Neler Yeni

En yeni PARDUS sürümü gerçekten bi harika olmuş...

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
hicbir getirisi yok ama kendilerinin yazdiklari ise yarar tool yok cok bos
Anca kötülüyorsun, sırf kötülemek için yazıyorsun doğrusu... Asıl sen boş boş yazıyorsun, insan hiç olmaz ise güzel, doğru yönlerine ne kadar düşman olsa da doğru der, sen onu bile demiyorsun. Zaten tüm kamu kurumları ve eğitim odaklı kurumlar kullanıyor, isteseniz de istemeseniz de ileride geliştikçe çok daha fazla sevilecek ve yaygınlaşacak.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
sen onu bile demiyorsun.
kendi ozgu kullanicinin isine yarayacak bir ozelligi yok, yani o kadar distro varken gercekten donup pardusa bakmam

Anca kötülüyorsun, sırf kötülemek için yazıyorsun doğrusu... Asıl sen boş boş yazıyorsun
niye kullaniyorsunda demiyorum bu arada sinirlenmene gerek yok sonucta seninde degil benimde degil bu dagitim. Pardusa destek olmak istiyorsan kullanmaya devam edebilirsin ama debian kurup xfce kullanmak bile bana daha mantikli geliyor

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
kendi ozgu kullanicinin isine yarayacak bir ozelligi yok, yani o kadar distro varken gercekten donup pardusa bakmam

niye kullaniyorsunda demiyorum bu arada sinirlenmene gerek yok sonucta seninde degil benimde degil bu dagitim. Pardusa destek olmak istiyorsan kullanmaya devam edebilirsin ama debian kurup xfce kullanmak bile bana daha mantikli geliyor
Ya o kadar çok gereksiz ölücüler var ki, yorum yazarken sırf düşmanlık niyetiyle yazıyorlar, kusura bakma, haksızlık etmek istemem kimseye...
Aslında ben de takım tutar gibi marka tutmam ama Windows da sağlam ve aslında güvenli bir işletim sistemi değil bence çünkü çok çabuk çöküyor ve ileride anlaşılan o ki ya reklam hep göreceğiz ya da para ödemek zorunda kalacağız.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
MacOs teması yüklenmiş hali ve Win 11 teması yüklenmiş hali..:

macos.png

MacOS temasını ben böyle yaptım, tıpa tıp da benzetebilirdim ama ben böle sevdiğim için bu şekilde düzenledim.

win 11.png

Yine win 11 temasını da windows 10 daki gibi düzenledim ama diğer her şey win 11 gibi...

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
makyajli debian, madem devlet destegi var neden kendine ozel bir gui yerine xfce kullaniyor, neden kendi temeli yok
İlginç bir şekilde ubuntu dünyanın en çok kullanılan distrosuyken insanlar gnome kullanmamak için xubuntu, kubuntu, lubuntu gibi gnomesuz ubuntulara yöneliyorlar. Ubuntu da debian tabanlı, xubuntu da. Xubuntu Xfce ile geliyor. O da makyajlı debian ama insanlar hiç senin gibi düşünmüyor ve kullanıyor. Amacım pardus savunmak değil, hatta pardus hiç kullanmadım da ama köstek olmanın da bir manası yok. Hazır olanı yeterince kullanışlıysa, kendine özgü gui yaparsan da eleştirilirsin. İki ucu moklu değnek. Yapsan xfce daha iyi diye eleştirilirsin, yapmasan neden yapmıyor diye eleştirilirsin.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
O da makyajlı debian ama insanlar hiç senin gibi düşünmüyor ve kullanıyor.
sorun devlet destekli olupta bu sekilde olmasi saydiklarinin bircogu bagislar ile geciniyor ama pardus oyle degil ya da ben bilmiyorum, hic devlet destegi almiyorda olabilir

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Şimdi çoğu kişi için sorun olan PARDUS GNOME 23.3 SÜRÜMÜ Nvidia Ekran kartı sürücüsü yüklemeyi yazacağım. :) Bunu öncelikle pardusun kendi programcığı ile yapmayı deneyiniz ama olmaz, hata verir ise terminalden aşağıdaki kodlarla kolayca yükleyebilirsiniz.

Terminali açıyoruz (root olarak açmanız gerekebilir, o yüzden en baştan root olarak ayarlama yapınız)...

Nvidia kontrol aracını yüklüyoruz aşağıdaki kod ile...:
sudo apt install nvidia-detect

Aşağıdaki kod ile nvidia ekran kartının modelini kontrol ediyoruz:

nvidia-detect

Sonra bazı yazılar gelecek ve komutun en altında recomned yazan driverı yüklüyoruz aşağıdaki şekilde:
“It is recommended to install the” satırının hemen altında sistemimize uygun olan sürücü belirtilir.Örneğin:
Detected NVIDIA GPUs:
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 730] [10de:0f02] (rev a1)

Checking card: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 730] (rev a1)
Your card is only supported up to the 390 legacy drivers series.
It is recommended to install the
nvidia-legacy-390xx-driver
package.

Aşağıdaki koda benzer bir kodla sürücüyü yüklüyoruz. Bendeki önerilen sürücü nvidia-tesla-470-driver olduğundan kodun ortasına bunu yazdım, sizdeki önerilen sürücünün adını da aşağıdaki kodun ortasındaki ilgili yere yazmanız gerekir.
sudo apt install nvidia-tesla-470-driver firmware-misc-nonfree

en son makineyi çakışma olmasın diye yeniden başlatıyoruz:

sudo reboot

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Sunucu sistemler için linux işletim sistemleri tercih edilir, zamanında bu yönde çalışmalarım olmuştu, o zamandan bu yana bilgisayarımda hep linux kurup, tam hakimeyetle çalıştırmayı istemişimdir. Birçok linux dağıtımı denedim ama hiç biri windows kadar rahat değildi ama bu gerçekten tek kelime ile en kolay kullanılanı, neredeyse windowsda yapabildiğim her şeyi PARDUS işletim sisteminde de yapabiliyorum. Ben de işte tam böyle bir işletim sistemi arıyordum... Daha önceleri windowsa görüntüsel benzeyen ama kullanım bakımından alakası olmayan sistemler de denedim fakat hiç biri bu kadar kolay ve güzel değildi.

Windows 10 hala kullanıyorum, yanına da bunu kurdum :) Nedeni sunucu ve iş için zaten linux bilmem gerektiğidir ve ayrıca linuxde kendimi tamamen özgür hissediyorum, reklam yok, rahatsız edici uygulamalar yok, istediğimi yükler, istediğimi kaldırırrım... Daha bir çok açıdan linux işletim sistemleri çok iş görüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca MAC işletim sistemi teması da mevcut, bir çok teması var... Tercih ve seçimleriniz ile kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. :)

Ben winodws 10'a alışık olduğumdan o temayı tercih ettim, kimisi ubuntu, kimisi mac temalarını sever, tercih eder, duvar kağıtları da zevkinize kalmış artık... Ayrıca unutmadan yazayım, koyu tema severler için koyu tema özelliğini de seçebiliyorsunuz.
Rahatlık olarak Zorin OS kullanabileceğin en rahat dağıtım olabilir denemeni öneririm geçenlerde testini yaptım, Pardus'u da denemiştim ancak bana çokta rahat hissettirmedi onun dışında dedikleriniz zaten nesnel bilgi eğer rahatsanız hayırlı olsun ben de Adobe yazılımlarından dolayı Windows'a dönmek zorunda kaldım çok üzülerek, Linux'u aratıyor gerçekten

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Rahatlık olarak Zorin OS kullanabileceğin en rahat dağıtım olabilir denemeni öneririm geçenlerde testini yaptım, Pardus'u da denemiştim ancak bana çokta rahat hissettirmedi onun dışında dedikleriniz zaten nesnel bilgi eğer rahatsanız hayırlı olsun ben de Adobe yazılımlarından dolayı Windows'a dönmek zorunda kaldım çok üzülerek, Linux'u aratıyor gerçekten
Ben de eskiden bir çok dağıtım denedim sanırım zorin de vardı aralarında ama en son sürüm pardus bir deneyeyim dedim, windowsdan çok bıkmıştım ve pardus inanılmaz güzel geldi. :) Windowsdaki çoğu şeyi yapabiliyorum.

Adobenin bazı yazılımlarının benzerleri var, linuxde, kullanmayı denediniz mi? Mesela hangi yazılımı daha çok kullanıyorsunuz?

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Ben de eskiden bir çok dağıtım denedim sanırım zorin de vardı aralarında ama en son sürüm pardus bir deneyeyim dedim, windowsdan çok bıkmıştım ve pardus inanılmaz güzel geldi. :) Windowsdaki çoğu şeyi yapabiliyorum.

Adobenin bazı yazılımlarının benzerleri var, linuxde, kullanmayı denediniz mi? Mesela hangi yazılımı daha çok kullanıyorsunuz?
Muadillerini çok araştırdım denedim ama Adobe alışkanlığını maalesef bırakamadım, After Effects, Premier ve Photoshop kullanıyorum Photoshopu bulsam bile Davinci Resolve After Effects ve Premier'in açığını kapatmaya yetmiyor

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Muadillerini çok araştırdım denedim ama Adobe alışkanlığını maalesef bırakamadım, After Effects, Premier ve Photoshop kullanıyorum Photoshopu bulsam bile Davinci Resolve After Effects ve Premier'in açığını kapatmaya yetmiyor
O zaman çift işletim sistemi kurmanız daha iyi olmaz mı? Bende mesela öyle, eski windows 10 hala önyüklenebilir kısımda duruyor, yanına yeni Pardus u kurdum, ikisi de iyi çalışıyor. Şuanlık pardus yetiyor ama programsal bir sıkışma, yetersizlik olursa windows işletim sistemi de kurulu olduğundan bi sıkıntı yaşamam.

Bir de daha denemedim ama Pardus da adobe yazılımları bir şekilde kurulamaz mı?

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
O zaman çift işletim sistemi kurmanız daha iyi olmaz mı? Bende mesela öyle, eski windows 10 hala önyüklenebilir kısımda duruyor, yanına yeni Pardus u kurdum, ikisi de iyi çalışıyor. Şuanlık pardus yetiyor ama programsal bir sıkışma, yetersizlik olursa windows işletim sistemi de kurulu olduğundan bi sıkıntı yaşamam.

Bir de daha denemedim ama Pardus da adobe yazılımları bir şekilde kurulamaz mı?
Linux'a adobe yazılımları kurulamıyor ve çift işletim sistemi kurabilirim ancak zaten %99 Windows'da kaldığım zaman çift işletim sistemininde pek bir anlamı olmuyor bu yüzden Windows 11 kullanıyorum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Linux'a adobe yazılımları kurulamıyor ve çift işletim sistemi kurabilirim ancak zaten %99 Windows'da kaldığım zaman çift işletim sistemininde pek bir anlamı olmuyor bu yüzden Windows 11 kullanıyorum
Burada bi şeylerden bahsetmiş, böyle olmaz mı? daha denemedim ama ben de deneyecem :)

Yalnız wine daha iyi imiş, ben şimdi wine kurup adobe deneyeceğim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,842
Üyeler
163,563
Son üye
rigbusta
Top Bottom