Neler Yeni

Parçaları toplama sıram nasıl olmalıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
Bütçe
35000
Tüm pqrçaları aynı anda alacak varam henüz yok. Ama alacağım sistem kesin. Kaba taslak bir hesaplama yaparsak anakart işlemci ram ssd aynı anda alabilirim, ekran kartı kalır. Veya işlemci ekran kartı yapabilirim. Hangi sıra mantıklıdır, fiyatlar nadıl ilerler.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Burak
O fiyata 7800XT - 7500Fli sistemler satiliyor ara-sira. Nasil bir sistem dizmeyi dusunuyorsunuz ki?

Kaan218

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Kaan
ekran kartını sona brakıp apu sistem yapıp kullanabilirsn bi önrek olabilir sana veya indirinleri kovalayıp uyguna bulduğun şeyi alıp devam edebilrisn alcağın ürünler bellinmş
Mesaj otomatik birleştirildi:

hazır almıcaksan tabi

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O fiyata 7800XT - 7500Fli sistemler satiliyor ara-sira. Nasil bir sistem dizmeyi dusunuyorsunuz ki?
4070S 7500F+2.el kule tipi biostar b550 kingston 16gb ram 2-3K kasa(param yetiyor, hesapladım. Biraz limit aşıyor sadece)

Donanım arşivi yt kanalındaki sistemle aynı

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
Benim tavsiyem para biriktirmen zor oluyorsa 2 yada 3 yada daha fazla sürecek ise altın , dolar yada euro yap. 4 yada 5 ay sonra F/p bir sistem bulursan bozup direkt sistemi alırsın. Hem paranın değeri çok fazla kayıp olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
ekran kartını sona brakıp apu sistem yapıp kullanabilirsn bi önrek olabilir sana veya indirinleri kovalayıp uyguna bulduğun şeyi alıp devam edebilrisn alcağın ürünler bellinmş

hazır almıcaksan tabi
Bencede en mantıklısı o gibi, fakat 4070S son 1 yılın en düşük fiyatında

Ekler

• IMG_0277.png
    IMG_0277.png
    281.9 KB · Hit: 11

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
4070S 7500F+2.el kule tipi biostar b550 kingston 16gb ram 2-3K kasa(param yetiyor, hesapladım. Biraz limit aşıyor sadece)

Donanım arşivi yt kanalındaki sistemle aynı
Bu arada b550 değil. Ya a620 yada b650 olması lazım. Belki yanlışta yazmış olabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
Benim tavsiyem para biriktirmen zor oluyorsa 2 yada 3 yada daha fazla sürecek ise altın , dolar yada euro yap. 4 yada 5 ay sonra F/p bir sistem bulursan bozup direkt sistemi alırsın. Hem paranın değeri çok fazla kayıp olmaz
zaten paramın çoğu dolar ve euroda. 5-6 ay bekleyemem, hazır sistemlerde aşırı kazık. Kendim toplayınca 37K ile kapatıyorum hazır sistemler 45fln oluyor. Kasım indirimlerinden faydalanıp bazı parçaları alıyım diyorum

Bu arada b550 değil. Ya a620 yada b650 olması lazım. Belki yanlışta yazmış olabilirsin
Özür dilerim, kafam farklı sisteme gitti

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
zaten paramın çoğu dolar ve euroda. 5-6 ay bekleyemem, hazır sistemlerde aşırı kazık. Kendim toplayınca 37K ile kapatıyorum hazır sistemler 45fln oluyor. Kasım indirimlerinden faydalanıp bazı parçaları alıyım diyorum

Valla tercih meselesi . Ben kendim hesaplıyayım dedim. 7500f , 4070 süper, viper 2x16 ram , msi gaming anakart ,1 tb ssd , en düşük kasa ve psu ( psu msi 1500tl , kasa 1000tl) bana ediyor 43000 tl . Şimdi ben bunu hazır sistemden alsam en az 3k kârdayım.

Ama tabi gidipte fırsat olmayan hazır sistem bakarsan tabii ki kazık. Genellikle YouTube kannalları güzel sistemler sunabiliyor. Çok nadir vatan kendi yapıyor. Tabi her YouTube kanalı da güzel sistem sunmuyor. Oda bir gerçek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
Valla tercih meselesi . Ben kendim hesaplıyayım dedim. 7500f , 4070 süper, viper 2x16 ram , msi gaming anakart ,1 tb ssd , en düşük kasa ve psu ( psu msi 1500tl , kasa 1000tl) bana ediyor 43000 tl . Şimdi ben bunu hazır sistemden alsam en az 3k kârdayım.
Hocam ben kendim hesapladım akakçeden. Ayrıda 1x16 olcak ramler. Rgb fln ilgimi çekmiyor. İşlemciyi fansız alıcam. Ekran kartı indirimde. Ssd kendi elimde var. Ayrıca benim bu istediğim özellikte hazır sistem yok. Varsada hep pahalı marka kullanıyorlar ve fiyat tavan yapıyor. E tabi indirim olursa o ayrı mesele. Tek tek almak bence daha avantajlı çünkü her parçanın ayrı bir garantisi oluyor, ek olarak sistemi 2 farklı dönemde toplayacağım için hazır sistem alırsam taksitlendirmek zorunda kalırım buda ekstra para demektir.

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
Hocam ben kendim hesapladım akakçeden. Ayrıda 1x16 olcak ramler. Rgb fln ilgimi çekmiyor. İşlemciyi fansız alıcam. Ekran kartı indirimde. Ssd kendi elimde var. Ayrıca benim bu istediğim özellikte hazır sistem yok. Varsada hep pahalı marka kullanıyorlar ve fiyat tavan yapıyor. E tabi indirim olursa o ayrı mesele. Tek tek almak bence daha avantajlı çünkü her parçanın ayrı bir garantisi oluyor, ek olarak sistemi 2 farklı dönemde toplayacağım için hazır sistem alırsam taksitlendirmek zorunda kalırım buda ekstra para demektir.
Ben kendim daha önce aldığım parçaları da ekledim. Çünkü öyle olması gerek . Ben bu şekikde bana daha pahalı oluyor . Bende demek istediğim parayı beletip öyle alman. Tabi normal altın vb. Şekilde. Bu şekilde direkt nakit alırsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
Ben kendim daha önce aldığım parçaları da ekledim. Çünkü öyle olması gerek . Ben bu şekikde bana daha pahalı oluyor . Bende demek istediğim parayı beletip öyle alman. Tabi normal altın vb. Şekilde. Bu şekilde direkt nakit alırsın
Kasım indirlimerlini kaçırmak istemiyorum, ekran kartı 4K ucuzlamışken alsammı diyorum. O zaman diğer şeylere param kalmaz. Ekran kartını boşverip diğerlerinimi alsam diyorum, o zamanda ekran kartı pahaşanır diye korkuyorum. Toplamayı bırakıp hazır alsam indirimli sistem ne zaman çıkar diyorum. ADM kart alsam render nasıl alcam diyorum. Soru içinden soru beğeniyorum .D

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Alp Eray
KESİN KARAR: ekran kartı+anakartı 3 ay taksitle alıyorum. Ardından işlemci+ram geliyor ve mis gibi sistemim oluyor

Top Bottom