Neler Yeni

Yardım Çift fiziksel bios çalışmıyor?

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Asus dual 4060 evo kartım var asusun kendi sayfasındada bu kart için şu açıklama mevcut:

Çift BIOS​

Akıllı seçim​

Düşük çekirdek sıcaklığına mı yoksa düşük gürültü seviyesine mi öncelik verirsiniz? Performans modu, kartların her an serin kalması için fanların dönmesini sağlar. Sessiz mod ise aynı güç hedefini ve üst düzey ayarları korur fakat orta seviye sıcaklıklarda daha sessiz çalışmak için daha az agresif bir fan programı uygular. Daha fazla özelleştirme ve kontrol seçenekleri için GPU Tweak III yazılımına göz atın.

Fakat bende performance moduna getirmeme rağmen ne fanlar dönüyor nede mhz artıyor yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilen yokmu iade işlemi başatacam.

Son düzenleme:

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Bi render testinde denediniz mi yoksa sadece boşta tuşu ileri geri mi yaptınız birşeyin değişmediğini nasıl anladınız?
Benchmark üzerinden Test yaparak baktım herhangi bir değişiklik yoktu ne MHz arttı nede fan dönme hızı değişti anlamadım bende vallahi.

Son düzenleme:

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Can Ömer
Hocam fanların hızlı dönmemesi iyi bir şey neden takıldın ki buna? Bu demek oluyor ki sistemin ilgili testler sırasında fanları döndürecek kadar frekansa ya da ısınma dolayısıyla fanları döndürmeye ihtiyaç duymadı. Performans modunun farkı artık sistemin ısındığında soğutmak için daha çok çaba harcanacak olması. Zaten 5600 ve 4060 gibi bileşenler çok ısınan komponentler değiller.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Hocam fanların hızlı dönmemesi iyi bir şey neden takıldın ki buna? Bu demek oluyor ki sistemin ilgili testler sırasında fanları döndürecek kadar frekansa ya da ısınma dolayısıyla fanları döndürmeye ihtiyaç duymadı. Performans modunun farkı artık sistemin ısındığında soğutmak için daha çok çaba harcanacak olması. Zaten 5600 ve 4060 gibi bileşenler çok ısınan komponentler değiller.
Hayır işte hocam ben ekran kartı üzerinde bu switch çalışmıyormu çalışıyormu bunu test etmek istiyorum ama durum aynı iki moddada

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
@HacıSOFU hocam etiketledim kusura bakmayın bilginiz varmıdır bu konuda? Açıklayabilirmisiniz benmi yanlış biliyorum yoksa?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,560
İsim
Hacı
@HacıSOFU hocam etiketledim kusura bakmayın bilginiz varmıdır bu konuda? Açıklayabilirmisiniz benmi yanlış biliyorum yoksa?
Kiminde yukteki fan hızı değişir.
Kiminde oc yapar.
Click değişince driveri silip tekrar kurmak da gerekebiliyor.

İadeye gerek yok.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Kiminde yukteki fan hızı değişir.
Kiminde oc yapar.
Click değişince driveri silip tekrar kurmak da gerekebiliyor.

İadeye gerek yok.
Ne fan hızı değişiyor nede MHz dediğim gibi peki değiştirdikten sonra 1 defa tekrardan driver yüklemem yeterli olurmu? Yoksa her değiştirme sonrasındami yüklemem lazim

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,252
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Dual serisindeki çift BIOS'un pek bir olayı yok. Yedek gibi düşün overclock falan biraz yalandan.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Dual serisindeki çift BIOS'un pek bir olayı yok. Yedek gibi düşün overclock falan biraz yalandan.
Yani dediğim gibi hiçbir etkisi yok ne fana nede performansa 2 türde aynı şekilde

Yani bana bozuk gibi geldi neden eklesinlerki pek bir işlevi yoksa

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,560
İsim
Hacı
Yani dediğim gibi hiçbir etkisi yok ne fana nede performansa 2 türde aynı şekilde

Yani bana bozuk gibi geldi neden eklesinlerki pek bir işlevi yoksa
Bios giderse kart çöp olmasın diye.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Bios giderse kart çöp olmasın diye.
Bunuda fiziksel şekilde yapmalarida garibime gitti 😃

Mail üzerinden verilen cevap bu yani anladım kadarıyla benim ekran kartım bozuk bios çalışmıyor burada q moddayken sürekli dönecek gibi bir şey demişler

Ekler

• Screenshot_2024-12-10-19-58-47-56_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    Screenshot_2024-12-10-19-58-47-56_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    272.7 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
Top Bottom