Neler Yeni

Çözüldü✓ Acer nitro 5 an515-5 rtx 4060 çalışmamasına rağmen fazla güç çekiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
12700H 32K evet güzel fiyat ve şu an 12650'nin en düşük 36.6K fiyatı var, açıkcası bu fiyat bana biraz fazla geliyor.
Zaten hem soğutma, hem fan sesi ve üzerine performans isteyince de fiyatlar en az 45+ üzerine çıkıyor.
Şöyle söyleyeyim piyasadaki bütün laptopların bir kusuru var, hiçbiri tam olarak istediğimizi veremiyor. Acer'de fan sesi, Loq'ta battery drain, Victus 16'da ekran kalitesi (15 ondan da kötü), Omen'da kronik sorunlar (touchpad, mavi ekran sorunları var diye biliyorum.), Asus'ta da vardı bir şeyler 😂 vs vs.

Oguz...

80+ Bronze
Hepsi yapılı .Laptop sadece edgede 7-8 sayfa açıkken 35-45W arası tüketiyor . Gerçekten saçmalığın da ötesi. Rtx 4060 kullanılmamasına rağmen 20W güç harcıyor . Rtx 4060ı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca da pil süresi uzayacağına 3 kat kısalıyor .Tüm hevesim içime kaçtı servise göndermekle uğraşıcam bir de . Bir daha acer falan almam . Batarya sağlığında sorun olmayan bir bilgisayar nasıl olur da tarayıcıda sadece 6 sekme açıkken 40W güç harcar ? Technopatta bir arkadaşın acerı 7 saat kadar gidiyormuş . Rehberi yapan kişi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müşteri hizmetleri pazar günü açık mı? Hangi numaradan arayabilirim?
4060 kullanmasa bile dahili grafiği kullanıyor.işlemci +dahili grafik 20w harcasa 90wh batarya olsa 4.5 saat falan gider kağıt üzerinde. Anlık olarak artmasıda normal sonuçta kullanım düşükken anlık olarak kullanımı arttırıyor.Ses işine gelince bir şey diyemem fanlarda sorun vardır büyük ihtimalle

Adam herşeyi kapatıp 7-8 saat alıyorsa bırak almasın 3-3.5 saat gibi bir şey alıcan normal kullanımda

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
4060 kullanmasa bile dahili grafiği kullanıyor.işlemci +dahili grafik 20w harcasa 90wh batarya olsa 4.5 saat falan gider kağıt üzerinde. Anlık olarak artmasıda normal sonuçta kullanım düşükken anlık olarak kullanımı arttırıyor.Ses işine gelince bir şey diyemem fanlarda sorun vardır büyük ihtimalle

Adam herşeyi kapatıp 7-8 saat alıyorsa bırak almasın 3-3.5 saat gibi bir şey alıcan normal kullanımda
Yazdıklarımı hiç okumamışsın . 20w değil 35-40 W çekiyor .Şimdi kontrol ettik ablamda aynı laptop var onun bataryası 20W güç çekiyor benimkinde sorun var servise gondericem.
.Bende sorun var servise göndericem. Ayrıca rtx 4060 devre dışı bırakılınca hiç güç çekmemesi gerekir . Benim 4060 kullanılmıyorken bile 20W güç çekiyor. Ki bu inanılmaz yüksek bir değer .

1.5 saat zor dayanıyor benimki. (60hz, klavye kapalı, parlaklık orta, güç tasarrufu açık vs.)
Aynı durumdayım. Muhtemelen ekran kartı gereksiz yere 20w güç çektiği için.

Ki benim attığım rehberdeki arkadaş güç tasarrufu açık,60hz klavye kapalı 8 saat alıyor. Nasıl anlayamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
Yazdıklarımı hiç okumamışsın . 20w değil 35-40 W çekiyor .Şimdi kontrol ettik ablamda aynı laptop var onun bataryası 20W güç çekiyor benimkinde sorun var servise gondericem.
.Bende sorun var servise göndericem. Ayrıca rtx 4060 devre dışı bırakılınca hiç güç çekmemesi gerekir . Benim 4060 kullanılmıyorken bile 20W güç çekiyor. Ki bu inanılmaz yüksek bir değer .

Aynı durumdayım. Muhtemelen ekran kartı gereksiz yere 20w güç çektiği için.

