Neler Yeni

En yeni PARDUS sürümü gerçekten bi harika olmuş...

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Pardus'tan %100 yerli değil fakat milli bir işletim sistemi olarak bahsedilebilir. Diğer yandan Pardus bir Linux dağıtımı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Yani özgür yazılıma hizmet eden Pardus'u coğrafi olarak kısıtlamak doğru olmaz.

Pardus benim de sevdiğim, kullanımı rahat, son kullanıcıya sorunsuz şekilde hitap eden bir Linux dağıtımı. Kendi özgün PiSi tabanından devam edilse daha iyi olabilirdi belki ama bu haliyle de sorunsuz. İçi doldurulmuş Debian olmasının hiçbir mahsuru yok.

İsteyen istediğini kullanabilir. Ne de olsa Linux!

Dahası  
Reaksiyon skoru
766
İsim
Ali
Steam
https://steamcommunity.com/id/aliyasiny65/
Steam ID
aliyasiny65
Gereksiz tartışmalara, saçma sapan iddialara cevap verecek vaktim yok...
zaten adam akilli tartisamiyorsunki sadece yalan diyip geçiyorsun karsılıgında birsey sunamıyorsun. mesela soylediklerimden hangisi yalan? "saçma sapan iddialar" dedigin gerçekler. ben burada uydurma bilgilerle kötü demiyorum ortada iyi bir şey olsa iyi bir şey derim ama yok degil işte kötü olan bişeye ne dememi bekliyorsunki.

pardus yerine kurabilecegin hem daha stabil hemde işin özünde zaten pardusun onlardan kopyaladigi farkı olmayan dagitimlar kurabilecekken niye pardus kuralim bize ne saglayacak bunu soruyorum cevap yok.

pardus kamu kurumlarında kullaniliyor diyorsun hayir kullanilmiyor diyorum bir çok ornek veriyorum ki bunlar sadece benim rastladiklarim bunun dısında da var ve yalan diyebilecegin bişey degil bunlar kanıtlanabilecek şeyler

mesela pardusun diger dagitimlara gore ne yararı var? "yerli ve milli" diyerek kendini tatmin etmeye calisma cünkü bu isletim sistemi 3 tane yerli ve milli adı altındaki ürünlere zaafı olan insan kullansin diye yapilmamali. yerli ve milli olmasi bi tercih sebebi degil. bu pardusun cidden diger linux dagitimlarina gore ne gibi bi yararı varda kullanmaliyiz buna bir ornek gösterebilir misin?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Zaten steam Pardus mağazasında var ama epic yok sanırsam....

Ekran Görüntüsü - 2024-12-18 20-23-58.png

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,474
İsim
Baran Kut
Gereksiz tartışmalara, saçma sapan iddialara cevap verecek vaktim yok...
Ben yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Ortada yaşanmış durumlar var ve bu Pardüs'ün gelişim sürecini çok ciddi şekilde etkiledi. Yeteri kadar rağbet görememesi de bunun kötü sonuçlarından biri oldu. Tabi inanıp inanmamak size kalmış.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Burak
Linux profesyonel şekilde bilgisayardan faydalanmak hatta para kazanmak için olmazsa olmazdır.

Bos yorum. Bilisim sektorunde calismadigindan neyin ne oldugundan haberin yok. Unix sistemleri oracle ve diger dbler, apache http ve tomcat harici icin kullanan sirket cok nadir bulursun. Bu soylediklerim konusunda da uzmanlasmadigin surece Unix 'de anca 5 lira kazanirsin onu da bagis olarak ben atarim sana istersen.

Her hafta biri "ben sizden farkliyim" demek adina "linux kurdum, windows'tan iyi" diye zirvalayip duruyor. Cocukca sacma sapan isler.

Son düzenleme:

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Yüksek lisans dönemimde 5 yıl önce ubuntu fedora gibi dağılımları kullanma gereksinimi doğdu, windows'un içine veya sanal olarak kurmam kullandığım simülasyon ve yapay zeka programlarında hesaplama sıkıntıları oluşturdu. W10'un yanına kurdum ekran kartına eriştim çekirdeklere eriştim tam gaz her şeyi rahatlıkla yaptım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında PARDUS veya Linux işletim sistemine duyulan antipatinin gerçek sebebi kullanmayı becerememek veya bilmemekten kaynaklanıyor. Özellikle oyun oynayan küçük yaştakiler her şeyin en kolayına kaçıyorlar :) Kullanmayı öğrenince PARDUS tam bir bağımsızlık, özgürlük sağlıyor. Windows işletim sistemleri hem ücretli, hem reklamlı hem de güvenlik açıklarına çokça fazla uğruyor ve kısa zaman içinde işletim sistemleri patlıyor. Özellikle güncellemeleri kapatınca patlıyor ya da bilerek patlatılıyor...

