Neler Yeni

Çözüldü✓ PSU dahil kasa mı tercih edilmeli yoksa kasa ve PSU ayrı mı tercih edilmeli?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Ekran kartım açık tonda olduğu için o tonlarda bir kasa tercih ettim
Kasa için 2800
PSU için 4500 TL fiyata

Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIe 5.0 Full Moduler ATX Güç Kaynağı​

Bunu tercih ettim
Ama önüme şöyle bir seçenek daha çıktı

Dahili PSU High Power 700W 80+ Bronze olduğu yazıyor.

Bu PSU tercih edilebilir mi? Bütçeden baya bi kar elde etmiş olacağım, bunu mu tercih etmeliyim?

Ryzen 5 7500F ve RTX İgame 4070 super ve Biostar B650MP-E PRO DDR5 6000MHz AM5 S+V+GL Micro ATX Anakart seçtiğim kartlar

Yine sizlerin aracılığı ile bu Raijintek PSU tercihinde bulunmuştum ama kurcaladıkça farklı şeyler çıkıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Ertuğrul Yavuz
7500 f ve 4070 super için 700watt yeter ama şahsen ayrı alınması taraftarıyım. Bir alınacaksa da ürünler önemli tabii ki. Şu an ki seçeneklerde bütçeye göre hareket etmek daha mantıklı gibi duruyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erkin Ulaş İLYASOĞLU
Kasa için 2800
PSU için 4500 TL fiyata

Bunu tercih ettim

Bu PSU tercih edilebilir mi? Bütçeden baya bi kar elde etmiş olacağım, bunu mu tercih etmeliyim?

Ryzen 5 7500F ve RTX İgame 4070 super ve Biostar B650MP-E PRO DDR5 6000MHz AM5 S+V+GL Micro ATX Anakart seçtiğim kartlar

Yine sizlerin aracılığı ile bu Raijintek PSU tercihinde bulunmuştum ama kurcaladıkça farklı şeyler çıkıyor
Kasa tercihi mutlaka mesh olmalıdır. Şahsi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. GPU da 15 derece farkettiğine bizzat şahit oldum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasa tercihi mutlaka mesh olmalıdır. Şahsi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. GPU da 15 derece farkettiğine bizzat şahit oldum.
PSU için ayrı bir bölmeye sahip ve onun ısısından sistemi koruyor, bu linkteki kasa açıklamalarında böyle bir ayrıntı var, ayrıca yarı mesh kasa olarak ifade etmişler. Ben yılların laptop kullanıcısıyım, bir anlık galeyan ile masaüstüne geçme kararı aldım ve çok uzun zamandır sistemlerden fazlasıyla uzağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Al bunu geç buz gibi ve çok kaliteli
İçeriğindeki PSU iyi bir marka mı? Raijintek tercih ettim ben, o kadar masraf yaptım PSU da iyisi olsun diye düşünerek böyle bir karar verdim çünkü. Bİr de 3 fanlı ekran kartı aldım, bu kasaya sığar mu bu da ikinci sorum.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Kasa ve PSU uygun fiyatlı olacağı satıcılar daha çok bir satıyor. Ama biri iyiyken diğer parça kötü oluyor. Şahsen tek tek tercih ederim. Ki seçtiğin Cratos da gayet iyi bir PSU. Sistemi PSU'ya emanet edeceksin. Sağlam bir şey al.

Bende kendi güç kaynağım iyi diyordum geçen gün ekran kartı yüke girince kapatmaya başladı. Yeni güç kaynağı aldım. Garanti olsun, sağlam olsun. Paraya kıy iyisinden al.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,731
İsim
Mehmet Aslan
Kasa için 2800
PSU için 4500 TL fiyata

Bunu tercih ettim

Bütçe dostu olması isteniyorsa dahili psulu kasa alınabilir , ama harici alabilecek maddi imkan varsa ayrı almak çok daha mantıklı. Çünkü içine sinen ürün alabiliyorsun , seçme şansın oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasa ve PSU uygun fiyatlı olacağı satıcılar daha çok bir satıyor. Ama biri iyiyken diğer parça kötü oluyor. Şahsen tek tek tercih ederim. Ki seçtiğin Cratos da gayet iyi bir PSU. Sistemi PSU'ya emanet edeceksin. Sağlam bir şey al.

Bende kendi güç kaynağım iyi diyordum geçen gün ekran kartı yüke girince kapatmaya başladı. Yeni güç kaynağı aldım. Garanti olsun, sağlam olsun. Paraya kıy iyisinden al.
Sanırım en iyisi seçtiğim yoldan devam etmek olacak. Anakart konusunda ve PSU konusunda çok karamsar kaldım. Ana kartta fiyat performans seçtim PSU sağlam olsun.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Sanırım en iyisi seçtiğim yoldan devam etmek olacak. Anakart konusunda ve PSU konusunda çok karamsar kaldım. Ana kartta fiyat performans seçtim PSU sağlam olsun.

Kendimden örnek vermek istiyorum hocam.

Bende senin gibi bütçeme göre ayarlamaya çalıştım hep parçaları. O yüzden sağlam parçalar tercih edemedim. Bunu yaptığıma çok pişman oldum sonradan. Neredeyse tüm parçalarımı değiştirdim. Paraya kıyıp en iyilerini alayım, bir daha uğraşmayım diye. Şimdi kafam rahat. Zorladım, en iyilerini aldım. Sende kafam ağrımasın, karamsar oluyorsan iyisini al uğraşma bir daha.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Kendimden örnek vermek istiyorum hocam.

Bende senin gibi bütçeme göre ayarlamaya çalıştım hep parçaları. O yüzden sağlam parçalar tercih edemedim. Bunu yaptığıma çok pişman oldum sonradan. Neredeyse tüm parçalarımı değiştirdim. Paraya kıyıp en iyilerini alayım, bir daha uğraşmayım diye. Şimdi kafam rahat. Zorladım, en iyilerini aldım. Sende kafam ağrımasın, karamsar oluyorsan iyisini al uğraşma bir daha.
Şu devirde ufakta olsa risk almaya gerek yok sanırım. İyiden şaşmamak gerek. Tabi ki iyi diye aldığımız da biraz şans faktörü.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Şu devirde ufakta olsa risk almaya gerek yok sanırım. İyiden şaşmamak gerek. Tabi ki iyi diye aldığımız da biraz şans faktörü.

Öyle hocam. Yağmurdan kaçıp doluya yakalanmamak lazım. Uygun fiyatlı alırsın. Sonra o bozulur, bu sefer sağlam bir şey alayım dersin onun da fiyatı artar bizim ülkede daha da zarar edersin. :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Öyle hocam. Yağmurdan kaçıp doluya yakalanmamak lazım. Uygun fiyatlı alırsın. Sonra o bozulur, bu sefer sağlam bir şey alayım dersin onun da fiyatı artar bizim ülkede daha da zarar edersin. :D
Satın aldığım kasa gördüğüm an hoşuma gitmişti zaten, içime sinen olsun elimde en azından. PSU da genel olarak nerede okusam başarılı olduğu söyleniyor. Düşüncemiz ömürlük olsun misali.
Coolermaster PSU alıp 3060 ile 3-4 yıldır sorunsuz kullanan da var, çok para verip sorun yaşayan da. İki ucu pis bi değnek :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,433
Üyeler
163,495
Son üye
HOKKALAZ
Top Bottom