Neler Yeni

2K QHD Monitör Tavsiyesi

YazılımKafa

80+ Silver
Eyv hocam. Laptop'da kullanacağım. Hikayeli oyunları, Fifayı orda oynamayı düşünüyorum. Bu tarz oyunlarda 60'ın üstüne çok çıkabileceğimi düşünmüyorum. Birde dizi/film izlersem ordan izlerim. Renkler vs. nasıl hocam?
%97 dci p3 ve %133 srgb renk gamutunu barındırıyor. Bende asus rog g17 var. Onunla aynı ekranı. Fazlasıyla güzel yani. Örnek gerekirse rakibi samsung g5 %95 civarı srgb kapsıyor

TheFaLcoN

80+ Bronze
%97 dci p3 ve %133 srgb renk gamutunu barındırıyor. Bende asus rog g17 var. Onunla aynı ekranı. Fazlasıyla güzel yani. Örnek gerekirse rakibi samsung g5 %95 civarı srgb kapsıyor
Hocam merhaba, bu 3 monitörden hangisini 2k sistem için önerirsiniz f/p açıdan lenovayla asusun çok bir farkı var mı panel vs açıdan sizce 10k vermeye değer mi ? 2k sistem için alacağım monitör 4070 ekran kartlı sistem düşünüyorum.
IMG_1021.png

IMG_1023.png

IMG_1022.png

YazılımKafa

80+ Silver
Hocam merhaba, bu 3 monitörden hangisini 2k sistem için önerirsiniz f/p açıdan lenovayla asusun çok bir farkı var mı panel vs açıdan sizce 10k vermeye değer mi ? 2k sistem için alacağım monitör 4070 ekran kartlı sistem düşünüyorum.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hepsini kullanana sormak lazım. Benim model panel kalitesi, malzeme kalitesi, pivot özellikleri gibi konularda çok iyi. Diğerlerinin detaylarını bilmiyorum. Müsait olunca detaylı bakarım ama kullanıcı deneyimide teknik özellikler kadar önemli. Kronik sorunu olup olmadığına vs bakmak lazım

TheFaLcoN

80+ Bronze
Hepsini kullanana sormak lazım. Benim model panel kalitesi, malzeme kalitesi, pivot özellikleri gibi konularda çok iyi. Diğerlerinin detaylarını bilmiyorum. Müsait olunca detaylı bakarım ama kullanıcı deneyimide teknik özellikler kadar önemli. Kronik sorunu olup olmadığına vs bakmak lazım
Çok teşekkürler hocam bekliyorum yorumunuzu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
ibrahim ali seçkin
Konuya yorum gelince banada bildirme imkanınız varmı

YazılımKafa

80+ Silver
Yanlış Bilgilendirme
Çok teşekkürler hocam bekliyorum yorumunuzu.
Lenovonun panelde renk gamı bi tık (çok az ) daha kötü ama renk derinliği daha iyi. Gsync desteği yok freesync desteği var. Msi ve asusa gelirsek ikiside nerdeyse birebir aynı. Nerdeyse tüm detayları aynı. Birini alınca keşke diğerini alsaydım demezsin. Ben Asusu sevdiğim için tasarımıda güzel olduğu için Asus aldım. Monitörden memnunum. Bundan sonra seçim senin

TheFaLcoN

80+ Bronze
Lenovonun panelde renk gamı bi tık (çok az ) daha kötü ama renk derinliği daha iyi. Gsync desteği yok freesync desteği var. Msi ve asusa gelirsek ikiside nerdeyse birebir aynı. Nerdeyse tüm detayları aynı. Birini alınca keşke diğerini alsaydım demezsin. Ben Asusu sevdiğim için tasarımıda güzel olduğu için Asus aldım. Monitörden memnunum. Bundan sonra seçim senin
Eline sağlık teşekkürler hocam.

YazılımKafa

80+ Silver
Eline sağlık teşekkürler hocam.
Önemli değil dostum. Her detayı yazmadım çünkü diğer konularda ya aynılar ya da çok minik farklar var. Yani önemsenmeyecek şeyler. Bu arada giriş çıkışlarda önemli. Bende laptop + xbox var. İkiside hdmi cihazı. Asusta tek hdmi olduğu için aynı anda takamıyorum. Birini çıkarıp diğerini takıyorum. Biraz sinir bozucu ama zaten xbox ıda laptopuda satacağım için idare ediyorum şuan

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,578
İsim
Deniz Bey

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kullanana falan sormamalısınız. Test cihazını alıp ölçüm verilerini paylaşan insanların incelemelerine bakacaksınız. Kullanıcı yorumunun iyiliği ve F/P'liği hakkında önemi neredeyse 0.
Yanlış. Lenovo'nun renk gamutu hepsinden daha iyi. MSI ve Asus %90-91 iken Lenovo 94.5. Ayrıca Lenovo'da G-sync de var.
Son soru ne?

Son düzenleme:

YazılımKafa

80+ Silver
Kullanana falan sormayacaksınız. Test cihazını alıp ölçüm verilerini paylaşan insanların incelemelerine bakacaksınız. Kullanıcı yorumunun iyiliği ve F/P'liği hakkında önemi 0. Gözünüzde renkölçer ve tepki süresi cihazıyla gezmiyorsanız tabii...

Yanlış. Lenovo'nun renk gamutu hepsinden daha iyi. MSI ve Asus %90-91 iken Lenovo 94.5. Ayrıca Lenovo'da G-sync de var.

Son soru ne?
Yanlış derken nerden uydurdun bilmiyorum. Kendi sitelerinde oranları net şekilde yazarken bana neye göre yanlış dedin bi açıkla bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göründüğü üzere lenovoda gsync diye bir şey yazmıyor

Ekler

• IMG_0483.jpeg
    IMG_0483.jpeg
    69.7 KB · Hit: 7
  • IMG_0484.jpeg
    IMG_0484.jpeg
    62.8 KB · Hit: 6
  • IMG_0485.jpeg
    IMG_0485.jpeg
    210.2 KB · Hit: 6
  • IMG_0486.jpeg
    IMG_0486.jpeg
    228.8 KB · Hit: 7

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
829
İsim
Ege
Yanlış derken nerden uydurdun bilmiyorum. Kendi sitelerinde oranları net şekilde yazarken bana neye göre yanlış dedin bi açıkla bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göründüğü üzere lenovoda gsync diye bir şey yazmıyor
Sitesinde verilen veriler çoğunlukla doğru olmayabiliyor, ölçüm cihazlarıyla yapılan testlerde alınan sonuçlar daha net diyebiliriz

Top Bottom