Sırf yerli ve milli diye kötüleme çabasına girenlerden olmayalım. Bu kadar da kendimizden nefret etmeyelim.
hocam ne kastın ya tübitak bilgemdeki parduscu tayfalar bile işletim sistemini çevirdiler windows ve ubuntuya, gelmiş fısfıs reklam yapıyorsun, siber güvenlik uzmanlarımıza sorsan "pardus ne" der

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
hocam ne kastın ya tübitak bilgemdeki parduscu tayfalar bile işletim sistemini çevirdiler windows ve ubuntuya, gelmiş fısfıs reklam yapıyorsun, siber güvenlik uzmanlarımıza sorsan "pardus ne" der
mint falan kurup denese anlayacak aslinda asil meseleyi

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
zaten adam akilli tartisamiyorsunki sadece yalan diyip geçiyorsun karsılıgında birsey sunamıyorsun. mesela soylediklerimden hangisi yalan? "saçma sapan iddialar" dedigin gerçekler. ben burada uydurma bilgilerle kötü demiyorum ortada iyi bir şey olsa iyi bir şey derim ama yok degil işte kötü olan bişeye ne dememi bekliyorsunki.

pardus yerine kurabilecegin hem daha stabil hemde işin özünde zaten pardusun onlardan kopyaladigi farkı olmayan dagitimlar kurabilecekken niye pardus kuralim bize ne saglayacak bunu soruyorum cevap yok.

pardus kamu kurumlarında kullaniliyor diyorsun hayir kullanilmiyor diyorum bir çok ornek veriyorum ki bunlar sadece benim rastladiklarim bunun dısında da var ve yalan diyebilecegin bişey degil bunlar kanıtlanabilecek şeyler

mesela pardusun diger dagitimlara gore ne yararı var? "yerli ve milli" diyerek kendini tatmin etmeye calisma cünkü bu isletim sistemi 3 tane yerli ve milli adı altındaki ürünlere zaafı olan insan kullansin diye yapilmamali. yerli ve milli olmasi bi tercih sebebi degil. bu pardusun cidden diger linux dagitimlarina gore ne gibi bi yararı varda kullanmaliyiz buna bir ornek gösterebilir misin?
Pardus çoğu devlet kurumunda kullanılıyor özellikle eğitim alanında, bilişim alanında sıkça kullanılıyor ve önemli veri merkezleri gibi yerlerde daha da üst versiyonları dahi var, onların adı pardus değil ama pardusdan bile ileri çok özel işletim sistemleri var... Üniversitelerde, Tubitakla proje geliştiren bir çok yerde pardus veya türevleri kullanılıyor, windows da kullanılıyor ama daha çok kullanılan pardustur buralarda. Mesela supervizörler bilgisayarlarında hem linux hem de windows bulundurabiliyorlar, aslında o windowsların bir çoğu da dışarıdan windows teması yüklenmiş linuz ya da özel olarak parduslar :D Öyle daha şık duruyolar çünkü, mesela benim tema da win 11 teması ama aslı linux aslı pardus gibi gibi... Yine bakanlıklarda da yerli ve milli çözümler kullanılıyor, PARDUS veya türevleri gibi. Güvenlik birimlerinde de PARDUS sıkça kullanılıyor, windows kullanılmıyor demiyorum ama PARDUS veya türevleri mutlaka hatta daha fazla kullanılıyor. Devletin bilgisayarlarındaki windowslarda genellikle oynanmış, daha güvenilir windowslardır, bu işin uzman ekipleri o windowsların dalağından girip şişhanesinden çıkıyorlar, uyumlu ve güvenli yapıyolar öyle yüklüyorlar sunuculara ve bilgisayarlara :)

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Pardus çoğu devlet kurumunda kullanılıyor özellikle eğitim alanında, bilişim alanında sıkça kullanılıyor ve önemli veri merkezleri gibi yerlerde daha da üst versiyonları dahi var, onların adı pardus değil ama pardusdan bile ileri çok özel işletim sistemleri var... Üniversitelerde, Tubitakla proje geliştiren bir çok yerde pardus veya türevleri kullanılıyor, windows da kullanılıyor ama daha çok kullanılan pardustur buralarda. Mesela supervizörler bilgisayarlarında hem linux hem de windows bulundurabiliyorlar, aslında o windowsların bir çoğu da dışarıdan windows teması yüklenmiş linuz ya da özel olarak parduslar :D Öyle daha şık duruyolar çünkü, mesela benim tema da win 11 teması ama aslı linux aslı pardus gibi gibi... Yine bakanlıklarda da yerli ve milli çözümler kullanılıyor, PARDUS veya türevleri gibi. Güvenlik birimlerinde de PARDUS sıkça kullanılıyor, windows kullanılmıyor demiyorum ama PARDUS veya türevleri mutlaka hatta daha fazla kullanılıyor. Devletin bilgisayarlarındaki windowslarda genellikle oynanmış, daha güvenilir windowslardır, bu işin uzman ekipleri o windowsların dalağından girip şişhanesinden çıkıyorlar, uyumlu ve güvenli yapıyolar öyle yüklüyorlar sunuculara ve bilgisayarlara :)
Tekino pardusta
cd belgeler
rm belgeler
rn belgeler dosyalar
Yaptıktan sonra hissettiği

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Dalga geçenlere bir örnek daha, sağlık alanındaki Pardus ve diğer çözümler:

Şimdi siz kıskançlığınızdan veya kibrinizden zahmette bulunup da okumazsınız ama ben yine de herkes görsün diye yazayım, bağlantısını atayım...

Garipbirfizikci

80+ Bronze

Şimdi siz kıskançlığınızdan veya kibrinizden zahmette bulunup da okumazsınız ama ben yine de herkes görsün diye yazayım, bağlantısını atayım...
Ben de diyordum neden 3 aydır randevu alamıyorum, sistem takılınca

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22

cok guzel dagitimlar var eger istersen

pardustan gecince anlarsin ne demek istedigimizi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,719
Üyeler
165,878
Son üye
miracavci
Top Bottom