SELAM100 kodu ile bu fiyata iniyor. Ama ilk alışverişe özel. @Bünyamina geçenki indirimde almamıştım bu sefer alsammı? Daha işlemciyi değiştiremedim bu arada i3 12100F duruyor halen i5 12400F e geçemedim bi türlü
Arkadaşımda var 12400f. O da çok stabil çalışıyor herhangi bir ısınma sorunu yok hatta daha serin çalışıyor diyebilirim, kendisi 2 senedir stok soğutucu ile kullanıyor hiç performans kaybı ya da şikayeti olmadı. Ama tabii ki 7500f daha güçlü bir işlemci ikisini kıyaslamak doğru olmaz belki 13400f ile kıyaslanabilir. Şunu da ekleyeyim arkadaşım da ben de overclock yapmadık, yapınca sıcaklık değerleri muhtemelen artacaktır. 7500f işlemcisini 5,25Ghz de çalıştıranlar var diye biliyorum çünkü. Hız aşırtmayla falan 7600x leri geçirtiyorlar.
Oyununa göre değişir. İşlemci kullanım oranı yüksek bir oyunsa 65 66 dereceleri görebiliyor. GPU kullanımı yüksek oyunlarda 60 61 civarında takılıyor. Ama bu değildir ki bu değerleri top noktasıdır, işlemci testleri yaparken furmark occt falan işlemcinin tüm çekirdeklerine tam yük bindirirsem 95e kadar çıkartabiliyorum sıcaklığı. Onun haricinde kendisi ihtiyacı oldukça boost edip 95C ye kadar çıkabilir yazıyordu yayınladıkları makalede.
Yok hocam ne olur ne olmaz diye ayrı kendim bir termal macun aldım sürdüm. Kendi içinden çıkana pek güvenemedim içinde yolladıkları termal macun hakkında bir bilgim yok o yüzden.
SELAM100 kodu ile bu fiyata iniyor. Ama ilk alışverişe özel. @Bünyamina geçenki indirimde almamıştım bu sefer alsammı? Daha işlemciyi değiştiremedim bu arada i3 12100F duruyor halen i5 12400F e geçemedim bi türlü