Neler Yeni

Öneri DDR4 sistemi DDR5 e geçireyim mi ?

poffyze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Hüseyin
Bütçe
40000
Selam dostlar, imzamdaki sistemi kullanıyorum sizce DDR5 e geçeyim mi ?
Ayda 1 render alıyorum PUBG gibi oyunlar oynuyorum.
Eğer geçmemi tavsiye ederseniz bu sistemde neleri satıp neleri almamı önerirsiniz ?
Çok teşekkür ederim

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Rüveyda Akın
Şart değil ancak 2025 yılında internetten satılan ürünlere %25 ek vergi geleceği için sanırım şuan geçmek için çok iyi bir zaman. Prime B650 Plus alabilirsin anakart olarak. İşlemci olaraksa 7500F alabilirsin. DDR5 RAM olaraksa Goodram IR-600 CL30 alabilirsin. Tabii bunlar en ucuz, en uygun fiyatlı olan seçenekler. Daha üst segment istersen farklı öneri verebilirim. Örneğin 7800x3d işlemci, Rog Strix B650-A anakart gibi.

poffyze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Hüseyin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şart değil ancak 2025 yılında internetten satılan ürünlere %25 ek vergi geleceği için sanırım şuan geçmek için çok iyi bir zaman. Prime B650 Plus alabilirsin anakart olarak. İşlemci olaraksa 7500F alabilirsin. DDR5 RAM olaraksa Goodram IR-600 CL30 alabilirsin. Tabii bunlar en ucuz, en uygun fiyatlı olan seçenekler. Daha üst segment istersen farklı öneri verebilirim. Örneğin 7800x3d işlemci, Rog Strix B650-A anakart gibi.
Bilmiyordom, çok çok teşekkür ederim eğer vergi gelecekse kesin değişeyim sistemi
Ram çok güzel donanım arşivi youtube kanalında öneriyordu f/p sistemde
anakart f/p olsun bütçemin sınırı yok ama aptalca yüksek paralar vermek istemem
işlemci olarak amd veya intel kararsız kalıyorum hep özellike son zamanlarda intelden baya şikayetçi millet

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
ulaş dursun
hocam render alıyosan intel alıcaksın renderda en iyisi o zaten ultra 7 265k güzel bi işlemci bence. veya 14700kf de olur bütçeye göre. elindeki sistemi satıp yeni bişey toplaman daha iyi 5000 serisi geliyo

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Rüveyda Akın
Bilmiyordom, çok çok teşekkür ederim eğer vergi gelecekse kesin değişeyim sistemi
Ram çok güzel donanım arşivi youtube kanalında öneriyordu f/p sistemde
anakart f/p olsun bütçemin sınırı yok ama aptalca yüksek paralar vermek istemem
işlemci olarak amd veya intel kararsız kalıyorum hep özellike son zamanlarda intelden baya şikayetçi millet
Rica ederim ne demek :) AMD artık işlemcilerde tahta geçti hocam. En kaliteli en yüksek FPS değerleri veren işlemcileri AMD öneriyor. Sabah akşam video edit yapmıyorsan, render gücüne çokta ihtiyacın yoksa ara ara yapıyorsan kesinlikle AMD tercih etmelisin. Başka sorun varsa sorabilirsin.

Belli bir kaynak yok çünkü birden fazla kaynak var. 2025 %25 vergi diye aratarak bulabilirsin.

poffyze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Hüseyin
Rica ederim ne demek :) AMD artık işlemcilerde tahta geçti hocam. En kaliteli en yüksek FPS değerleri veren işlemcileri AMD öneriyor. Sabah akşam video edit yapmıyorsan, render gücüne çokta ihtiyacın yoksa ara ara yapıyorsan kesinlikle AMD tercih etmelisin. Başka sorun varsa sorabilirsin.

Belli bir kaynak yok çünkü birden fazla kaynak var. 2025 %25 vergi diye aratarak bulabilirsin.
Bu ikisi nasıldır hocam ?

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Rüveyda Akın
Bu ikisi nasıldır hocam ?
Alınır. Expo desteği var sanırsam. İyi uyum. İşlemci olarak ne baktın?

poffyze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Hüseyin
Alınır. Expo desteği var sanırsam. İyi uyum. İşlemci olarak ne baktın?
Abi şimdi biraz baktım aşşağıdakiler bütçeme göre, sana zahmet aşşağıdan bir tane anakart bir tane ram seçer misin, işlemci olarak amd 7500f alacam gibi duruyor.

ANAKART (wifi olması önemli ) ;

RAM ( rgb olması önemli ) :

Özellikle vatan seçtim ordan biraz indirirmim var
Teşekkür ederim

ilyasbey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
İlyasbey
Geçme ben beyas DDR 5 diziyorum anam agliyo gecme

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Rüveyda Akın
MSI Project Zero güzeldir. On numara anakarttır. Ama onunla birlikte tercih edilen RAM'ler daha çok Corsair Vengeance ve Kingston Beast oluyor. Vatan'da ikisi de yok sanırım.

poffyze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Hüseyin
MSI Project Zero güzeldir. On numara anakarttır. Ama onunla birlikte tercih edilen RAM'ler daha çok Corsair Vengeance ve Kingston Beast oluyor. Vatan'da ikisi de yok sanırım.
O zaman Project Zero cepte

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,777
Üyeler
162,873
Son üye
Apeiron26
Top Bottom