yaklasık 1 yıl önce kabızlıktan ve her gün tuvalete gitme alışkanlığımın olmamasından dolayı tanıştım bu rahatsızlıkla. doktora gittigimde bi krem ve kabızlık için bir şurup vermişti. o şurupla yaklasık 2-3 gün ishal kalarak atlatmıştım. yaklasık 3 hafta önce aynı sebeplerden ötürü yine başıma geldi. bu sefer ilaç yoktu elimde ve cok ciddiye almadım lifli beslenerek geçirebilirim diye düşündüm fakat yanılmışım. ilk 3 gün yine koltuga bile oturamadıgınız bir ağrısı vardır, o şekilde geçirdim. fakat o 3 günden bu yana daha hafif bir acı/agrı ile devam ediyor. her dışkılamadan sonra baslıyor 6-7 saat içinde agrısı geciyor sonraki dışkılamada yine aynı durum başlıyor. bende matcha çayı aldım 2 gündür onun sayesinde ishalim. önceki kadar degil ama ishalde olsam dışkılamadan sonra yine bir miktar agrı var fakat bi tık daha kısa sürüyor bu sefer. dolayısıyla 2-3 gün bişey yememeye karar verdim başka türlü geçecegini dusunmuyorum. ileriki zamanlarda tekrar ortaya cıkabilecek bir hastalık oldugundan dolayı ve belki baskalarına faydası olur diye konuyu açıp anlatmak istedim. sizin deneyip olumlu sonuç aldıgınız besinler/ yöntemler vardır belki . ayrıca şunu yazmadan geçmeyeyim. genelde kaynar suyun üstüne çömelin ve su ılıdıktan sonrada bir miktar oturun içine deniyor. onun kadar etkilimidir bilmem ama ben su tulumuna yarısını geçmeyecek sekilde sıcak su koydum. daha sonra kalçamı arkadan destekleyecek sekilde yarısının üstüne oturarak dışkılamadan sonraki agrı için çok yararını gördüm.uygulaması dıger yontemden cok daha kolay oldugu icin bi deneyin derim.