Ki benim attığım rehberdeki arkadaş güç tasarrufu açık,60hz klavye kapalı 8 saat alıyor. Nasıl anlayamadım
Bahsettiğim ses var mı sizin cihazda peki?

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Bahsettiğim ses var mı sizin cihazda peki?
Dediğin tiz sesin ilk başta ben de cihazdan geldiğini düşünmüştüm ama adaptörden geliyormuş. Seninki laptoptan da geliyor olabilir bilmiyorum . Lenovo loqu almayan beynime tüküreyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
Dediğin tiz sesin ilk başta ben de cihazdan geldiğini düşünmüştüm ama adaptörden geliyormuş. Seninki laptoptan da geliyor olabilir bilmiyorum . Lenovo loqu almayan beynime tüküreyim.
Kulağı iyice dayayınca adaptörden ses geliyor doğrudur ama benim fanlardan da tiz ses geliyor.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dostum, bilgisayarında herhangi bir sorun yok. Arka planda farklı uygulamalar güç tüketir. Harici ekran kartını tamamen kapatamazsın bilgisayarın kendi özelliği olmadığı sürece. Küçük de olsa grafik birimi ihtiyacında aktif olacaktır. Ayrıca bu laptopu daima prize takılı şekilde kullanmanı tavsiye ederim. İstediğin kadar gücü kıs, şarj ancak bir filmi izleyecek kadar yeterli olacaktır.
Bu arada 20 Watt enerji gücüne aşırı fazla demişsin. Geçenlerde kurduğum bir sistemin toplam tükettiği güç 1280 Watt civarındaydı. :)

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Dostum, bilgisayarında herhangi bir sorun yok. Arka planda farklı uygulamalar güç tüketir. Harici ekran kartını tamamen kapatamazsın bilgisayarın kendi özelliği olmadığı sürece. Küçük de olsa grafik birimi ihtiyacında aktif olacaktır. Ayrıca bu laptopu daima prize takılı şekilde kullanmanı tavsiye ederim. İstediğin kadar gücü kıs, şarj ancak bir filmi izleyecek kadar yeterli olacaktır.
Bu arada 20 Watt enerji gücüne aşırı fazla demişsin. Geçenlerde kurduğum bir sistemin toplam tükettiği güç 1280 Watt civarındaydı. :)
Yazdıklarımı cidden okudun mu ? Laptop entegre ekran kartını kullanıyor diyorum sana .Buna rağmen rtx 4060 20W güç çekiyor . Rtx 4060 çalışmıyor çalışmıyor. Ayrıca aynı laptop ablam da var yeni baktık onun bataryası 20W çekiyor benimki 40W çekiyor . Arka planda uygulama yok sadece edge açık . Windowsun çoğu gereksiz hizmeti kapalı . 60Hz , klavye ışığı kapalı, güç tasarrufu açık, windowsun enerji tasarrufu açık , Bluetooth lu ya da kablolu klavye fare takılı değil , ekran parlaklığı 30. Ablamın tıpatıp aynı modeli tıpatıp aynı ayarlarda batarya 20W çekiyor da benimki 40W çekiyor normal diyorsun yani ??

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Mahir Cengiz
Yazdıklarımı cidden okudun mu ? Laptop entegre ekran kartını kullanıyor diyorum sana .Buna rağmen rtx 4060 20W güç çekiyor . Rtx 4060 çalışmıyor çalışmıyor. Ayrıca aynı laptop ablam da var yeni baktık onun bataryası 20W çekiyor benimki 40W çekiyor . Arka planda uygulama yok sadece edge açık . Windowsun çoğu gereksiz hizmeti kapalı . 60Hz , klavye ışığı kapalı, güç tasarrufu açık, windowsun enerji tasarrufu açık , Bluetooth lu ya da kablolu klavye fare takılı değil , ekran parlaklığı 30. Ablamın tıpatıp aynı modeli tıpatıp aynı ayarlarda 20W çekiyor da benimki 40W çekiyor normal diyorsun yani ??
Hocam iade edin o zaman neden millete kızıyorsun biz mi bozduk sizin cihazı.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Mahir Cengiz
Arkadaş konuyu okumadan cevap yazmış ona kızdım. İade olmuyor diye biliyorum 2 ay sonra iade olur mu ki .
Olmaz müşteri hizmetleriyle iletişime geçin garantiye falan yollayın bir şey yok deyip geri gönderirler zaten sizin iş biraz yaş gibi geldi.

Top Bottom