Neler Yeni

Yardım Oyun oynarken birden CPU ışığı yanıyor

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
Arkadaşlar 7800x3D kullanıyorum bu olay daha 1 saat önce başıma geldi daha öncesinde yaşamadım. RDR2 oynarken bilgisayar birden çat diye kapandı ve kendisini yeniden başlattı o sırada anakartta CPU ışığı kırmızı yanıyordu fakat görüntü de geliyordu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda hem ışık kayboldu hem tekrardan görüntü geldi. Bunun üstüne Cinebench yükledim ve testi başlatır başlatmaz tekrar aynı olay oldu. Bunun sebebi ne olabilir?

Bir de “amdryzenmasterdriver V29 hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı: Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.” Böyle bir hata alıyorum olay görüntüleycisinden.

Not : Işık yanmasına rağmen görüntü alıyorum. Ayrıca Amd ryzen master sdk’ı ve chipset’i silip tekrar kurdum ve daha demin cinebench testi yaptım bu sefer böyle bir olay olmadı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
bios güncelleyip tekrar dene bence

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak
Kırmızı ışık işlemcinin ya bozuk olduğunu ya çalışamadığını yada çok ısındığından kapanırsa yanar.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kırmızı ışık işlemcinin ya bozuk olduğunu ya çalışamadığını yada çok ısındığından kapanırsa yanar.
Yalnız ben görüntü alabiliyorum. Dediğim gibi chipset’i ve ryzen sdk’ı silip tekrar yükledikten sonra tekrardan cinebench testi yaptım bu sefer ışık vs yanmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciyi bir kaç ay önce servise verdim be bana sağlam olduğu söylendi zaten.

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Isılar ne durumda oyun esnasında kaç derece görüyorsunuz.

OC yaptınız mı
OC yapmadım x3d işlemci de zaten kilitli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani ısıdan kaynaklı olacağını düşünmüyorum bu zamana kadar niye olmadı peki? Aynı sıcaklıkları alıyorum çünkü. Birde ben ışık yanmasına rağmen görüntü alabiliyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom