Neler Yeni

4070 li sistem toplamak istiyorum ama param yetmiyor

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz
Naçizane tavsiyem size güç kaynağı satın alırken kasa ile geleni değilde ayrı bir şekilde en az 750W 80+ ve GOLD sertifikalı bir güç kaynağı satın almaya özen gösterin. Hani milletin gazına gelipte gidip 1000W güç kaynağı almayın çok gereksiz masraf olur. Ben ASUS Dual RX 7800 XT kartımı ilk aldığımda Furmark 2'de benchmark yaparken gözüm bir yandan da hwinfo64'ta ki " Max Power Draw " kısmındaydı. En fazla 332W çektiğini gördüm. Ardından güç ölçer'i prize taktım ve sistem tam yükte 432W güç çekiyor. Yani 650W bile fazlası ile yeterli olur ki siz yine de garanti olsun 750W alın.

Hocam 7800 XT için uygun mudur sizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Ümit Öztürk
Amd tarafından düşünüyorum ancak bazı tanıdıklarım amd ekran kartında ısı gibi problemlerin çok olduğu söylendi bi tık ürkek davranıyorum açıkçası. Ayriyetten 4070 kartı performansın daha iyi olduğunu biliyorum ancak parça kalitesinden dolayı kafam çok karışıyor
2015 ve öncesinde vardı amd kart ve işlemcilerde ısı olayı

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
alp
şimdi şunu da bilelim
kesinlikle ve kesinlikle amd alev topu cayır cayır yanıyor gibi boş bir tayfa var
veya sizin dediğiniz gibi ikinci el alanlar içinden bakımı yapılmamış kartları yorumlayanlar da var

ama şu da var
siz mesela tuf serisinden bahsediyoruz

geçmişteki bazı modelleri hariç genel anlamda sıcaklık dereceleri olarak başarılı bir stış yakalamış model
güncel fiyatına baktım en ucuz 35k
başka markaların en ucuzuna baktım 28k
arada 7k fiyat farkı var

zar zor bütçe ile sistem toplayanlar genellikle zaten en ucuz modeli seçiyorlar
işte orda şu devreye giriyor
en ucuz model illaki çok sıcak çalışır demiyorum ama soğutma performanslarının daha üst seviyelere göre bir tık daha düşük olduğunu kabul edersek en ucuz seride de o modele ait termal tasarıma çok yönelme olmadı ise orda patlayabiliyor iş

yine inanılmaz seviyelere mi çıkıyor
alev topu mu hayır

ama gaming x tuf aorus gibi daha üst grupların performansı üzerinden değerlendirme yapmak her zaman çok mantıklı bir gösterge olmuyor

bu arada kartınızı az daha soğuk çalışsa fanlar bana ne gerek var diyecekmiiş
Hocam amd nin alt modelleri sıcak olanları var ben bunu kabul ediyorum ama genel bir algıya gerek yok
Sevdiğim birinde radeon ilk kooperatif 6800 xt vardı üzerine buz koyuyordu🤣

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Görkem
Hocam amd nin alt modelleri sıcak olanları var ben bunu kabul ediyorum ama genel bir algıya gerek yok
Sevdiğim birinde radeon ilk kooperatif 6800 xt vardı üzerine buz koyuyordu🤣
tartışmasız aynı fikirdeyim

işlemci kanadında da yaşıyoruz biz bu algı olayını
10 sene öncesi işlemcileri hakkında cayır cayır yanıyor diye söylem duymuşlar

o duyum sonrasında intel almış
bakıyorsun o intel modeli muadil daha ucuz satılan amd den daha sııcak çalışıyor

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
alp
tartışmasız aynı fikirdeyim

işlemci kanadında da yaşıyoruz biz bu algı olayını
10 sene öncesi işlemcileri hakkında cayır cayır yanıyor diye söylem duymuşlar

o duyum sonrasında intel almış
bakıyorsun o intel modeli muadil daha ucuz satılan amd den daha sııcak çalışıyor
Bütün türleri deneyimledim fx 8350 kullanıyordum cidden bilgisayarı açıp bi süre crysis oynayınca odam ısınıyordu

Top Bottom