Neler Yeni

Ryzen 7 9700x + RX 7800XT sistemim hakkında görüşleriniz nedir?

cann30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Aktaş
Ya benim içinden ikinci el 20 e 4070 super bulursam alacagım beni 1-2 sene götürü sonrasına satıp 5000 ya da bir üst seviye kart cıkarsa onu alırım diye düsünüyorum
Hocam 4070 super çok pahalı 7900xt ondan daha iyi performans veriyor ve yer yer daha ucuz. 7800xt neredeyse aynı performansı veriyor ve 4070 supere göre yine baya ucuz bu durumda Nvidia pek tercihim olmuyor maalesef. İkinci el 4070 süper yerine rx 7800xt düşünmez misiniz?

Tive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Orhan
Hocam 4070 super çok pahalı 7900xt ondan daha iyi performans veriyor ve yer yer daha ucuz. 7800xt neredeyse aynı performansı veriyor ve 4070 supere göre yine baya ucuz bu durumda Nvidia pek tercihim olmuyor maalesef. İkinci el 4070 süper yerine rx 7800xt düşünmez misiniz?
Valla eskiden amd tarafından 580 kullanıyordum yazılımsal olarak cok sorun yasadım o yüzden nvidia ya gectim 3-4 kartı kullandım hiçbir sorun yasamadım amd nin yeni yazılımsal sorunları var mı bilmiyorum ancak satın aldıktan sonra pisman da olmak istemiyorum

cann30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Aktaş
Valla eskiden amd tarafından 580 kullanıyordum yazılımsal olarak cok sorun yasadım o yüzden nvidia ya gectim 3-4 kartı kullandım hiçbir sorun yasamadım amd nin yeni yazılımsal sorunları var mı bilmiyorum ancak satın aldıktan sonra pisman da olmak istemiyorum
Son dönemde eski ekran kartım tuf 6500xt idi. Yazılım anlamında hiçbir problem yaşamadım. Son zamanlarda o eski AMD hatalari kalmadı bitti demek çok iddialı olur ancak eskiye oranla toparladılar.

cann30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Aktaş

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,758
İsim
Selim
Selamlar, iyi forumlar, esenlikler herkese.
Yeni bir sistem toplayacağım. Toplayacağım sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi. Ağırlıklı olarak CS2 oynayacağım bunun yanında arasıra pubg. Hikayeli oyunları çok nadir oynayacağım.
R7-9700X tercih sebebim 7900 ile neredeyse aynı performansı veriyor, yeni nesil, daha az güç tüketiyor, daha az ısınıyor.
Rx7800xt tercih etme sebebim f/p olması ve Ryzen işlemci ile kullanınca bir özelliği bios üzerinden açınca daha stabil çalışması ve daha fazla FPS vermesi. Nvidia'ya o kadar para vermek de istemedim en nihayetinde dlss ile pek işim yok. FSR'ın işimi göreceğini düşünüyorum.

Sıvı soğutucuya çok para vermek yerine güzel bir çift kule tipi soğutucu ile en az kayıp ile en iyi performansı almak. Ve itopya üzerinde başka çift kule tipi hava soğutucu yoktu.
PSU aralarında koruma, watt, verimlilik açısından en iyi olanıydı tercih sebebim o.
Ram yine f/p konusunda hem 6000 MHz hem bulabildiğim en düşük gecikmeye sahip olup f/p olan tek ram tercih sebebim bu.
Anakart konusunda soğutması olan işimi görebilecek f/p olanın bu olduğunu düşünüyorum tercih sebebim bu. Tabi ki x670e gibi üst düzey anakartlarada yönelebilirdim ama hem o kadar para vermek istemedim hemde ram slotu, SSD ve soğutucu olarak yeterli olduğunu düşünüyorum.
M2 konusunda normalde 2tb güzel okuma/yazma oranına sahip olanı tercih edecektim ancak bu pcie-5.0'a sahip olan SSD'yi görünce bunu alıp 500 Gb'lık ikinci bir SSD almak daha mantıklı geldi. (Çok oyun yüklemeyeceğim için ikinciyi iptal etmem söz konusu)
Kasa mesh ve 4 fanlı olup üstüne MSI olunca 1000 TL koyarak bunu almak daha mantıklı geldi.
Monitöre bu kadar para verme sebebim dyac teknolojisine sahip, 240hz ve zowie kalitesi olduğu için.
Bu kulaklığı rastgele ekledim. Dolby atmosa sahip oyun konusunda işimi görecek aynı zamanda müzik konusunda bass'ları iyi olan üst düzey kulaklık önerisi verirseniz sevinirim. Wireless olup olmaması çok önemli değil. Kaliteli olması önemli.
Koltuk konusunda normalde hawk düşünüyordum ancak bunu görünce Corsair'i kalitesinden dolayı tercih ettim.
Sistem konusunda tavsiyeniz varsa bekliyorum. Max bütçem 120.000 TL ancak her şey içinde olacak şekilde kulaklığından mouse'una kadar. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfenAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Sana küçük bir tavsiye bu bütçeye 4090 7800x3d ya da daha yüksek işlemcili sistem alabilirsin diğer bileşenleri ise her ay para ayırarak alırsın yan bileşenler yüzünden 50 binlik sistemi 120 bine topluyorsunuz

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
ulaş dursun
Ekran kartının linki açılmıyor hocam. Aynı zamanda ghosting, ölü piksel, ışık sızması gibi problemler ile karşılaşmak istemiyorum pahalı olduğunu biliyorum ama zowie kalitesinden de vazgeçmek istemiyorum.
açılıyor şimdi ve yaşamazsınız Lenovo legion serisi bu üst seviye serilerden. ve aldığınızda da yaşamayacağınızın garantisi yok çok pahalı o.
hatta 7900xt alırsanız https://www.trendyol.com/viewsonic/...djust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.66.3 bunu öneririm bi arkadaşa daha önerildi forumda baya fp güzel monitör.

Top Bottom