Yalnız dardanel de boykot durumu yok hocam siz neden ediyorsunuz merak ettim.
Benim için boykot durumunu siyasetin kendi firmalarının kalitesiz fahiş ürünlerini pazarlayabilmek adına ülke içinde üretilen, çalışanı ülkeden olan, fabrikası ülkede bulunan ürünleri boykot etmek değil bu ülkenin çalışanına verdiği değer, müşterisine verdiği değer, insanına verdiği değer ölçtürür. Yahu "dardanel skandal" yazıp google'a baksanız 10 çeşit haber var, bana neden soruyorsunuz ki.
Ne kadar yapabilirseniz o kadar karmış. Bu şovenizm işinize geliyor, bir de malum partili ailelerinizin gelenekçiliğini süregetiriyorsunuz hiçbir şeye kar sağladığınız yok. Senelerce bir çikolata markası "içerikler" kısmına yalan yanlış bilgi depoladı, boykot ettiniz mi? Kendi memleketinizdeki insanı bu kadar düşünmezsiniz. Pestisitli domates yiyorsunuz, bir tane boykot yok, bir tane laf yok. Gerçek gündem bu, size açlığı geçimsizliği parasızlığı unutturmak için pompaladılar bunu. İsrail 20 yıldır Filistine aynı zulmü yapıyor, sanki şu an farklı bir durum varmış gibi neden şimdi bunun ana konu olduğunun sebeplerine odaklanmanız lazım. Şu an boykot ettiğiniz HP'den başka Türkiyede laptop yok. Victus'ları bir kaldırın piyasadan, ederinin çok daha fazlasına satılan veya hiç ederi etmeyecek bir ton ürün göreceksiniz. HP'nin bu ülkede daha makul fiyattan satılıyor olması bile bir İsrail projesi olabilir. Bu noktada bu adamlara bu satış iznini bu ülkede kim verdi, içeri sokmalarına kim izin verdi, bu adamların yerine mesela atıyorum gidip Asus, MSI veya Monster gibi bir firmaya "ya kardeşim ülkede bu itlerin malı satılacağına ben sana kdv ötv indirimi yapıyorum sen ucuza sat" neden denmedi? Getiren distribütörler zaten HP'ye çoktan laptopların parasını ödedi arkadaşlar. Satın almayarak sadece buradaki girişimciyi batırırsınız.
Suni gündem. Siz kola almayı bırakıyorsunuz, Verdiğiniz vergi firmalara devlet teşviği olarak gidiyor, devlet teşviğini alan firma konteynır konteynır israille ticaret yapıyor. Bir iş yapıyorsanız adam gibi yapın. Size elinize silah alıp filistine gidin demiyorum ki deme hakkım var. Al çantanı git, eline bir silah tutuşturacaklar. Git savaş, tutan yok? Kendi iç ekonomini baltalamaktan başka hiçbir işe yaramıyorsun burada üretilen ürünü boykot ederek. Ya şu hükümeti bir kere protesto ettiniz mi, bir tane bile post attınız mı bizden tanker tanker gemi çıkıyor israile diye? Ya bunu haber eden adam sınır dışı kaldı hapis kararı çıktı. Nasuh Mahruki gibi bir adamı geçen aylarda içeri attılar, boykot diye ortalığı yıkıyorsunuz bunlardan haberiniz bile yoktur. Bu yüzden sizin yaptığınız şeyin samimiyeti yok, sahte. Size bunu yapmanız emredildi ve hiçbiriniz sorgulamadınız.
Bakın bir sürü şey söyledim. Madem bu kadar vicdanlı merhametlisiniz, sıra sizde. Maraş depreminde, Hatayda içeride tencere tencere yemek pişerken bir kase çorba vermeyen firmaları da boykot edin.
Elimden sadece bu geliyor diyerek bir şeylerin içinden kaçamazsınız. Yarın o da birinin kanına dokunur elini keserler. 15 gün sonra bir zam patlaması gelip israil mallarının çoğu buradaki fabrikalarda üretiliyor diye ucuzladığında görürüm ben boykotu. Elimden gelmiyor açım dersiniz.