bunun "FTTH" olduğunu öğrendim ve ardından Türk Telekom müşteri hizmetlerini tekrar aradım. Konuşmamda modeme bağlanan kablodan ve altyapımdan bahsettim ve onların sorgu sistemlerinde hala maksimum 100mb desteklediğinin farkında olduğunu ilettim, bu durum için müşteri hizmetleri bana altyapım için hem "Fiber" hem de "VDSL" göründüğünü söyledi ve en yakın Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne gidip dilekçe vermemi önerdi. Şuan aklımdaki tam olarak ne tür bir dilekçe vermem gerek ve dilekçe kısa süre içerisinde sonuçlanır mı? (Bina içindeki Türk Telekom kutusunu hala kontrol etmedim ve daireme OBK kablosu çekilmedi, modemin yanında herhangi bir cihaz yok)

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    27.4 KB · Hit: 28

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bina içindeki fiberi aktif etmediyse bölge müdürlüğü zaten temsilciler göremez onu. Eğer kablolar falan hazırsa son işlemler kalmıştır o da kısa süre içerisinde hallediliyor.

morminder

80+
cat5e 1000mb/s destekliyor diye fiber olmuş olmuyor ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

evde fiber köprü veya doğrudan fiber modem yoksa zaten yoktur fiber

anilmai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
anilmai
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cat5e 1000mb/s destekliyor diye fiber olmuş olmuyor ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

evde fiber köprü veya doğrudan fiber modem yoksa zaten yoktur fiber
"evde fiber köprü" den kastınız OBK kablosunun bağlanması mı?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
umut şahin
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,743