Neler Yeni

Yardım Deco S7 QoS Çalışmıyor

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Yeni bir deco s7 satın aldım. Bilgisayara kablo ile bağlıyım. qos etkinleştirdim. İnternet sağlayıcımdan 100 indirme 20 upload olarak paket almaktayım. Fakat QoS yapılandırmasında 80mbits-20mbits olarak ayarladığımda qos çalışmıyor. hiç bir cihazın indirmesini sınırlamıyor. yine 100 mbit olarak indirme yapıyor. Bu da online oyunlarda ping yapıyor. Bufferbloat testinde de sonuçlar kötü. Daha önce Deco m4 kullanıyordum böyle bir sorun yoktu.
S7 direk yönlendirici modunda çalıştırıyorum.

Cihazın içinde band sınırlama da yok.
Deco S7.jpg

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@KYTECHNGAMING keenetic sprinter almayı düşünüyorum. Forumlarda Sqm olduğunu gördüm. Sorunum çözülür mü ? Bir de Sqm sürekli aktif olarak mı geliyor. Qos olarak ayar yapıyor muyuz ?

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Şu siteden test etmeyi bırakın Allah aşkına.

CMD açın.
Sürekli bir ip ye ping atarken, download yüklenin.
Bu ve benzeri siteler yurtdışı tarafından test ettiği gibi her testte farklı sonuç alacaksınız.

Sprinter devamı olmayacak bir ürün. USB barındıran Hopper/Hopper DSL bakmanı tavsiye edebilirim. (DSL bağlantın var ise Hopper DSL, aynı zamanda fiber (ethernet ile sonlanan) bağlantıda da kullanabilirsin. )

Yazılım içinden SQM istersen açarsın.

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Şu siteden test etmeyi bırakın Allah aşkına.

CMD açın.
Sürekli bir ip ye ping atarken, download yüklenin.
Bu ve benzeri siteler yurtdışı tarafından test ettiği gibi her testte farklı sonuç alacaksınız.

Sprinter devamı olmayacak bir ürün. USB barındıran Hopper/Hopper DSL bakmanı tavsiye edebilirim. (DSL bağlantın var ise Hopper DSL, aynı zamanda fiber (ethernet ile sonlanan) bağlantıda da kullanabilirsin. )

Yazılım içinden SQM istersen açarsın.
Tavsiyen için teşekkür ederim. ping olayını deneyeceğim. Bu konulara çok hakim değilim o yüzden. Qos açıkken türk serverlarına mı ping atmalıyım yoksa 8.8.8.8 atsam olur mu ?

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Tavsiyen için teşekkür ederim. ping olayını deneyeceğim. Bu konulara çok hakim değilim o yüzden. Qos açıkken türk serverlarına mı ping atmalıyım yoksa 8.8.8.8 atsam olur mu ?
1.1.1.1
8.8.8.8
9.9.9.9

kullanabilirsin. farketmez. sabit 5-6 ms alırken aniden 300 500 ms çıkıyorsa bufferbloat işte. Hızı bir miktar kısarak bufferbloat önüne geçiyorsun. Mantık bu

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Akşam deneyeceğim teşekkür ederim. İşin kötü tarafı Deco da hız sınırlama yok. Eğer dediğin gibi ms lerde yükselme olursa iade edeceğim. Keenetic hopper alabilirim.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Keenetic konusunda destek olurum ama başka marka hakkında özellikle de kullanmadığım için yorum ve yönerge yapamam.

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Ping.jpg

google ping gönderip arkada Speedtest başlattığımda ortalama 1 dk'lık sonuçlar bu şekilde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,333
Üyeler
164,479
Son üye
Naknak1967
Top Bottom